Er kidneybønner sunt? 29 gode grunner

Er kidneybønner sunt? 29 gode grunner

Er kidneybønner sunt

1. Nyrebønner bidrar til å forbedre hjertehelsen.

Nyrebønner kan ha en positiv innvirkning på helsen din når du erstatter kjøtt med høyt kolesterol eller andre proteinkilder. Å redusere kolesterol er en måte å redusere risikoen for hjertesykdom og forbedre hjertehelsen din. Nyrebønner er en av de sunneste soyabønnsortene du kan bruke som proteinkilde, og har litt mindre fett og mettet fett enn andre soyabønnsorter, men har lignende mengder fiber og protein.

De høye nivåene av magnesium i nyrebønner virker på kolesterol, noe som hjelper til med å bekjempe hjerte-relaterte sykdommer som hjerneslag, vaskulær sykdom, arterielle blodpropper og hjerteinfarkt.

Nyrebønner er også rike på kalium, et annet viktig næringsstoff som er kjent for å regulere blodtrykksnivået.

2. Nyrebønner hjelper til med å forhindre tykktarmskreft.

Studier har vist at personer som regelmessig spiser vanlige bønner, for eksempel nyrebønner, kan være mindre sannsynlig å utvikle tykktarmskreft. Fiberen i soya spiller en positiv rolle i reguleringen av cellevekst i tykktarmen, noe som kan bidra til å redusere risikoen for å utvikle tykktarmskreft.

3. Nyrebønner har glykemiske kontrollegenskaper.

Soyabønner er mat med lav glykemisk indeks, så de forårsaker ikke blodsukker når de spises. Det kan også bidra til å lindre effekten av mat som øker blodsukkeret.

For eksempel å spise nyrebønner eller andre vanlige bønner med ris kan redusere hastigheten som risen fordøyes på. Dette betyr at karbohydrater brytes ned og absorberes sakte i tarmen, og forhindrer plutselige sukkerpigger.

Soya inneholder også løselig og uoppløselig fiber som forhindrer blodsukkertopper. Uoppløselig fiber kan også bidra til å senke kolesterolnivået. Høyt kolesterol er et annet problem for personer med diabetes. Derfor kan nyrebønner være en god mat for et diabetisk kosthold.

4. Nyrebønner er ypperlige for vektkontroll.

Nyrebønner er gunstige for vektkontroll. Mange sliter med slanking, spesielt når de tar et lavkarbokosthold. Å spise et kosthold med høyt fiberinnhold kan være et alternativ for vekttap. Fordi de er fulle av fiber, føler du deg mett lenger og unngår å spise for mye. Studier har vist at å spise soya som en del av et fiberrikt kosthold kan hjelpe deg med å gå ned i vekt.

5. Nyrebønner er bra for fordøyelsen.

Nyrebønner har fordøyelsessykdommer. Nyrebønner er rike på både løselig og uløselig fiber. Fiber hjelper til med å fremme fordøyelseshelsen og tarmens regelmessighet. Men vær forsiktig, for mye kan forårsake problemer som gass og luft i magen.

6. Nyrebønner inneholder mye essensielle mineraler.

Nyrebønner er rike på bloddannende jern og fosfor, som spiller en viktig rolle i sunne bein og tenner. Den inneholder også vitamin K, som beskytter nervesystemet mot skade på frie radikaler.

7. Nyrebønner har kolesterolsenkende egenskaper.

Nyrebønner er rike på løselig fiber. Mens vi vet at løselig fiber kan bidra til å fremme fordøyelsen, er det ikke mange som vet at det også kan bidra til å senke det usunne LDL-kolesterolet.

8. Nyrebønner bidrar til å forbedre hukommelsen.

Nyrebønner har fordeler for å forbedre hukommelsen. Rik på vitamin B1, som bidrar til sunn kognitiv funksjon. Tilstrekkelige nivåer av vitamin B1 hjelper syntesen av acetylkolin (en viktig nevrotransmitter), som sikrer hjernens funksjon og forbedrer konsentrasjonen og hukommelsen. Det hjelper også til å redusere utviklingen av Alzheimers og demens.

9. Nyrebønner hjelper til med å generere energi.

Mangan i nyrebønner er grunnleggende viktig for kroppens metabolisme for å bryte ned næringsstoffer for å produsere energi.

