Er krabbe sunt? 11 gode grunner

Er krabbe sunt? 11 gode grunner

Er krabbe sunt

1. Krabbe er bra for beinhelsen.

Fosfor er det vanligste mineralet i menneskekroppen og er et viktig element for tenner og bein. Matvarer med mye fosfor, for eksempel krabber, kan være svært viktige hvis du har stor risiko for osteoporose eller ønsker en aktiv livsstil.

2. Krabbe er bra for kognitiv helse.

Krabbe inneholder en rekke næringsstoffer, inkludert kobber, vitamin B2, selen og omega-3 fettsyrer, noe som gjør dem til en god mat for kognitiv funksjon og nervesystemaktivitet. Disse næringsstoffene beskytter nervesystemet samtidig som de reduserer betennelse og plakk i nervebanene.

3. Krabbe er bra for hjertehelsen.

Krabbe er rik på omega-3 fettsyrer, som kan bidra til å balansere kolesterolnivået og fremme antiinflammatoriske egenskaper i hele kroppen. Disse egenskapene kan senke blodtrykket og redusere belastningen på hjertet, og dermed forhindre utvikling av åreforkalkning. Dette kan redusere risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag.

4. Krabber hjelper til med å bli kvitt betennelse.

Krabbe inneholder mye mineraler og næringsstoffer som kan redusere betennelse. Disse fordelene skyldes omega-3 fettsyrer, kobber og selen som finnes i krabber.

5. Krabber bidrar til å øke immuniteten.

Selen kan være direkte knyttet til stimulerende immunsystemaktivitet, og kan også fungere som en antioksidant som beskytter kroppen mot kroniske sykdommer. Antioksidanter kan finne og nøytralisere frie radikaler som kan forårsake cellulære mutasjoner. Selen og riboflavin, som er rikelig med krabber, kan øke produksjonen av antioksidanter i kroppen.

6. Krabbe har avgiftende egenskaper.

En annen fordel med krabbe er at den har avgiftende egenskaper. Kroppens immunsystem kan ikke gjøre alt, og nyrene og leveren er ansvarlig for blodet og annen avgiftning av kroppen. Fosfornivået som finnes i krabber bidrar til å forbedre nyrefunksjonen. Dette er flott for å akselerere frigjøringen av giftstoffer fra kroppen og forbedre den totale metabolske effektiviteten.

7. Krabber bidrar til å øke sirkulasjonen i kroppen.

Kobber har flere funksjoner som er viktige for normal organfunksjon. For eksempel spiller kobber en viktig rolle i absorpsjonen av jern i tarmen, et av de viktigste mineralene i kroppen vår. Jern spiller en viktig rolle i produksjonen av røde blodlegemer, så det fremmer sirkulasjon og lar oksygen nå alle deler av kroppen. Dette kan øke graden av celleheling og gjenvekst etter skade eller sykdom.

8. Krabbe bidrar til å forhindre kreft.

Studier har vist at krabber kan bidra til å forhindre kreft på grunn av det rike seleninnholdet. Selen, en krabbe -antioksidant, hemmer de kreftfremkallende effektene av kvikksølv, arsen og kadmium, noe som kan føre til svulstvekst og kreft hos mennesker. Faktisk, jo høyere selenivåer er, desto lavere er risikoen for kreft.

9. Krabbe har egenskapen til å forbedre blodsukkermetabolismen.

Krabber har fordeler med å forbedre blodsukkermetabolismen. Dette er fordi krom forbedrer blodsukkermetabolismen, noe som bidrar til å senke blodsukkernivået i kroppen. Krom fremmer virkningen av insulin og forhindrer utvikling av diabetes.

10. Krabber hjelper til med å kontrollere kolesterolnivået.

En annen fordel med krabber er kolesterolhelseegenskapene. Kromnæringsstoffet som finnes i krabber bidrar til å øke det gode HDL -kolesterolnivået i kroppen. Å øke det gode kolesterolet i kroppen bidrar til å minimere risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag og koronarsykdom.

Sterolene som finnes i krabber bidrar også til å dempe absorpsjonen av kolesterol og fett som finnes i andre matvarer. Krabbeomega-3 fettsyrer bidrar til lavere nivåer av triglyserider og dårlig LDL-kolesterol, som normalt tetter arterielle vegger.

