Er guava sunt? 19 gode grunner

Er guava sunt? 19 gode grunner

guava sunt

1. Guava hjelper til med å håndtere diabetes.

Guava har en lav glykemisk indeks, som forhindrer høyt blodsukkernivå. Det høye fiberinnholdet bidrar også til å kontrollere blodsukkernivået. Fiber kan også forhindre forstoppelse, et vanlig problem for mennesker med diabetes.

En indisk studie fant at guava hjelper til med å senke blodsukkeret og kolesterolnivået i blodet. Dette reduserer risikoen for diabetes. Dyrestudier har vist at guava bladekstrakt har antihyperglykemiske effekter på type 2 diabetes.

2. Guava er bra for hjertehelsen.

Fiberen i guava senker dårlig kolesterol, noe som kan bidra til hjertesykdom. Kalium i denne frukten bidrar til å senke blodtrykksnivået.

Polysakkaridene i guava blader fungerer som antioksidanter og bekjemper oksidativt stress. Fordi oksidativt stress er en av de viktigste årsakene til hjertesvikt, er det viktig å håndtere det.

Guava bladte kan bidra til å forhindre åreforkalkning.

3. Guava er bra for fordøyelseshelsen.

En av fordelene med guava er at den er god for fordøyelseshelsen. Guava kan gi omtrent 12% av anbefalt kostfiber.

Ifølge medisinsk litteratur kan guava også behandle diaré på grunn av dets antibakterielle og antispasmodiske egenskaper.

De antibakterielle egenskapene til guava kan bekjempe skadelige tarmmikrober og potensielt forhindre fordøyelsesinfeksjoner.

4. Guava bidrar til å øke immuniteten.

Guava inneholder immunforsterkende egenskaper. Guava er rik på vitamin C. Forskning viser at vitamin C bidrar til å øke immuniteten og bekjempe sykdomsfremkallende patogener.

Vitamin C beskytter også kroppens celler mot skade. Dette kan redusere risikoen for sykdommer som leddgikt, kreft og noen former for hjertesykdom.

En studie fant at guava har antibakterielle egenskaper som kan drepe dårlige bakterier og virus i kroppen.

5. Guava har egenskapene til å lindre menstruasjonssymptomer.

I en studie opplevde 197 kvinner med dysmenoré lettelse etter å ha tatt guava -ekstrakt regelmessig.

En annen studie fant antispasmodiske effekter av guava bladekstrakt. Ekstraktet kan lindre spasmer i glatt muskulatur i livmoren.

6. Guava har fordeler for vekttap.

Direkte forskning på dette området mangler. Imidlertid kan fiberinnholdet i frukt hjelpe deg med å gå ned i vekt. En mellomstor guava inneholder omtrent 38 kalorier, så det er gunstig for vekttap.

7. Guava bidrar til å redusere kreftrisikoen.

I tillegg til vitamin C inneholder guava også lykopen. Disse to antioksidantene bidrar til å redusere kreftrisikoen. Dette kan forhindre vekst av kreftceller. Guava er spesielt effektivt for behandling av bryst- og prostatakreft.

Guava inneholder også fiber. Dette næringsstoffet bidrar til å redusere risikoen for hemorroider og tykktarmskreft.

Andre undersøkelser tyder på at guava bladekstrakt også kan bidra til å redusere kreftrisiko.

8. Guava beskytter huden mot rynker og for tidlig aldring.

Guava har også helsemessige fordeler for huden. Guava er rik på antioksidanter. Disse stoffene kan beskytte huden din mot UV -skader og potensielt forsinke tegn på aldring. Vitamin A og C i guava bidrar til å øke hudens elastisitet.

Guava bladekstrakt har også antiinflammatoriske egenskaper som hjelper til med å behandle akne.

9. Guava er bra for øyehelsen.

Guava fordeler også øyehelsen. Vitamin A i guava kan forbedre synet. Dette næringsstoffet er kjent for å redusere risikoen for grå stær og makuladegenerasjon. I tillegg bidrar vitamin C, som er rikelig i denne frukten, til bedre syn.

10. Guava er gunstig under graviditet.

Folsyren og vitamin B9 i guava fremmer utviklingen av babyens nervesystem og forhindrer lidelser i nervesystemet.

11. Guava har stressavlastende egenskaper.

En av de unike fordelene med guava er dens stressavlastende egenskaper. Denne frukten inneholder magnesium. Dette næringsstoffet er kjent for å slappe av nerver og muskler i kroppen og lindre stress. Noen studier sier at magnesium kan bidra til å lindre angst hos enkeltpersoner, men mer forskning er nødvendig i denne forbindelse.

12. Guava hjelper med kognitiv funksjon.

Guava inneholder vitamin B6 og B3, som er kjent for å fremme kognitiv helse. Vitamin B6 har vist seg å redusere risikoen for demens, kognitiv tilbakegang og depresjon. I dyreforsøk har vitamin B3 vist seg å forbedre nevrodegenerasjon.

13. Guava er bra for forebygging av hoste.

Guava bladekstrakt har hostedempende egenskaper. I en studie på rotter og griser reduserte ekstrakter fra bladene hostefrekvensen.

