Er kirsebær sunt? 18 gode grunner

Er kirsebær sunt? 18 gode grunner

kirsebær sunt

1. Kirsebær er rik på antioksidanter.

Vi har alle molekyler som kalles frie radikaler i kroppen vår. Dette er i det vesentlige ufullstendige molekyler. Frie radikaler produseres under fordøyelsen eller når de utsettes for skadelige miljøfaktorer som stråling og luftforurensninger. For store mengder frie radikaler er forbundet med celleskader, sykdommer og aldring, som kalles oksidativt stress.

Antioksidanter finner frie radikaler i kroppen slik at kroppen vår ikke lenger blir skadet.

Kirsebær er en rik kilde til antioksidanter. Polyfenoler, melatonin, karotenoider, vitamin E og vitamin C spiller en positiv rolle i kroppen.

På grunn av dette har kirsebær vist seg å beskytte kroppen mot forskjellige sykdomstilstander som hjertesykdom, kreft og type 2-diabetes.

2. Cherry hjelper deg med å sove komfortabelt.

Kirsebær er en rik naturlig kilde til melatonin, en nevrotransmitter som påvirker søvn og humør. Melatonin er et søvnfremkallende kjemikalie, så det kan være nyttig for personer med søvnløshet.

Studier viser at å spise kirsebær kan øke søvnkvaliteten og tiden.

3. Kirsebær hjelper til med å redusere betennelse.

Kirsebær har evnen til å redusere lystgasskonsentrasjoner og inflammatoriske faktorer betydelig.

Å spise kirsebær har vist en reduksjon i plasmakonsentrasjonen på åtte biomarkører assosiert med inflammatoriske sykdommer.

Kirsebærpolyfenoler kan redusere og forhindre betennelse og oksidativt stress, noe som kan være en risikofaktor for sykdommer som leddgikt, diabetes, kreft og høyt blodtrykk.

4. Kirsebær er bra for ventilasjon.

Gikt er en bestemt form for leddgikt som forårsaker leddsmerter. Årsaken til smerte er overdreven mengde urinsyre i blodet. Denne smerten forekommer ofte i stortåleddet, men kan også forekomme i andre ledd.

Den anti-inflammatoriske karakteren av kirsebær kan redusere symptomene på gikt betydelig. Det er bevist at daglig forbruk av kirsebær reduserer mengden urinsyre i blodet til normal og lindrer gikt.

Studier viser også at fenol i kirsebær forstyrrer oksidasjonsprosessen for frie radikaler, og reduserer dannelsen av nedbrytningsprodukter som forårsaker gikt.

5. Kirsebær senker kolesterolet.

En av de mange helsemessige fordelene med kirsebær er dens evne til å senke kolesterolet. Kirsebær har vist seg å senke VLDL-nivåer og forbedre HDL-priser.

I en eksperimentell studie av mus reduserte kirsebærekstrakter levertriglyserider og forhindret utviklingen av alkoholfri fettleversykdom.

6. Kirsebær hjelper til med å redusere blodtrykket.

Inntak av kirsebær har vist seg å senke både systolisk og diastolisk blodtrykk.

Studier viser at fenolsyre i kirsebær har vaskulær avslapning og antihypertensive egenskaper som hjelper til med å senke og forhindre blodtrykk.

7. Kirsebær hjelper til med å forebygge og behandle type 2-diabetes.

Kirsebær er en ideell karbohydratkilde for type 2 diabetikere. Kirsebær har en lav glykemisk indeks. Dette betyr i hovedsak at det ikke forårsaker høyt blodsukker eller insulinreaksjon når det inntas.

I tillegg kan polyfenoler som finnes i kirsebær bidra til å redusere inflammatoriske markører som indikerer hyperglykemi, oksidativt stress og type 2-diabetes.

8. Kirsebær hjelper med å forbedre mental helse.

Kirsebær er også nyttig for mental helse. Spesielt kirsebær har vist seg å senke kortisolnivået. Kortisolnivåer er knyttet til generell forbedring av stemningen.

Å legge til kirsebær i kostholdet ditt kan potensielt få deg til å føle deg bedre og redusere lysangst.

9. Kirsebær hjelper til med å redusere symptomer på leddgikt.

Den kirsebærs betennelsesdempende natur, som reduserer symptomer på gikt, bidrar til å undertrykke andre former for leddgikt.

