Er granateple sunt? 16 gode grunner

Er granateple sunt? 16 gode grunner

granateple sunt

1. Granateple er rik på antioksidanter.

Granateplefrø får sin livlige røde fargetone fra polyfenoler. Polyfenoler er kraftige antioksidanter.

Granateple inneholder høyere nivåer av antioksidanter enn de fleste andre frukter. Granateple inneholder tre ganger flere antioksidanter enn røde druer og grønn te. Antioksidantene i granateple hjelper til med å fjerne frie radikaler, beskytte celler mot skade og redusere betennelse.

2. Granateple er rik på vitamin C.

En av de mange fordelene med granatepler er at de inneholder mer enn 40% av det daglige vitamin C-behovet ditt.

3. Granateple har betennelsesdempende egenskaper.

Antioksidantene, en fordel med granateple, hjelper til med å bekjempe betennelse. Denne frukten kan redusere betennelse som kan forårsake sykdom. Personer som kjemper mot leddgikt, kan også oppleve lettelse takket være de antiinflammatoriske egenskapene til granateple. Granateple kan også forhindre nevroinflammasjon og redusere utviklingen av nevrodegenerative lidelser og hukommelsesforstyrrelser. Når det er sagt, kan granatepler bidra til å forhindre sykdommer som Alzheimers.

4. Granateple forhindrer koageldannelse og koagulering.

Antioksidantene som finnes i granateple fungerer som ‘blodfortynnere’. Granateplefrø forhindrer at blodplater dannes og koagulerer.

Det er to typer blodpropper. Den første er en god blodpropp som fremskynder utvinningen under kutt eller skade, og den andre er hvis det er en indre blodpropp, for eksempel i hjertet, en arterie eller andre steder i kroppen. Disse typer blodpropp er dårlige og kan være dødelige.

5. Granateple hjelper til med å forhindre arteriosklerose.

Når du blir eldre, kan livsstilsendringene og kolesterolet gjøre veggene i arteriene dine hardere og tette. Antioksidantegenskapene til granateple hindrer dårlig kolesterol i å bli oksidert. Så, å spise granateple vil bidra til å bli kvitt overflødig fett og forhindre herding av arterieveggene.

6. Granateple forbedrer oksygentilførselen.

Granateple hjelper til med å pumpe oksygennivået i blodet. Antioksidantene som finnes i granateple bekjemper frie radikaler, reduserer kolesterol og forhindrer blodpropp. Alt dette vil etter hvert hjelpe blodet til å flyte fritt, og forbedre kroppens oksygenivå.

7. Granateple hjelper til med å senke blodtrykket.

De ernæringsmessige egenskapene til granateple hjelper til med å senke kolesterol og triglyserider og senke blodtrykket.

8. Granateple er bra for fordøyelseshelsen.

En av de mange fordelene med granatepler er at de inneholder mye fiber. Alle vet at fiber er bra for fordøyelsen. Å spise granatepler kan være en av de beste måtene å inkludere fiber i ditt daglige liv. Ett granateple inneholder 45% av det anbefalte daglige fiberinntaket.

9. Granateple har immunforsterkende egenskaper.

Granateple, som er rik på betennelsesdempende egenskaper, er bra for mennesker som lider av immunrelaterte tilstander som revmatoid artritt og slitasjegikt. Den er også rik på vitamin C, som stimulerer produksjonen av antistoffer og hjelper til med utvikling av immunforsvaret. Derfor kan granatepler bidra til å opprettholde et sunt immunforsvar og forhindre vanlige sykdommer og infeksjoner.

10. Granateple senker stressnivået.

I tillegg til å redusere kroppens indre oksidative stress, hjelper granateple med å redusere det psykologiske stresset som oppleves i det personlige og profesjonelle livet. En studie fant at personer som spiste granateple hadde lavere nivåer av kortisol, et stresshormon som øker i stressende situasjoner.

11. Granateple hjelper til med å forhindre dannelse av tannstein.

Granateple har anti-plakkegenskaper. Granateplejuice kan være et bedre valg enn et alkoholbasert munnvann. Visse forbindelser i granateple har potente anti-plakk-effekter.

Studier har vist at granateplehydroalkohol ekstrakter effektivt senket kalkdannelsen på grunn av mikrobiell opphopning med nesten 84%.