11. Krabber har lite kvikksølv.

Et av de største problemene med å spise et sjømatrikt kosthold er eksponering for kvikksølv. Heldigvis regnes krabbe som en av de tryggeste sjømatene når det gjelder kvikksølvinnhold.

Fordelene med krabber fra et ernæringsmessig synspunkt

1. Krabbe er en god proteinkilde.

Krabbe er en av de beste proteinkildene. Kroppene våre trenger protein for å bygge og helbrede muskler, bein, hår, hud og blod.

2. Krabbe er rik på omega-3 fettsyrer.

Omega-3-syrer har mange helsemessige fordeler. Først og fremst senker det blodtrykket og reduserer sjansene for å utvikle hjertesykdom. Omega-3 bidrar også til å redusere triglyserider (en type fett som finnes i blodet).

Ukontrollerte triglyseridnivåer i kroppen kan øke sjansene for slag og hjertesykdom. American Heart Association anbefaler å spise fisk med omega-3 minst to ganger i uken.

3. Krabbe inneholder selen.

Selen, som ofte finnes i skalldyr, finnes også i overflod i krabber.

Selen spiller en viktig rolle i det menneskelige antioksidantforsvarssystemet, og forhindrer skade på celler og vev.

Selen spiller også en viktig rolle i immunsystemets funksjon og metabolisme av skjoldbruskkjertelhormon.

4. Krabbe inneholder riboflavin (vitamin B2).

Riboflavin (vitamin B2) er viktig for produksjon av røde blodlegemer, fremme normal vekst og vedlikehold av hud, øyne og nervesystem.

Riboflavin spiller også en rolle i jernabsorpsjon i fordøyelseskanalen og støtter aktiviteten til antioksidanter.

5. Krabbe inneholder kobber og fosfor.

Krabbe er veldig rik på kobber. Kobber er involvert i absorpsjon, lagring og metabolisme av jern.

Det er også viktig for dannelsen av røde blodlegemer og holder bein, blodårer, nerver og immunsystem friske.

Fosfor er et sentralt mineral for bein og tenner, så det er viktig for helse og utvikling av skjelettet. Fosfor er involvert i de fleste metabolske prosesser i kroppen, inkludert nyrefunksjon, cellevekst og sammentrekning av hjertemuskelen.

Ulemper/bivirkninger av krabbe

Selv om krabber har mange helsemessige fordeler, kan de ha noen ulemper og bivirkninger.

 • Noen mennesker kan ha en allergisk reaksjon på krabber.
 • Rå krabber øker sjansen for matforgiftning hos gravide, barn og noen voksne.
 • Krabbe inneholder kolesterol og natrium. Skaden kan oppveie fordelene, spesielt for de som er forbundet med kardiovaskulær sykdom eller høyt kolesterol. Sørg for å konsumere etter å ha rådført deg med en profesjonell lege.

Fakta om krabbe -ernæring / 100g

 • Kalorier: 90 Kcal
 • Fett: 1,2 g (2%)
 • Kolesterol: 55 mg (18%)
 • Natrium: 539 mg (23%)
 • Karbohydrater: 0 g (0%)
 • Protein: 19 g (38%)
 • Kalsium: 26 mg (2 %)
 • Jern: 2,5 mg (14%)
 • Kalium: 173 mg (4%)
 • Folsyre: 44 mcg (11%)
 • Niacin: 2,5 mg (16%)
 • Pantotensyre: 0,35 mg (7%)
 • Riboflavin: 0,2 mg (15 %)
 • Tiamin: 0,08 mg (7%)
 • Vitamin A: 45 mcg (5%)
 • Vitamin B12: 9 mcg (375%)
 • Vitamin B6: 0,15 mg (12%)
 • Vitamin C: 7 mg (8%)
 • Kobber: 0,57 mg (63%)
 • Magnesium: 49 mg (12%)
 • Mangan: 0,03 mg (1%)
 • Fosfor: 133 mg (19%)
 • Selen: 34,6 mcg (63%)
 • Sink: 2,80 mg (25%)

% er en prosentandel av anbefalt daglig mengde.

Show Buttons
Hide Buttons