Som nevnt ovenfor har sterke antioksidanter evnen til å redusere oksidativt stress betydelig. Derfor reduserer dette tilstedeværelsen av inflammatoriske proteiner som kan forverre symptomene på leddgikt.

10. Kirsebær hjelper med å forbedre hukommelsen.

Ulike studier har vist en sammenheng mellom kirsebærinntak og forbedret hukommelse og kognitiv funksjon.

Gjennom dyreforsøk kan anthocyanin bidra til å forbedre hukommelsen og forhindre Alzheimers sykdom.

11. Kirsebær bidrar til å redusere sannsynligheten for kreft.

Inntaket av kirsebær er assosiert med en reduksjon i kreftforekomst.

Studier viser at kirsebær reduserer sannsynligheten for å utvikle kreft i bukspyttkjertelen, brystet, leveren, tykktarmen, huden og lungene. Fenolforbindelsene og ferrilalkoholinnholdet i kirsebær har denne effekten.

12. Kirsebær bidrar til å redusere risikoen for hjertesykdom.

Anthocyaniner som finnes i kirsebær kan hemme lipidperoksidering og forstyrre betennelse, og til slutt redusere kardiovaskulær risiko.

Høyt blodtrykk er en viktig risikofaktor for hjerte- og karsykdommer. Kardiovaskulær sykdom er en ledende dødsårsak over hele verden, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). Kirsebær kan også bidra til å senke kolesterol og blodtrykk.

Kirsebær inneholder næringsstoffer som polyfenoler og kalium som kan hjelpe blodtrykket.

Polyfenoler er antioksidanter som kan forhindre oksidativ skade.

13. Kirsebær hjelper til med å opprettholde vekten.

Fiberinnholdet i kirsebær hjelper også med vektkontroll.

Fiberen av kirsebær lar oss opprettholde mettheten lenger og forhindrer en plutselig økning eller fall i blodsukkeret.

14. Kirsebær hjelper til med å redusere C-reaktivt protein.

Spesielt har kirsebær redusert C-reaktivt protein (CRP). C-reaktivt protein er en viktig blodmarkør for betennelse. Høyere CRP-nivåer kan øke risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag.

Kirsebærrike antocyaniner, vitamin C og andre fenoliske syrer bidrar til å minimere og forhindre effekten av høye CRP-nivåer.

15. Kirsebær hjelper til med å forhindre aldring.

Kirsebær er rik på antioksidanter. Antioksidanter bekjemper frie radikaler som får huden til å se kjedelig ut.

Kirsebær hjelper også med å reparere hudskader forårsaket av sollys eller UV-stråler.

16. Kirsebær hjelper til med å balansere ph.

Kirsebær er alkalisk. Kirsebær nøytraliserer når kroppens syreinnhold øker. Det kan også bidra til å balansere Ph-nivåer ved å forhindre mageproblemer som surhet eller fordøyelsesbesvær.

17. Kirsebær er rik på kalium og vitamin C.

Potallium bidrar ikke bare til dehydrering og avgiftning av kroppen, men spiller også en viktig rolle for å opprettholde funksjonen til celler, nerver og muskler.

C-vitamin er viktig fordi det er involvert i forskjellige prosesser i kroppen. C-vitamin er bra for sårtilheling og kardiovaskulær helse.

18. Kirsebær kan forbedre utvinningen av trening.

Studier viser at antiinflammatoriske og antioksidante forbindelser i kirsebær kan bidra til å lindre muskelsmerter, skader og betennelser forårsaket av trening.

Det er funnet at kirsebær fremmer muskelgjenoppretting, reduserer muskelsmerter fra trening og forhindrer muskeltap.

Bivirkninger av kirsebær / forholdsregler

Kirsebær inneholder kostfiber og overdreven inntak av denne frukten kan forårsake gastrointestinale problemer. Overforbruk av kirsebær kan forårsake tarmgass, hevelse og magekramper.

Det er ikke vanlig, men noen mennesker kan være allergiske mot kirsebær. Symptomene inkluderer urtikaria, fantastisk osv. Hvis du opplever disse symptomene, vennligst besøk sykehuset umiddelbart.

Kirsebær er rik på næringsstoffer som er gunstig for kroppen vår, men å spise bare kirsebær som kosthold kan føre til ernæringsmessige mangler. Kirsebær mangler visse typer vitaminer, proteiner og enumettet fett. Derfor bør du spise et balansert kosthold jevnt.

Show Buttons
Hide Buttons