10. Nyrebønner har antioksidantegenskaper.

En av de mange fordelene med nyrebønner er at de har antioksidantegenskaper. Mangan hjelper kroppens antioksidantforsvar med å ødelegge skadelige frie radikaler i kroppen. Derfor faller nyrebønner inn i kategorien mat som er rik på antioksidanter.

11. Nyrebønner er rike på proteiner.

Nyrebønner inneholder mye protein. Det er en god kjøtterstatning for vegetarianere. Ved å legge bønner i kostholdet ditt, kan du gi kroppen din protein uten å tilsette kjøtt eller annen mat.

12. Nyrebønner har naturlige avgiftende egenskaper.

Nyrebønner har også motgift. Mange matvarer inneholder i dag konserveringsmidler som inneholder sulfitter. Det er kjent at høyt sulfittinnhold er giftig for kroppen. Molybdenet som finnes i nyrebønner hjelper med å avgifte kroppen fra sulfitter. Det er også gunstig for personer med sulfittallergi, ettersom regelmessig inntak av nyrebønner reduserer allergisymptomer.

13. Nyrebønner bidrar til å forhindre høyt blodtrykk.

Nyrebønner er en god kilde til kalium, magnesium, løselig fiber og protein, noe som kan bidra til å redusere høyt blodtrykk. Sammen hjelper disse faktorene til å opprettholde normalt blodtrykk. Kalium og magnesium utvider arterier og blodkar og sørger for jevn blodstrøm.

14. Nyrebønner hjelper til med å lindre forstoppelse.

Nyrebønner har fordeler ved å lindre forstoppelse. Uoppløselig fiber øker mesteparten av avføringen for å sikre jevn avføring og hjelper med å lindre forstoppelse.

15. Nyrebønner er gode for å øke immuniteten.

Antioksidantene i nyrebønner renser frie radikaler og styrker immunforsvaret ved å beskytte kroppens celler.

16. Nyrebønner har anti-aldringsegenskaper.

En av de kosmetiske fordelene med nyrebønner er deres anti-aldringsegenskaper. Antioksidanter fjerner frie radikaler og reduserer aldring av celler. Det reduserer også rynker, behandler kviser og nærer hår og negler.

17. Nyrebønner gjør bein sterke.

Mangan og kalsium i nyrebønner bidrar til å styrke bein og forhindre osteoporose. Folsyre hjelper til med å opprettholde bein og leddhelse, og reduserer risikoen for bein sykdom og brudd.

18. Nyrebønner bidrar til å redusere migrene.

Magnesium i nyrebønner hjelper til med å forhindre migrene og stabilisere blodtrykket.

19. Nyrebønner hjelper vevsreparasjon.

Vitamin B6 hjelper vevsvekst og reparasjon av hud og hår. Det hjelper også med å forhindre mange typer degenerasjon i øynene, og hjelper også til å forhindre hårtap.

20. Nyrebønner er bra for reduksjon av grå stær.

Vitamin B3 i nyrebønner har vist seg å bidra til å redusere og i noen tilfeller behandle grå stær.

21. Nyrebønner hjelper til med å lindre revmatoid artritt.

Det høye kobberinnholdet i nyrebønner reduserer betennelse i leddgikt. Kobber sørger også for fleksibilitet i leddbånd og ledd.

22. Nyrebønner har astmaavlastende egenskaper.

Nyrebønner er også gunstige for lindring av astma. Magnesium i nyrebønner har en bronkodilaterende effekt og sørger for jevn passasje av luft inn og ut av lungene. Studier har vist at lave magnesiumnivåer kan utløse astma.

23. Nyrebønner hjelper til med å forhindre kreft.

Nyrebønner er en utmerket kilde til antioksidanter som hjelper til med å bekjempe kreft. De er også rike på fiber, noe som er bra for å bekjempe ulike former for kreft i fordøyelsessystemet.

En studie koblet et høyt inntak av flavonoler med redusert kreftrisiko. Soyabønner inneholder mye flavonoler, noe som kan hjelpe kreftpasienter. I følge American Cancer Research Institute hjelper lignaner og saponiner i nyrebønner også med å bekjempe kreft.

