Er lime sundt? 24 gode grunner

Er lime sundt? 24 gode grunner

lime sunt

1. Lime bidrar til å øke immuniteten.

Lime er ganske rik på vitamin C. Vi har alle hørt om viktigheten av vitamin C i matvarer som øker immuniteten. Tallrike studier om immunitet viser at vitamin C er et næringsstoff som bekjemper virus og infeksjoner.

I tillegg til vitamin C, er lime rik på antioksidanter. Antioksidanter bidrar til å styrke immunsystemet.

2. Lime hjelper til med å forbedre hjertefunksjonen.

Lime har flere helsemessige fordeler for hjertet. Antioksidanter har gunstige effekter på det kardiovaskulære systemet. Dette bidrar til å holde arteriene og sirkulasjonssystemet sunne og funksjonelle. Etter hvert som arteriene blir mer funksjonelle og fleksible, transporteres blodet som pumpes fra hjertet uten problemer.

Vitamin C bidrar til å senke blodtrykket, en av de viktigste årsakene til hjertesykdom over hele verden. Dette vitaminet forhindrer dannelse av plakk som bekjemper arteriosklerose.

Også de høye kaliumnivåene som finnes i limer, kan senke arteriell belastning og blodtrykk. Ikke bare det, fiber kan senke blodtrykket og eliminere tilstedeværelsen av dårlig LDL -kolesterol. Fiber kan også redusere betennelse i blodårene. Dette betyr forebygging mot hjertesykdom, hjerteinfarkt og hjerneslag.

3. Lime har helsemessige fordeler for huden.

To komponenter av lime, antioksidanter og vitamin C, finnes i mange hudprodukter. Vitamin C bidrar til å bygge kollagen, holde huden sterk, smidig og hydrert.

I en studie som involverte 4000 kvinner, hadde de som tok vitamin C lavere risiko for å utvikle rynker og tørr hud etter hvert som de ble eldre.

4. Lime reduserer kreftrisikoen.

Lime har kreftbekjempende egenskaper. Kreft er preget av unormal vekst av celler og spredning rundt andre organer og vev. Sitrusfrukter som lime har evnen til å hemme vekst og spredning av ulike kreftceller til andre deler av kroppen.

En av helsemessige fordeler med lime er at de gir kroppen store mengder antioksidanter. Antioksidanter er kjent for å motvirke de negative effektene av frie radikaler som kroppen vår produserer naturlig når vi spiser mat. Frie radikaler kan øke risikoen for kreft, så å spise mat rik på antioksidanter kan hjelpe forebyggende behandling.

Også funnet i sitrusfrukter, har d-limonen flere helsemessige fordeler, hvorav den ene er kreftforebygging. Lime inneholder et flavonoid kalt naringenin, som ifølge nyere studier har kraftige kreftbekjempende egenskaper.

5. Lime øker næringsopptaket.

Jern er et av mineralene som kroppen trenger for å fungere skikkelig. Mer presist er jern en viktig faktor i produksjonen av blod og hemoglobin. Lave nivåer av dette mineralet kan forårsake mange problemer.

C -vitamin spiller en viktig rolle i kroppens opptak av jern. Å ta 100 mg av dette vitaminet har vist seg å øke jernabsorpsjonen med 13%.

6. Lime er bra for å øke stoffskiftet.

En av helsemessige fordeler med lime er at den kan øke stoffskiftet på grunn av det høye sitronsyreinnholdet. For å opprettholde en sunn vekt anbefales det å spise 1 lime daglig.

7. Lime hjelper til med å forbedre fordøyelsen.

Lime har mange fordeler knyttet til fordøyelseshelsen. Fordi lime er surt, kan det bryte ned mat og stimulere kroppen til å produsere flere fordøyelsesenzymer. Denne surheten holder fordøyelseskanalen i bevegelse, og hjelper deg med regelmessige avføring.

