Er kokosnøtt sunt? 22 gode grunner

Er kokosnøtt sunt? 22 gode grunner

kokosnøtt sunt

1. Kokosnøtter er rike på kostfiber.

Kokosnøtter er rike på kostfiber og gir hele 61% fiber. Fibereffekten av kokosnøtt bremser frigjøringen av glukose. Det hjelper også med å avlaste stress i bukspyttkjertelen og enzymsystemene som reduserer risikoen for å utvikle diabetes.

2. Kokosnøtter er effektive for å håndtere diabetes.

Kokosnøtter forbedrer insulinsekresjonen og utnytter blodsukkeret. Kokosnøtter kontrollerer diabetes ved å påvirke hormoner positivt for blodsukkerkontroll. Dette bidrar til å redusere blodsukkernivået. Kokosnøtter hjelper også med fordøyelsessystemet og symptomer forbundet med tarmsykdom.

3. Kokosnøtter har anti-aldringsegenskaper.

Cytokinin, kinetin og trans-Zeatin som er tilstede i kokosnøtter, har antitrombose, anti-kreft og anti-aldringseffekter på kroppen.

4. Kokosnøtter har fordelen av å forbedre immuniteten.

En av fordelene med kokosnøtt er dens fremragende immunforsvar. Å spise kokosnøtter kan bidra til å øke kroppens motstand mot sykdomsfremkallende virus og bakterier. Å spise kokosnøtter kan hjelpe til med å behandle sykdommer som halsinfeksjoner, bronkitt og urinveisinfeksjoner.

5. Kokosnøtter er bra for magefett.

Kokosnøtter hjelper deg med å miste fett i magen. Magefett er assosiert med en rekke sykdommer. Ifølge en studie kan det å spise 200 g kokosnøtt hver dag redusere BMI og midje betydelig på 12 uker.

6. Kokosnøtter øker energien.

Kokosnøtter kjennetegnes ved å forbrenne fett for å øke energien. Triglyserider som finnes i kokosnøtter øker energiforbruket med 5%, noe som resulterer i langsiktig vekttap. Det er også kjent for å redusere sult. Dette er direkte relatert til måten fettsyrer i kroppen metaboliseres til ketoner som en effekt av å redusere appetitten. Å spise kokosnøtter fremmer også skjoldbruskfunksjonen og hjelper med å lindre kroniske utmattelsessymptomer.

7. Kokosnøtter er nyttige for kreft.

En av de mange fordelene med kokosnøtt er at den har krefteffekter. Dette har blitt demonstrert gjennom forskning. Det er spesielt gunstig for behandling av tykktarmskreft og brystkreft.

8. Kokosnøtter hjelper til med å opprettholde fuktighet i kroppen.

Kokosvann inneholder viktige elektrolytter som hjelper til med å opprettholde fuktighet. Folk som er relatert til trening, bør ta med kokosnøtt i kostholdet. Kokosnøtter fyller tapte elektrolytter, og øker immunresponsen. Det er også mer deilig og næringsrikt enn vanlig vann.

9. Kokosnøtter hjelper til med å forhindre urinveisinfeksjoner.

De naturlige vanndrivende egenskapene til kokosnøtt er bra for urinveiene. Denne egenskapen hjelper til med å behandle og forhindre urinveisinfeksjoner.

10. Kokosnøtter bidrar til å forbedre kolesterol i blodet.

Kokosnøtter bidrar til å forbedre kroppens kolesterolnivå i blodet og redusere risikoen for hjertesykdom. Det mettede fettet i kokosnøtter øker kroppens HDL-kolesterol og kontrollerer dårlig LDL-kolesterol. Det hjelper potensielt kardiovaskulær helse ved å forbedre kardiovaskulære risikofaktorer.

11. Kokosnøtter hjelper til med å bekjempe bakterier.

Kokosnøtter inneholder mange spesielle sure forbindelser som dreper bakterier, virus og sopp og bidrar til å forhindre infeksjon.

12. Kokosnøtter er bra for oral helse.

Kokosnøtter dreper orale bakterier, reduserer dårlig ånde og bidrar til å forbedre den generelle tannhelsen.

