Er asparges sunt? 16 gode grunner

Er asparges sunt? 16 gode grunner

Er asparges sunt?

1. Asparges hjelper deg med å gå ned i vekt.

Den største grunnen til at asparges hjelper deg med å gå ned i vekt er inulin, en vannløselig fiber. Det er velkjent at fiber er bra for folk å gå ned i vekt. Ifølge en studie gir 6 g inulin så mye fylling som 260 kalorier.

Asparges er også bra for vekttap dietter fordi det har svært få kalorier.

2. Asparges er bra for kreft.

I en rapport publisert av American Cancer Society snakker asparges om å lindre kreftsymptomer. Kalt Cancer Survivors Network, denne rapporten snakker om de personlige opplevelsene til kreftpasienter og hvordan de hadde nytte av aspargesinntaket.

En annen studie fant at en spesifikk forbindelse av asparges kalt saponin induserer kreftcelledød. Også hemmet forbindelsen videre vekst av kreftceller. En annen forbindelse av asparges, Sulphoraphane, studeres for tiden for sine kjemiske forebyggende egenskaper.

Folsyre fra asparges er også et godt næringsstoff. Dette vitamin B kan redusere risikoen for kreft i bukspyttkjertelen, tykktarmen og spiserøret.

3. Asparges bidrar til å forbedre urinveiene.

Urinveiene helse betyr helsen til blæren, nyrene og urinrøret. Asparges er bra for urinveiene. Antimikrobielle egenskaper hemmer veksten av bakterier som kan forårsake infeksjon.

Asparges fungerer som et naturlig vanndrivende middel for å øke urinutslippet og hjelpe til med forskjellige urinveisinfeksjoner.

Også vanndrivende egenskaper av asparges hjelper til med å vaske avfall fra nyrene og forhindre nyrestein.

4. Asparges er bra mot betennelse.

Denne grønnsaken inneholder høye nivåer av antioksidanter og hjelper til med å bekjempe betennelse. Asparges inneholder også inflammatoriske stoffer som kan føre til hjertesykdom.

Ytterligere studier har vist at antiinflammatoriske komponenter i asparges kan bidra til å lindre smerter og andre problemer som hodepine, ryggsmerter, revmatisme og gikt.

Asparges er også en god kilde til vitamin K som hjelper kroppen å blodpropp.

5. Asparges er bra for hjertehelsen.

Vitamin K av asparges spiller en rolle i å beskytte hjertes helse. Vitamin K forhindrer aterosklerose og fjerner kalsium fra endometrium i arteriene.

Vannløselig fiber i denne grønnsaken reduserer risikoen for hjertesykdom. Fiberinntak er assosiert med å senke blodtrykket og serumkolesterolnivået.

Asparges inneholder tiamin, et annet vitamin B. Dette næringsstoffet kontrollerer nivået av aminosyren homocystein. Overflødig homocystein i blodet kan utgjøre en risiko for hjertehelsen.

En annen studie snakker om fytosteroler, saponiner, polyfenoler, flavonoider og askorbinsyrer, som er plantekomponenter av aspargesrøtter. Disse ingrediensene bidrar til å fjerne overflødig kolesterol fra blodet og forbedre hjertehelsen.

Også folsyre fra asparges er bra for å forhindre hjertesykdom.

6. Asparges bidrar til å forbedre hjernens helse.

Asparges er en god kilde til vitamin E og C. Studier viser at disse to vitaminene bidrar til å redusere risikoen for Alzheimers.

Asparges har vist seg å forhindre kognitiv svikt og kognitiv tilbakegang hos eldre voksne.

Disse grønne grønnsakene har også vist seg å hjelpe til med å behandle depresjon. Folsyre i disse grønnsakene kan hjelpe deg til å føle deg bra og behandle overfølsomhetsreaksjoner. Studier har vist en sammenheng mellom lave folatnivåer og depresjon.

7. Asparges hjelper fordøyelsen.

Fiber er kjent for å hjelpe fordøyelsen. Inulin, en annen unik kostholdsfiber av asparges, forbedrer fordøyelsesprosessen.

Foruten fiber er asparges rik på fuktighet for å forhindre forstoppelse og forbedre fordøyelseshelsen.

Asparges er også prebiotisk. Prebiotic er en plantefiber som gir næring til gode bakterier i tarmen og skaper en balanse mellom gode og dårlige bakterier.

8. Asparges bidrar til å forbedre beinhelsen.

Lave nivåer av vitamin K er assosiert med brudd. Asparges er rik på vitamin K.

Riktig inntak av vitamin K forbedrer kalsiumabsorpsjonen. Det reduserer også mengden kalsium som frigjøres i urinen, og reduserer risikoen for sykdommer som osteoporose. Vitamin K kontrollerer også beinmineralisering og hjelper til med å opprettholde bentetthet.

Jern fra asparges styrker bein og ledd.

Ifølge en studie kan prebiotika også forbedre kalsiumabsorpsjonen.

9. Asparges er bra for å bygge immunitet.

En annen viktig forbindelse av asparges er glutation, som hjelper til med å ødelegge kreftfremkallende stoffer. Denne forbindelsen har vist seg å spille en rolle i immunfunksjonen.

Prebiotika av asparges bidrar til å forbedre immuniteten og bekjempe sykdommer som forkjølelse. Asparges er også ganske rik på antioksidanter som styrker immunforsvaret.

10. Asparges hjelper til med å behandle diabetes.

Asparges kan hjelpe med diabetes ved å holde blodsukkernivået konstant. Det øker også produksjonen av insulin, et hormon som hjelper kroppen å absorbere glukose.