Lime inneholder fiber i form av pektin. Fiber er kjent for å bremse fordøyelsen, holde blodsukkeret stabilt og hemme svulstvekst i tykktarmskreft.

Studier har også vist at pektin fremmer sunne kolesterolnivåer. Og som andre sitrusfrukter, inneholder limer et næringsstoff som kalles d-limonen, som kan bidra til å lindre symptomer på fordøyelsesbesvær.

8. Lime hjelper til med å bekjempe betennelse.

En annen fordel med lime er dens antiinflammatoriske egenskaper. Sitronsyre, vitamin C og antioksidanter er velkjente antiinflammatoriske midler som effektivt kan lindre smerter.

9. Lime hjelper til med å kontrollere blodsukkeret.

Pektin er en nyttig fibertype som finnes i mange frukter, for eksempel lime. Forbruk av pektin hjelper kroppen med å bremse fordøyelsesprosessen. Som et resultat absorberer kroppen lettere blodsukkeret med en lavere og mer stabil hastighet.

Studier har vist at lime og andre sitrusfrukter regnes som supermat for diabetes av flere årsaker. De høye nivåene av fiber som finnes i lime regulerer kroppens opptak av sukker i blodet, og reduserer forekomsten av blodsukkerspiker, en alvorlig risiko for personer med diabetes. Lime og andre sitrusfrukter har også en lav glykemisk indeks, slik at de ikke forårsaker uventede stigninger i blodsukkernivået.

10. Lime har egenskapen til å hemme veksten av mikroorganismer.

Noen undersøkelser tyder på at limoninen som finnes i lime kan bidra til å forhindre oppbygging av streptokokkbakterier. Streptococcus er en type bakterier som forårsaker en rekke infeksjoner og helsemessige forhold, inkludert luftveis- og orale infeksjoner.

Å spise lime kan bidra til å forhindre at disse skadelige organismer utvikler seg og forhindrer bakterielle sykdommer.

11. Lime bidrar til å forhindre nyrestein.

Lime inneholder både sitronsyre og vitamin C. En studie viste at vitamin C og sitronsyre bidrar til å forhindre nedbrytning eller dannelse av noen typer nyrestein.

Forskere sier at å inkludere vitamin C og sitronsyre i kostholdet ditt kan redusere risikoen for at visse steiner skal gjenta seg.

12. Lime forhindrer anemi.

Anemi er en blodforstyrrelse som ofte skyldes jernmangel. Selv om lime ikke inneholder mye jern, inneholder de mye C -vitamin, noe som bidrar til å øke mengden jern kroppen din kan absorbere.

13. Lime har lindrende egenskaper ved astmasymptomer.

En annen fordel med lime er at den kan lindre astmasymptomer forårsaket av forkjølelse. De som spiste mer vitamin C hadde lavere risiko for å utvikle astma.

14. Lime kan hjelpe til med å behandle kviser.

Bakterier i porene i ansiktet kan forverre betennelse, øke rødhet og smerte. De antibiotiske egenskapene til lime hemmer veksten av bakterier som forårsaker akne. For å forhindre akne kan du tilberede en limepakke blandet med honning. Honning har antibakterielle egenskaper som forhindrer vekst av bakterier, og de sure egenskapene til lime styrer overflødig olje.

15. Lime er flott for tannkjøttpleie.

Mangel på vitamin C kan føre til tannkjøttproblemer. Vitamin C -mangel kan forårsake blødende tannkjøtt.

Lime inneholder flavonoider som hemmer mikrobiell vekst og, sammen med kalium, fremmer helbredelse av sår og sår.

16. Lime er bra for øyehelsen.

Antioksidanter og antibakterielle egenskaper til lime er gunstige for øynene. Antioksidantegenskapene til vitamin C beskytter øynene mot aldring og makuladegenerasjon, og flavonoider forhindrer infeksjoner.