13. Kokosnøtter hjelper sunne bein og tenner.

Regelmessig inntak av kokosnøtt hjelper sunne bein og tenner å utvikle seg. Kokosnøtter forbedrer kroppens evne til å absorbere kalsium og mangan for å utvikle bein. Det har også effekten av å forhindre osteoporose.

14. Kokosnøtter hjelper blodsirkulasjonen.

Å konsumere kokosnøtt øker oksygenet i huden og fremmer blodsirkulasjonen. Riktig blodsirkulasjon er nødvendig for å transportere oksygen til celler jevnt.

15. Kokosnøtter er bra for å opprettholde fuktighet.

Kokosnøttvann gir deg det meste av elektrolyttene du trenger i kroppen din. Det holder nerver og muskler i å fungere optimalt.

16. Kokosolje er bra for hudens helse.

Kokosolje forhindrer tørrhet og døde hudceller og holder dem fuktige. Det hjelper til med å forbedre hudtilstanden som har tørr og grov hud. Det reduserer også risikoen for smittsom atopisk dermatitt, slik som stafylokokker aureus.

Bruk av kokosnøttolje på huden renser og nøytraliserer ikke bare giftstoffer, sopp og bakterier i det ytre laget av huden, men bygger også hudens naturlige immunforsvar og beskyttelse.

17. Kokosolje er effektiv for tørre hender.

Kokosolje kan også brukes til å behandle tørre hender. Hyppig oppvask tørker ofte huden på hendene og får dem til å se stygge ut. Du kan lage vakre og glatte hender ved å bruke kokosnøttolje.

18. Kokosolje hjelper til med å forhindre hudkreft.

En av fordelene med kokosnøttolje er at den hjelper til med å forhindre hudkreft. Kokosolje forhindrer hudkreft ved å blokkere 20% av UV-stråler og forbedre hudens fuktighet og lipidinnhold. Det kan også brukes som kropps- og hudfuktighetskrem fordi det fukter huden.

19. Kokosolje har anti-aldringseffekter.

Kokosolje er bra for å holde huden ung og vakker. Antioksidasjonsegenskaper bremser aldringsprosessen ved å beskytte kroppen mot skadelige frie radikaler. Masser noen dråper kokosnøttolje hver dag for å holde huden sunn og glatt.

20. Kokosnøtter hjelper fet hud.

Kokosnøttvann kan brukes til å behandle fet hud. Den vasker bort overflødig olje fra huden og holder hudtonen jevn. Kokosvann er også veldig effektivt for kviser, svarte flekker og flekker. La oss lage klar og skinnende hud med en ansiktspakke blandet med kokosnøttvann.

21. Kokosnøtter er bra for hodebunnen.

Antibakterielle egenskaper av kokosnøtt beskytter hodebunnen mot flass og kløe.

22. Kokosnøtter hjelper sunt hår.

En annen fordel med kokosnøtt kan bidra til å opprettholde glanset hår.

Vitamin K og jerninnholdet i kokos holder håret sunt og skinnende.

Sunne næringsstoffer i kokos per 100 g

 • Kalori: 354 Kcal (18%)
 • Karbohydrater: 15,23 g (12%)
 • Protein: 3,3 g (6%)
 • Total fett: 33,49 g (167%)
 • Kolesterol: 0 mg (0%)
 • Kostfiber: 9 g (24%)
 • Folsyre: 26 ug (6,5%)
 • Niacin: 0,540 mg (3%)
 • Pantotensyre: 0,300 mg (6%)
 • Pyridoksin: 0,054 mg (4%)
 • Riboflavin: 0,020 mg (1,5%)
 • Tiamin: 0,066 mg (5,5%)
 • Vitamin C: 3,3 mg (5,5%)
 • Vitamin E: 0,24 mg (2%)
 • Vitamin K: 0,2 ug (<1%)
 • Natrium: 20 mg (1%)
 • Keramikk: 356 mg (7,5%)
 • Kalsium: 14 mg (1,4 %)
 • Kobber: 0,435 mg (48%)
 • Jern: 2,43 mg (30%)
 • Magnesium: 32 mg (8%)
 • Mangan: 1,500 mg (65%)
 • Fosfor: 113 mg (16%)
 • Selen: 10,1 ug (18%)
 • Sink: 1,10 mg (10%)
 • Pytosterol: 47 mg
Show Buttons
Hide Buttons