Er kimchi sunt? 15 gode grunner

Er kimchi sunt? 15 gode grunner

kimchi sunt

1. Kimchi er med på å forbedre fordøyelsessystemet.

De fleste gjærede retter inneholder helsemessige fordeler av melkesyrebakterier. Kimchi inneholder millioner av melkesyrebakterier kjent som ‘gode bakterier’. Den produseres under gjæringsprosessen.

Derfor kan inntak av kimchi forhindre sykdommer som forstoppelse og fordøyelsesbesvær.

Noen studier har vist at probiotika har evnen til å bekjempe patogener i fordøyelseskanalen. De antibakterielle egenskapene til kimchi beskytter oss mot dødelige gastrointestinale sykdommer.

2. Å spise kimchi forbedrer immuniteten.

Studier har vist at mat rik på probiotika, for eksempel kimchi, kan bidra til å øke den generelle immuniteten.

Å forbedre immuniteten øker forsvaret ditt mot mange typer bakterier. Dette er vårt første forsvar mot at fremmedlegemer kommer inn i kroppen vår.

Kimchi bruker rød pepper som ingrediens. Rød paprika er kjent for å ha anti-kreft og antioksidantegenskaper.

Kinakål er også vitenskapelig bevist å bidra til å øke immuniteten på grunn av dets betennelsesdempende og antioksidantegenskaper.

3. Kimchi er en kalorifattig mat.

Alle ingrediensene i kimchi inneholder lite kalorier. Kimchi består hovedsakelig av grønnsaker som kål og reddik.

Disse ingrediensene er rike på fiber, noe som øker mettheten. Probiotika er også kjent for å hjelpe til med vekttap og forhindre sukkeravhengighet.

Nyere forskning antyder at forbedring av de gode bakteriene i tarmen din, for eksempel probiotika, kan bidra til å regulere kolesterolet kroppen din absorberer gjennom fordøyelseskanalen. Derfor blir melkesyrebakteriene i kimchi vurdert til å ha en sterk effekt på fedme.

Mange spekulerer i at dette kan være grunnen til at Koreas overvektige og overvektige befolkning er så lav sammenlignet med andre land.

4. Kimchi er rik på antioksidanter.

Kimchi er full av ingredienser og krydder som er kjent for sine betennelsesdempende egenskaper. Det er også kjent som kreftforebyggende mat på grunn av dets evne til å fremme generell helse.

Kinakål inneholder for eksempel mange forbindelser som er naturlig betennelsesdempende og antioksidanter. Å legge dette til kostholdet ditt kan bidra til å bekjempe skadelige sykdommer som kreft. Kål i kimchi inneholder også indol-3-karbinol, en kraftig ingrediens mot kolorektal kreft.

Hvitløk, reddik, grønn løk, ingefær og rød pepper, ingrediensene i kimchi, er rik på antioksidanter som har betennelsesdempende egenskaper. Antiinflammatoriske matvarer er viktige for å forhindre oksidasjonsrelaterte sykdommer i kroppen vår, for eksempel kognitiv svikt, kranspulsår og kreft.

Dessuten har capsaicin fra chili vist seg å hjelpe kroppens forsvar mot lungekreft. Ikke bare det, allicin fra hvitløk har vist seg å bekjempe kreft i mage, lever og skjoldbruskkjertel.

5. Kimchi har anti-aldringsegenskaper.

En av de mange fordelene med kimchi er at den har anti-aldringsegenskaper.

Antioksidanter er den mest kjente anti-aldring for å bremse aldring.

Ifølge forskning ble koreanere vurdert til å ha lavere aldring enn mennesker fra andre land. Det spekuleres i at antioksidantegenskapene til kimchi kan ha fått koreanere til å se yngre ut enn de i andre land.

6. Kimchi hjelper til med å forebygge magesår.

Et magesår er et sår mellom magen og tynntarmen. Det er ofte forårsaket av en bakterie som heter Helicobacter pylori.

Symptomer på magesår inkluderer oppblåsthet, kvalme og oppkast. I alvorlige tilfeller kan det vises i form av svart avføring, vekttap og alvorlig smerte i øvre del av magen.

To tredjedeler av verdens befolkning er smittet med H. Pylori. Derfor er mange mennesker utsatt for magesår. Hvis ubehandlet, kan magesår føre til blødning, perforering eller brudd.

En av de mange melkesyrebakteriene som produseres ved gjæring av kimchi, er kjent for å produsere dextrin, et antibakterielt stoff som forhindrer veksten av Helicobacter pylori i kroppen vår.

7. Kimchi reduserer kolesterol i kroppen vår.

En fersk studie fant at inntak av kimchi som en del av et måltid kan bidra til å balansere kolesterol i kroppen.

Studier har vist at selv små mengder kimchi kan senke kolesterolnivået. Derfor er det gunstig for kolesterolhelsen å spise en liten mengde kimchi daglig med jevne mellomrom.

8. Å spise kimchi kan bidra til å forhindre diabetes.

Glukose i kroppen vår kommer fra sukkeret i maten vi spiser. Insulin er ansvarlig for å bryte ned glukosepartikler slik at kroppen kan absorbere dem og omdanne dem til energi.

Diabetes har blitt en av de vanligste sykdommene hos menneskeheten. Det anslås at 415 millioner mennesker over hele verden allerede har diabetes, noe som betyr at 1 av 11 voksne vil ha det. For å gjøre saken verre, vet ikke 46% av dem engang at de har diabetes.

Studier har vist at antioksidantegenskapene til kimchi kan redusere glukosen i kroppen betydelig. Disse resultatene viser at kimchi kan være et kraftig våpen mot diabetes hos voksne.

9. Å spise kimchi kan bidra til å redusere symptomer på matallergi.