17. Lime har helbredende egenskaper for leddgikt.

Leddgikt er forårsaket av opphopning av overflødig urinsyre i kroppen. Denne urinsyren elimineres vanligvis gjennom vannlating. Men når overflødig urinsyre bygger seg opp, forverres smerten og betennelsen i leddgikt. Sitronsyre, som finnes i sitrusfrukter som lime, løser opp urinsyre, som fjernes i større mengder gjennom urinen. Lime har også antiinflammatoriske egenskaper som lindrer smerter og betennelser.

18. Lime kan hjelpe til med å behandle gikt.

Urinsyregikt skyldes akkumulering av frie radikaler eller giftstoffer, hovedsakelig urinsyre, i kroppen. En stor kilde til antioksidanter som vitamin C og flavonoider, lime bidrar til å forhindre gikt ved å redusere antall frie radikaler og avgifte kroppen.

19. Lime kan hjelpe til med å behandle hemorroider.

Hemorroider er ubehagelige tilstander i analområdet som forårsaker blødning og ubehag under avføring og normale aktiviteter. Hvis den ikke behandles, kan hemorroider til og med føre til visse former for kreft. Lime kan hjelpe til med å helbrede sår og sår i fordøyelses- og utskillelsessystemene, slik at det kan lindre forstoppelse, årsaken til hemorroider.

20. Lime har antipyretiske egenskaper.

Limejuice har naturlige antipyretiske fordeler. For pasienter med feber bidrar en høy konsentrasjon av vitamin C i sitrus til å senke temperaturen naturlig.

21. Lime er gunstig for behandling av blærebetennelse.

Lime inneholder mye kalium, noe som bidrar til å fjerne giftstoffer og avleiringer som bygger seg opp i nyrene og blæren.

Lime har antiseptiske egenskaper som hjelper til med å behandle infeksjoner i urinsystemet. Dette forhindrer prostatavekst og forhindrer urinblokkering på grunn av kalsiumavsetninger i urinveiene.

22. Lime er bra for behandling av magesår.

Magesår utvikler seg vanligvis på slimhinnen i magen, spiserøret og øvre tynntarm, noe som forårsaker mye magesmerter. Lime forårsaker en alkalisk reaksjon, noe som bidrar til å redusere magesyren.

Lime inneholder også flavonoider med antioksidanter, kreftdempende og avgiftende egenskaper som fremmer rask helbredelse av fordøyelsessår og munnsår.

23. Lime hjelper til med å senke kolesterolet.

En annen fordel med lime er at den inneholder et flavonoid kalt hesperidin, som er kjent for å senke kolesterol og triglyseridnivåer i kroppen. Hvis du lider av forhøyede kolesterolnivåer, anbefales det å konsumere lime for å øke hesperidinnivået.

24. Lime er bra for kvinners helse.

Denne sitrusfrukten inneholder kalsium og folsyre, to viktige næringsstoffer for postmenopausale og reproduktive kvinner. En mellomstor fersk lime inneholder 22 milligram kalsium og 5 mikrogram folsyre.

Lime Ernæringsfakta / 100g

 • Kalorier: 30 Kcal
 • Fett: (0%)
 • Natrium: (0%)
 • Karbohydrater: (4%)
 • Kostfiber: (10%)
 • Protein: (1%)
 • Kalsium: (3%)
 • Jern: (3%)
 • Kalium: ( 2%)
 • Folsyre: (2%)
 • Niacin: (1%)
 • Pantotensyre: (4%)
 • Riboflavin: (2%)
 • Tiamin: (2%)
 • Vitamin B6: (3%)
 • Vitamin C: (32%)
 • Vitamin E: (1%)
 • Kobber: (7%)
 • Magnesium: (2%)
 • Fosfor: (3%)
 • Selen: (1%)
 • Sink: (1%)
 • Kolesterol: (0%)

% er en prosentandel av anbefalt daglig mengde.

Show Buttons
Hide Buttons