24. Nyrebønner er god mat for babyer.

En annen fordel med nyrebønner er at de er gunstige for babyer. Nyrebønner inneholder viktige næringsstoffer som hjelper babyen din å vokse og utvikle seg. Den er rik på kalsium og kalium, som er viktig for beinstyrken. Den inneholder også proteiner, som er viktige byggesteiner for vekst og utvikling.

I tillegg spiller folsyre i nyrebønner en viktig rolle i babyens hjerneutvikling.

25. Nyrebønner er en god mat under graviditeten.

Fordelene med nyrebønner er at de inneholder protein, fiber, jern og antioksidanter. Alt dette er veldig viktig, spesielt under graviditet. Under graviditet øker blodvolumet, så mer jern er nødvendig for å produsere mer hemoglobin. Jern, sammen med folsyre, hjelper babyens kognitive utvikling.

Fibrene i nyrebønner hjelper fordøyelseskanalen til å fungere skikkelig under graviditet. Under graviditet kan hormoner samhandle med fordøyelsesprosessen og forårsake forstoppelse.

26. Nyrebønner kan forbedre helsa i nervesystemet.

Molybden hjelper til med produksjon av cellulær energi og utvikling av nervesystemet. Nyrebønner gir også aminosyrene, vitaminene og mineralene hjernen din trenger. Noen vitaminer, inkludert folsyre, spiller en viktig rolle i reguleringen av visse aminosyrer som trengs av nervesystemet. Forskning viser at mangel på folsyre kan øke homocystein nivåer, noe som kan være en risikofaktor for nevrodegenerative sykdommer som Alzheimers og Parkinsons.

27. Nyrebønner hjelper til med å bygge blod.

En annen fordel med nyrebønner er at de hjelper til med å bygge blod. Kobber og jern er avgjørende for dannelsen av nye blodceller. En kopp nyrebønner inneholder 26% og 29% av den anbefalte daglige mengden jern og kobber. Jernmangel kan også føre til anemi.

28. Nyrebønner kan også bidra til å behandle kviser.

Nyrebønner inneholder også sink, som spiller en viktig rolle for å opprettholde sunn hud. Sink støtter riktig funksjon av talgkjertlene, som hjelper til med å produsere svette. Bortsett fra det, hjelper folsyre i nyrebønner med å bygge nye hudceller. Å generere nye celler med jevne mellomrom kan hjelpe til med å rense porene og redusere kviser. Derfor er å spise nyrebønner gunstig for hudens helse.

29. Nyrebønner hjelper til med å forhindre fettlever.

Nyrebønner er også effektive for å forhindre fettlever. Når fett akkumuleres i leveren, blir det fettlever. Dette kan føre til problemer med fedme, høyt blodtrykk, høyt kolesterol og annet metabolsk syndrom.

Behandling av fettlever er basert på å kontrollere blodsukkeret, vekttap og redusere kolesterolnivået i blodet som LDL og triglyserider. Å erstatte fettrikt animalsk protein med soya kan bidra til å forbedre leverhelsen.

Bivirkninger av nyrebønner

Mens nyrebønner har mange helsemessige fordeler, er ukokte eller feilkokte bønner litt giftige. Nyrebønner inneholder et giftig stoff kjent som plantehemagglutinin. Denne komponenten finnes ofte i mange korn, men er spesielt høy i røde nyrebønner. De viktigste symptomene er oppkast og diaré.

Nyrebønner kan forårsake problemer som oppblåsthet, oppblåsthet og diaré hos noen mennesker. En uoppløselig fiber i disse bønnene kalt alfa-galaktosidase forårsaker disse problemene.

% av anbefalt daglig mengde i 100 g nyrebønner

 • Kalorier: 127 Kcal
 • Total fett: (1%)
 • Natrium: (0%)
 • Totalt karbohydrater: (8%)
 • Kostfiber: (26%)
 • Protein: (17%)
 • Kalsium: (2%)
 • Jern: (16%)
 • Kalium : (9%)
 • Niacin: (4%)
 • Pantotensyre: (4%)
 • Riboflavin: (4%)
 • Tiamin: (13%)
 • Vitamin B6: (9%)
 • Vitamin C: (1%)
 • Vitamin K: (7% )
 • Kobber: (27%)
 • Magnesium: (11%)
 • Mangan: (21%)
 • Fosfor: (20%)
 • Selen: (2%)
 • Sink: (10%)
 • Kolesterol: (0%)
Show Buttons
Hide Buttons