11. Asparges er bra for graviditet.

Grunnen til at asparges er nyttig under graviditet er på grunn av folsyre. Dette næringsstoffet hjelper fosteret til å utvikle seg skikkelig og reduserer risikoen for fødselsskader. Gravide kvinner bør ta minst 400 mikrogram folsyre hver dag.

Glutation som finnes i disse grønnsakene er kjent for å øke fruktbarheten.

12. Asparges hjelper med å forbedre synshelsen.

Asparges vitamin A er bra for øyehelsen. Dette vitaminet hjelper netthinnen med å absorbere lys. Det er også en antioksidant, så det kan forhindre andre synsrelaterte problemer som makuladegenerasjon.

Asparges er rik på vitamin E og de kraftige antioksidantene lutein og zeaxanthin. Vitamin E forbedrer synet. Lutein og zeaxanthin beskytter øynene mot sykdommer som grå stær og makuladegenerasjon.

13. Asparges kan avlaste bakrus.

Grunnen til at jeg har bakrus er at jeg mister mineraler og aminosyrer etter å ha drukket.

Asparges aminosyrer beskytter leveren mot giftstoffer og lindrer de ubehagelige effektene av bakrus.

14. Asparges kan forbedre menstruasjonens helse.

Under menstruasjonen føler kvinner seg slitne og sløv. Vitamin B kan være nyttig på dette tidspunktet. Asparges er rik på vitamin B og kan hjelpe med dette problemet.

Ifølge en studie brukes asparges medisinsk til å behandle menstruasjonsforstyrrelser. Det sies at premenstruelt syndrom kan lindres. Det er også kjent at asparges produserer østrogen og behandler symptomer på overgangsalderen. Men så langt er det behov for mer forskning. Ta en titt bare for referanse.

15. Asparges kan hjelpe til med å behandle tuberkulose.

Selv om det ikke er medisinsk bevist, ble røtter av aspargesplanter ofte brukt som behandling for tuberkulose. Men fordi det er et folkemiddel til poenget, vil alle som er involvert i tuberkulose definitivt trenge å oppsøke lege.

16. Asparges bidrar til å forbedre hudens helse.

Påføring av aspargesekstrakt på huden din kan hjelpe huden din. Det kan også bidra til å behandle kviser. Vitamin C og E forbedrer også hudtonen. Spesielt vitamin C gir næring til huden og forhindrer tørking av huden.

8 Asparges bivirkninger, forholdsregler

For å unngå bivirkninger og negative effekter av å spise asparges, se følgende.

1. Asparges kan gi tørr munn.

Aspargesstengler er kraftige naturlige vanndrivende grønnsaker. Denne vanndrivende egenskapen forårsaker hyppig vannlating, forårsaker dehydrering. Jo lavere væskenivå, jo høyere dehydrering. Dehydrering vil gjøre kroppen din tørr.

2. Asparges kan forårsake tarmproblemer.

Stenglene til denne grønne grønnsaken er rike på fiber, men overdreven fiberinntak anbefales ikke. Fiber fjerner fuktighet og herder avføring. I sin tur påvirker det avføring i tynntarmen negativt. Som et resultat kan du oppleve tarmobstruksjon ledsaget av forstoppelse, kramper og smerter.

3. Det er relatert til den stinkende avføringen til asparges.

Dette er en av de mest rapporterte bivirkningene av inntak av asparges. Denne grønne grønnsaken inneholder antioksidanter som er rike på mineral svovel. Svovel er et element som har en unik lukt.

4. Asparges kan forårsake allergi.

Etter å ha spist denne grønnsaken ble forskjellige allergiske reaksjoner rapportert som følger. Hvis det er noe galt med kroppen din, kontakt en profesjonell lege umiddelbart.

5. Inntak av asparges forårsaker gass i kroppen.

Matvarer som er rike på karbohydrater, spesielt kostfiber, forårsaker gass i fordøyelseskanalen. Studier viser at folk prutter i gjennomsnitt 14 ganger om dagen. Asparges inneholder det komplekse karbohydratet Lapinose. Fordi vi ikke har enzymene som er nødvendige for å bryte ned disse karbohydratene, gjæres de av bakterier og forårsaker overdreven gassdannelse.

6. Asparges bør være forsiktig med mennesker som bruker medisiner for blodtrykk.

Det er kjent at asparges spiller en positiv rolle i blodtrykkskontrollen, og reduserer risikoen forbundet med høyt blodtrykk. Vær imidlertid oppmerksom på asparges hvis du har høyt blodtrykk og har blitt anbefalt antihypertensiv medisin. Studier viser at asparges kan føre til at blodtrykket synker som svar på medisiner. Ta det etter å ha konsultert en lege.

7. Asparges kan forårsake plutselig vekttap.

Vekttap er en av bivirkningene ved å konsumere overdreven asparges. For mye forbruk av disse grønnsakene vil føre til vekttap på grunn av vanndrivende egenskaper. Imidlertid kan overdreven tap av fuktighet i kroppen føre til en risiko for dehydrering.

8. Asparges samhandler med medisin.

Det er to hovedtyper medisin der asparges samhandler:

Antihypertensiv medisin og asparges har potensial til å senke blodtrykket. Derfor kan blodtrykksnivået senkes sammen med medisiner mot lavt blodtrykk, noe som kan sette deg i fare.

Diuretisk bruk er foreskrevet for personer som lider av nyreproblemer eller ødem. Asparges er et naturlig vanndrivende middel. Personer som bruker medisiner relatert til vanndrivende, trenger oppmerksomhet.

I tillegg til nevnte medisiner, anbefales det å søke råd fra en spesialist for riktig inntak.

Show Buttons
Hide Buttons