12. Granateple hjelper beinhelsen.

Flere studier har bevist at regelmessig inntak av granateple fordeler beinhelsen. De høye flavonolene som er tilstede i denne frukten, hjelper til med å bekjempe betennelse som kan forårsake problemer som bruskskader og slitasjegikt.

Antioksidantene som finnes i granateple hjelper også til atletisk ytelse.

13. Granatepler er bra for reproduktiv helse.

En annen fordel med granatepler er at de støtter reproduktiv helse. Granateple, som er rik på antioksidanter, har vist seg å senke nivået av oksidativt stress i kroppen. Oksidativt stress er assosiert med sæddysfunksjon og nedsatt fruktbarhet hos kvinner.

I tillegg til dette kan granateple forbedre sexlivet ditt. Denne frukten har vist seg å øke nivåene av kjønnshormonet testosteron hos både menn og kvinner. Det øker også blodstrømmen til kjønnsområdet. På grunn av dette er det noen ganger kallenavnet ‘naturlig Viagra’.

14. Granateple hjelper til med å forebygge kreft.

Antioksidantene i granateple er effektive for å forebygge kreft. De bioaktive polyfenolene og andre fytokjemikalier i granateple er antioksidanter som beskytter celler mot oksidativt stress og bekjemper frie radikaler som kan forårsake kreft. Granateplejuice inneholder høyere nivåer av antioksidanter enn grønn te eller rødvin.

15. Granateple er bra for kardiovaskulær helse.

Granateple har vist seg å bidra til å regulere dårlig kolesterol (LDL) og forbedre godt kolesterol (HDL), redusere plakkoppbygging i arteriene og forbedre blodstrømmen. Granateple kan også bidra til å redusere plakk som allerede tetter blodårene.

16. Granateple har anti-aldringsegenskaper.

En annen fordel med granateple er dets aldringsegenskaper. Ellagitanniner i granateple blir transformert til en forbindelse kalt urolitin A av tarmbakterier. Dette kan bidra til å redusere aldringsprosessen til skjelettmuskulaturen, som begynner å svekkes med alderen.

Studier har vist at urolitin A bidrar til å forbedre mitokondrias evne til å produsere det meste av den kjemiske energien i menneskelige celler. Studier har konkludert med at urolitin A hjelper til med å reversere den naturlige aldringsprosessen. Dette betyr at hvis du bruker granateple regelmessig, kan du dra nytte av dets anti-aldringsegenskaper.

Bivirkninger av granateple / forholdsregler

 • Granateple er stort sett trygt og har få bivirkninger. Imidlertid kan det i noen tilfeller forårsake følsomhet. Symptomer inkluderer kløe, hevelse, rennende nese og pustevansker.
 • Pålitelig informasjon om inntak av granateple under graviditet og amming mangler. Vennligst konsumere etter å ha konsultert legen din.
 • For mennesker med lavt blodtrykk, kan det å spise granatepler risikere å senke blodtrykket for mye. Folk som skal opereres, bør slutte å spise granateple minst 2 uker før operasjonen, da denne frukten kan forstyrre blodtrykkskontrollen. Alle som er involvert i dette bør konsultere en profesjonell lege.
 • Personer som er allergiske mot planter, har større sannsynlighet for å få en allergisk reaksjon på granateple.

Ernæringsfakta per 100 g granateple

 • Kalorier: 83 Kcal (4%)
 • Totalt karbohydrat: 18,7 g (6%)
 • Total fett: 1,2 g (2%)
 • Protein: 1,7 g (3%)
 • Vitamin C: 10,2 mg (17%)
 • Vitamin E: 0,6 mg (3%)
 • Vitamin K: 16,4 mcg (21%)
 • Tiamin: 0,1 mg (4%)
 • Riboflavin: 0,1 mg (3%)
 • Niacin: 0,3 mg (1%)
 • Vitamin B6: 0,1 mg (4%)
 • Folsyre: 38,0 mcg (10%)
 • Pantotensyre: 0,4 mg (4%)
 • Kolin: 7,6 mg
 • Kalsium: 10 mg (1%)
 • Jern: 0,3 mg (2%)
 • Magnesium: 12 mg (3%)
 • Fosfor: 36 mg (4%)
 • Kalium: 236 mg (7%)
 • Natrium: 3 mg (<0%)
 • Sink: 0,4 mg (2%)
 • Kobber: 0,2 mg (8%)
 • Mangan: 0,1 mg (6%)
 • Selen: 0,5 mcg (1%)
 • Kolesterol: 0 g (0%)
Show Buttons
Hide Buttons