Er jujube sunt? 15 gode grunner

Er jujube sunt? 15 gode grunner

Er jujube sunt

1. Jujube hjelper deg med å sove.

Jujube er et gammelt kinesisk folkemiddel som brukes til å behandle søvnproblemer som søvnløshet. Jujube har en beroligende effekt fordi den inneholder antioksidante vegetabilske kjemikalier, polysakkarider, flavonoider og saponiner.

Jujube beroliger nerver, induserer søvn, slapper av kropp og sinn for å behandle angst.

2. Jujube er bra for fordøyelseshelsen.

Det høye fiberinnholdet i jujube hjelper til med å kontrollere avføring og fordøyelse. Dette næringsstoffet hjelper til med å myke avføring og øke volumet. Som et resultat øker det matens bevegelse gjennom fordøyelseskanalen og reduserer forstoppelse.

Jujube-ekstrakter kan bidra til å redusere risikoen for skade forårsaket av sår og skadelige bakterier ved å styrke slimhinnen i mage og tarm.

Jujube inneholder også pektin, som har anti-diaréegenskaper.

I en studie forbedret polysakkaridekstrakter fra datoer fordøyelsessymptomene ved å styrke tarmveggene til mus med kolitt.

3. Jujube virker beroligende på nervesystemet.

Jujube har vist seg å ha en beroligende effekt på hjernen og nervesystemet. Jujube hjelper også med å lette angst. Den beroligende effekten av jujube er kjent for å påvirke hormonnivået og indusere rolige og behagelige stemninger.

4. Jujube er rik på vitamin C.

Jujube er spesielt rik på vitamin C. Vitamin C hjelper huden med å revitalisere, bekjemper fritt oksygen og styrker immuniteten ved å forhindre sykdommer. 100 g jujube inneholder 69 mg vitamin C.

5. Jujube hjelper til med å kontrollere blodtrykket.

Jujube er en mat som har lavt natriuminnhold og høyt kaliuminnhold. Disse egenskapene hjelper til med å kontrollere blodtrykket. Potarium hjelper til med å slappe av blodkar.

I likhet med ovennevnte hjelper jujube rik på jern og fosfor også med å regulere blodsirkulasjonen. Lavt jerninnhold i blodet kan føre til anemi, muskelsvakhet, tretthet, fordøyelsesbesvær, svimmelhet og kognitive problemer. Jujube øker ikke bare blodstrømmen, men letter også blodsirkulasjonen.

6. Jujube er bra for beinhelsen.

Jujube inneholder kalsium, fosfor og jern, noe som bidrar til å forbedre beinstyrken. Jujube er en god mat for mennesker med beinrelaterte tilstander som osteoporose.

Jujube kan være et godt valg, spesielt for personer som lider av leddgikt. Jujube har betennelsesdempende egenskaper som kan redusere ødem i leddene.

7. Jujube er bra for huden din.

Jujube inneholder vitamin C og antioksidanter. Antioksidanter bekjemper frie radikaler og forhindrer celleskader. C-vitamin kan gi sunn hud og glans.

Jujube hjelper også til med å forhindre aldring. Vitamin C i jujube hjelper til med å forhindre rynker, melanin-ro og pigmentering.

8. Jujube er rik på antioksidanter.

Jujube er rik på flere antioksidantforbindelser som flavonoider, polysakkarider og triterpeninsyre.

Aktiv oksygenskade regnes som en hovedårsak til flere kroniske sykdommer, inkludert type 2 diabetes, hjertesykdom og noen kreftformer.

Studier viser at antioksidantaktiviteten til jujube flavonoider bidrar til å redusere stress og betennelse forårsaket av skade på aktivt oksygen.

9. Jujube hjelper deg med å gå ned i vekt.

Jujube inneholder mye protein og fiber og inneholder lite kalorier. Å spise jujube kan tilfredsstille ernæringsmessige behov og få deg til å føle deg mett.

10. Jujube har en betennelsesdempende effekt.

Jujube bær inneholder betulinsyre, som har vist seg å ha betennelsesdempende og antibakteriell effekt. Dette hemmer veksten av Staphylococcus aureus aureus og E. coli, som forårsaker mange bakterielle infeksjoner.

Jujube er også rik på kraftige antioksidanter som vitamin A og C. Disse næringsstoffene reduserer risikoen for kronisk betennelse ved å bekjempe skadelige giftstoffer, forhindre oksidativt stress og kontrollere produksjonen av inflammatoriske cytokiner.

11. Jujube kan lindre hostesymptomer.

Jujube inneholder et spesielt enzym kalt bromeline som har vist seg å redusere oppbygging av slim og slim.

12. Jujube kan hjelpe med å avgifte blod.

Jujube inneholder saponin og alkaloider som er direkte relatert til avgiftning av blod. Det fjerner skadelige giftstoffer fra blodet og forhindrer kroppen i forskjellige blodrelaterte sykdommer.

13. Jujube hjelper til med å forebygge kreft.

Jujubens rike fenolforbindelser fjerner effektivt skadelig fritt oksygen og bekjemper oksidativt stress, og reduserer kreftrisikoen.

Studier viser også at jujubeekstrakter har sterke kreftegenskaper, spesielt for å hemme spredning av leukemi og forhindre vekst av dannelse av tumorceller.

I tillegg hjelper jujube antioksidantegenskapene til å forhindre risikoen for mange typer kreftceller, inkludert kreft i eggstokkene, livmorhalsen, brystet og huden.

14. Jujube hjelper til med å forbedre hjertehelsen.

Jujube er kjent for å forbedre hjertehelsen. Potarium i jujube slapper av blodkar og hjelper til med å regulere blodtrykket. Kostfiberinnholdet i jujube reduserer også risikoen for hjerte- og karsykdommer.

15. Jujube forbedrer blodsirkulasjonen.

God blodstrøm betyr at oksygen tilføres riktig til alle viktige organer i blodet. Det rike innholdet av kalium, fosfor, mangan, jern og sink i jujube hjelper potensielt blodsirkulasjonen.

Bivirkninger av jujube / forholdsregler

Jujube er trygt for folk flest. Imidlertid er forsiktighet nødvendig når du tar antidepressiva, da de kan samhandle med stoffet. Personer som er involvert i dette trenger å konsultere en profesjonell lege før de tar det.

Også noen studier antyder at overdreven inntak av jujube sjelden kan forårsake søvnighet, diaré, nedsatt appetitt, forstoppelse og metthet.

Næringsstoffer i Jujube per 100 g

 • Energi 79Kcal (4%)
 • Karbohydrater 20,53 g (16%)
 • Protein 1,2 g (2%)
 • Totalt fett 0,20 g (1%)
 • Kolesterol 0 mg (0%)
 • Niacin 0,900 mg (5%)
 • Pyridoksin 0,081 mg (6%)
 • Riboflavin 0,040 mg (3%)
 • Tiamin 0,020 mg (2%)
 • Vitamin A 40 IE (1%)
 • Vitamin C 69 mg (115%)
 • Natrium 3 mg (<1%)
 • Kalium 250 mg (5%)
 • Kalsium 21 mg (2%)
 • Kobber 0,073 mg (8%)
 • Jern 0,48 mg (6%)
 • Magnesium 10 mg (2,5%)
 • Mangan 0,084 mg (4%)
 • Fosfor 23 mg (3%)
 • Sink 0,05 mg (1%)
Show Buttons
Hide Buttons