De fleste matallergier kan utløses ved å spise små mengder sjømat, melk, peanøtter, fisk, hvete og egg. Allergier er forårsaket av visse proteiner som pasientens kropp feilaktig bestemmer å være skadelig.

Hvis du har matallergi, signaliserer kroppen din at immunforsvaret ditt frigjør et kjemikalie som kalles histamin. Disse kjemikaliene kan forårsake hevelse i ansiktet og innsnevring i luftveiene.

Nyere forskning antyder at kimchi kan undertrykke et av de farlige symptomene på matallergi. En studie publisert i 2010 fant at å spise kimchi før man spiser mat som man er allergisk mot, kan forhindre innsnevring i luftveiene.

Teorien er at probiotika til stede i kimchi var ansvarlige for disse positive resultatene. Imidlertid er det fortsatt behov for mer forskning for nøyaktig informasjon.

10. Kimchi beskytter kroppen vår mot kjemikalier mot plast.

En av fordelene med kimchi er at den har egenskaper som beskytter oss mot kjemikalier som kommer fra plast. Bisfenol A, ofte kjent som BPA, er et vanlig kjemikalie som brukes til å kurere plast som brukes i veldig vanlige ting som plastflasker eller engangsbeholdere.

BPA i kroppen vår kan forårsake mange problemer. Det kan forstyrre hormonnivåene våre, påvirke hjernen og oppførselen til spedbarn og små barn som utvikler seg, og kan føre til kreft, hjertesykdom og diabetes.

En studie fra 2007 kunne demonstrere evnen til visse bakterier som er tilstede i kimchi til å nedbryte bisfenol A. Denne bakterien er en probiotisk bakterie kjent som Bacillus pumilus.

Dette viser at fordelene med kimchi har en positiv effekt på kunstige trusler som BPA.

11. Kimchi fremmer sunn fysisk utvikling og klart syn.

Vitamin A i kimchi har forskjellige effekter i tillegg til å være en antioksidant som hjelper til med å eliminere kreftfremkallende frie radikaler fra kroppen. Vitamin A hjelper til med å utvikle en sunn kropp og opprettholde et klart og sunt syn.

12. Kimchi hjelper til med å fremme hjertehelsen.

Studier har vist at å spise kimchi bidrar til å redusere høyt kolesterol og høyt blodsukker, begge risikofaktorer for hjertesykdom.

Regelmessig forbruk av kimchi har vist seg å redusere total kolesterol og blodtrykk.

En annen studie fant at kimchi kan bidra til å redusere dårlig LDL-kolesterol og forhindre plakkoppbygging i arteriene.

13. Kimchi beskytter kroppen mot oksidativt stress.

Oksidativt stress er et begrep som forårsaker skade på celler med oksidasjonsmidler (også kalt frie radikaler).

Kimchi er en flott kilde til antioksidanter, som hjelper til med å beskytte celler mot skader forårsaket av oksidativt stress. Dette kan bidra til å redusere risikoen for å utvikle visse sykdommer.

Kimchi kan også bidra til å forhindre cellulær aldring forårsaket av oksidativt stress. Det kan redusere produksjonen av frie radikaler og styrke antioksidantforsvaret.

14. Kimchi inneholder gunstige planteforbindelser.

Kimchi er rik på planteforbindelser som gir beskyttende egenskaper.

Kimchi inneholder polyfenoler og glukosinolater. Det er kjent å ha antioksidanter og betennelsesdempende egenskaper.

For eksempel inneholder kinakål koffeinsyre og p-kumarsyre som hovedingrediens i kimchi. Disse to er polyfenoler som fungerer som antioksidanter.

15. Kimchi er bra for hjernens helse.

Kimchi kan gi flere viktige fordeler for hjernen.

Kimchi har hjernebeskyttende effekter fordi den inneholder forbindelser som forhindrer oksidativt stress og betennelse.

Å spise mat rik på probiotika, som kimchi, kan være til nytte for kognitiv helse.

Bivirkninger / forsiktighetsregler: Kimchi er en god mat uten bivirkninger. Imidlertid inneholder kimchi mye natrium, så det bør spises med forsiktighet.

Ernæringsfakta per 100 g Kimchi

 • Kalorier: 15 kcal (0,52%)
 • Fett: 0,5 g (0,52%)
 • Protein: 1,1 g (1,96%)
 • Karbohydrater: 2,4 g (1,85%)
 • Sukker: 1,06 g (1,46%)
 • Fiber: 1,6 g (4,2%)
 • Kolesterol: 0 mg (0%)
 • Mettet fett: 0,067 g (0,21%)
 • Omega-3: 0,14 g (8,56%)
 • Omega-6: 0,1 g (0,61%)
 • Vitamin A: 5 μg (0,56%)
 • Tiamin: 0,01 mg (0,83%)
 • Vitamin B2: 0,21 mg (16%)
 • Vitamin B3: 1,1 mg (6,88%)
 • Vitamin B6: 0,21 mg (16,4%)
 • Vitamin B12: 0 μg (0%)
 • Vitamin C: 0 mg (0%)
 • Vitamin D: 0 IE (0%)
 • Vitamin E: 0,11 mg (0,73%)
 • Vitamin K: 43,6 μg (36,3%)
 • Folsyre: 52 μg (13%)
 • Kalsium: 33 mg (3,3%)
 • Kobber: 0,024 mg (2,67%)
 • Jern: 2,5 mg (31,3%)
 • Magnesium: 14 mg (3,33%)
 • Fosfor: 24 mg (3,43%)
 • Kalium: 151 mg (4,44%)
 • Selen: 0,5 μg (0,91%)
 • Natrium: 498 mg (33,2%)
 • Sink: 0,22 mg (2%)
Show Buttons
Hide Buttons