14. Guava kan hjelpe til med å behandle diaré.

Studier har vist at guava bladekstrakt hemmer veksten av Staphylococcus aureus, en vanlig årsak til diaré. Guava bladte er faktisk et vanlig middel for diaré. Guava bladte reduserer løs avføring og reduserer magesmerter, noe som gir raskere restitusjon.

De antibakterielle egenskapene til guava hjelper til med å rydde fordøyelseskanalen, og hemmer veksten av mikroorganismer og bakterier. Fiberen i denne frukten forbedrer også riktig utskillelse og fordøyelse.

15. Guava er bra for oral helse.

En annen fordel med guava er dens munnhelseegenskaper. Guava blader har antibakterielle, antiinflammatoriske og smertestillende egenskaper som kan bidra til å lindre tannpine.

Bladene kan også brukes til å behandle periodontal sykdom. Guava blader er effektive for å forebygge og behandle orale problemer på grunn av deres anti-plakk egenskaper. Herbalists anbefaler å bruke myke guava blader for å opprettholde oral hygiene. Bladene har antibakterielle, smertestillende og antiinflammatoriske egenskaper som bidrar til å redusere tannkjøttbetennelse. Guava blader kan også brukes til å behandle tannkjøtt og munnsår.

16. Guava er bra for skjoldbruskkjertelen.

Guava er en god kilde til kobber, som er viktig for skjoldbruskkjertelenes helse, regulering av hormoner og organsystemfunksjon. Kobber hjelper til med å regulere produksjon og absorpsjon av hormoner som styrer skjoldbruskkjertelfunksjonen.

Guava inneholder også kalium og kraftige antiinflammatoriske egenskaper som kan bidra til å forbedre skjoldbruskkjertelfunksjonen.

17. Guava er bra for beinhelsen.

En annen fordel med guava er at det er bra for beinhelsen. Guava er en rik kilde til mikronæringsstoffer som kobber, jern og mangan, som er viktige for beindannelse og styrking. Regelmessig inntak av guava kan bidra til å forhindre utvikling av aldersrelaterte sykdommer som osteoporose. Mangan er også et veldig viktig element i kroppen, som hjelper til med proteinmetabolisme, dannelse av kollagen og funksjon av nervesystemet.

18. Guava senker kolesterolnivået.

Guava inneholder en forbindelse som kalles pterostilben som har evnen til å senke kolesterolnivået. I tillegg til disse effektene er det kjent at pterostilben har beskyttende egenskaper mot kognitiv tilbakegang. Saponinene i guava kan også blokkere absorpsjonen av kolesterol.

19. Guava bidrar til å redusere surheten i kroppen.

Guava har også fordelen av å redusere surheten. Guava frøkstrakt inneholder en blanding av polyfenoler som viser antioksidanter og antiinflammatoriske egenskaper som hjelper til med å behandle nyreproblemer. Det høye vanninnholdet i guava induserer vannlating, noe som kan redusere surheten forårsaket av urinsyre betydelig. Det hjelper også med å fjerne urinsyre fra kroppen, reduserer stress og press på nyrene.

Bivirkninger av guava

Som andre frukter er guava rik på en sukkertype kjent som fruktose, som forårsaker gass. Dessverre er kroppene våre ikke utstyrt for å fordøye og absorbere store mengder fruktose. Derfor, hvis du spiser for mye av denne frukten, blir det produsert gass av bakterier som spiser fruktose.

Noen mennesker med fruktosemalabsorpsjon kan også oppleve diaré eller fordøyelsesproblemer når de spiser guava.

Fakta om næringsstoffer i guava / 100g

 • Kalorier: 68 Kcal
 • Fett: 1 g (1%)
 • Mettet fett: 0,3 g (2%)
 • Natrium: 2 mg (0%)
 • Karbohydrater: 14 g ( 5%)
 • Kostfiber: 5,4 g (19%)
 • Protein: 2,6 g (5%) )
 • Kalsium: 18 mg (1%)
 • Jern: 0,26 mg (1%)
 • Kalium: 417 mg (9%)
 • Folsyre: 49 mcg (12%)
 • Niacin: 1,084 mg (7%)
 • Pantotensyre: 0,451 mg (9%)
 • Riboflavin: 0,04 mg (3%)
 • Tiamin: 0,067 mg (6%)
 • Vitamin A: 31 mcg (3%)
 • Vitamin B6: 0,11 mg (8%)
 • Vitamin C: 228,3 mg (254%)
 • Vitamin E: 0,73 mg (3%)
 • Vitamin K: 2,6 mcg (2%)
 • Kobber: 0,23 mg (26%)
 • Jern: 0,26 mg (1%)
 • Magnesium: 22 mg (6%)
 • Mangan: 0,15 mg (7%)
 • Fosfor: 40 mg (6%)
 • Selen: 0,6 mcg (1%)
 • Sink: 0,23 mg (2%)
 • Kolesterol: 0 mg (0%)

% er en prosentandel av anbefalt daglig mengde.

Show Buttons
Hide Buttons