Er løvetann sunt? 11 gode grunner

Er løvetann sunt? 11 gode grunner

Er løvetann sunt?

1. Det hjelper med betennelse.

Løvetannforbindelser har vist seg å senke betennelsesnivået. Løvetannspolysakkarider har antiinflammatoriske og antioksidantegenskaper.

Løvetann reduserer vanligvis produksjonen av inflammatoriske cytokiner, en forbindelse som er involvert i betennelse i kroppen.

I følge en studie viser spising av løvetann hos mus med betennelse i lungene forbedring i tilstanden.

2. Reduser kreftrisiko.

Forskning på løvetannrøtter har antikrefteffekter. Røtter er funnet å indusere apoptose og forbedre effektiviteten av cellegift. Denne studien er resultatet av en studie av prostatakreftceller.

Løvetannrotekstrakt er ikke-giftig og kan være et effektivt alternativ til kreft. Tykktarmskreftmodellen kan forårsake celledød av kreftceller. Den molekylære kompleksiteten til rotekstrakter kan være en årsak til denne antikreftaktiviteten.

Løvetannrotekstrakter har også blitt funnet å forhindre leverkreft. Også lignende effekter ble observert i kreft i bukspyttkjertelen.

Men siden mer nøyaktig forskning fortsatt er i gang, vil kreftrelaterte mennesker definitivt trenge legekonsultasjon før de spiser en løvetann.

3. Hjelp til å behandle diabetes.

Løvetannens cikorinsyre og klorogene syre har stort potensial som antidiabetiske funksjonelle matvarer og medisiner for å kontrollere diabeteskontroll. Den inneholder fenolforbindelser som kan fremme antidiabetiske effekter.

En studie fant at både løvetannblader og røtter har lignende behandlingseffekter hos diabetespasienter. Imidlertid bør det bemerkes at dette er fordi det er kombinert med andre sunne dietter.

Andre fysiologiske aktive forbindelser i løvetann som gir antidiabetiske effekter inkluderer flavonoider, fenoliske syrer og triterpens. Også løvetannens røtter inneholder inulin. Dette hjelper til med å normalisere blodsukkernivået.

4. Det er bra for hjertehelsen.

I eksperimenter med rotter viste løvetannekstrakter reduserte triglyserider og kolesterolnivåer. Når rotter ble matet med løvetannekstrakter, ble redusert hepatisk lipidoppbygging observert.

Lignende resultater ble observert i kaninstudier. Bytte fra en fettrik kanin til en diett med løvetannrøtter forbedret antioksidantstatus og lavere serumkolesterolnivå. Løvetannrøtter er gode for oksidativt stress, så de kan også hjelpe hjertet ditt.

Løvetann kan også forbedre hjertehelsen ved å senke blodtrykket. Denne planten inneholder kalium. Studier viser at regelmessig kaliuminntak kan bidra til å senke blodtrykket.

5. Det kan hjelpe deg med å gå ned i vekt.

Den første grunnen til at løvetann er bra for vekttap er lite kalorier. Løvetann har lite kalorier, men næringsrik. Dette kan være den perfekte drinken for folk på diett. Løvetannste kan erstatte kaloririke drikker som melk og sportsdrikker.

Den andre grunnen er at det kan redusere fettabsorpsjonen. Løvetann er kjent for å ha en effekt av å hemme bukspyttkjertelen lipase. Bukspyttkjertel lipase er et enzym som skilles ut under fordøyelsen som hjelper lipolyse. Å hemme dette enzymet kan endre måten fett absorberes fra kroppen, og hjelper deg med å gå ned i vekt. Imidlertid er det fortsatt behov for mer nøyaktig forskning i denne forbindelse.

Den tredje grunnen er at den fremmer lipolyse. Å drikke løvetannste før måltider bidrar til å stimulere magesekresjoner. Dette kan bidra til å bryte ned fett og kolesterol. I en studie av kaniner ble lipider og kolesterolnivå forbedret når maten ble endret fra et høyt kolesterol diett til et kosthold som inneholder løvetannekstrakter.

6. Det er bra for beinene dine.

Løvetann er en god kilde til vitamin K og kalsium. Disse to næringsstoffene er relatert til beinhelsen.

Vitamin K er kjent for å øke dannelsen av bein. Det kan også kontrollere kalsiumbalanse og beinmetabolisme. I tillegg til å øke bentettheten, reduserer vitamin K også bruddfrekvensen.

Kalsiuminntak spiller en viktig rolle for å forhindre bentap og brudd.

Forbindelsen i løvetann inneholder prebiotika som er kjent for å forbedre kalsiumabsorpsjonen.

7. Det er bra for leverhelsen.

Løvetannrot er kjent for å være bra for leverens helse. En studie fant at løvetannrøtter kan avlaste alkoholfri fettleversykdom og redusere oksidativt stress fra alkohol.

I følge noen studier kan løvetann fremme gjenoppretting fra leverskade. Likevel synes det å være behov for mer forskning.

8. Det er bra for å øke immuniteten.

Det flavonoide innholdet i løvetann kan ha stor innvirkning på det menneskelige immunforsvaret. Flavonoider kan forbedre immunforsvaret.

Løvetann kan også gi næring til kroppens blodceller. Ifølge en studie på rotter kan løvetann bidra til å opprettholde normal balanse mellom røde og hvite blodlegemer. Dette kan styrke immunforsvaret.

9. Det kan bidra til å forhindre anemi.

I følge noen studier kan løvetann bidra til å forhindre anemi fordi de inneholder jern.

10. Den har vanndrivende egenskaper.

Løvetann har vanndrivende egenskaper fordi den inneholder mye kalium. Dette næringsstoffet kan fungere som et vanndrivende middel og øke vannlatingfrekvensen. Det er kjent å bidra til å redusere fuktighet i kroppen og beholde riktig fuktighet.

11. Det er bra for huden din.

Studier viser at løvetannekstrakter kan beskytte huden mot UVB-skade. Ekstrakter viste beskyttelse mot fotografering.

I folkemedisiner er løvetann kjent for å brukes til å behandle vorter og eksem blant andre hudsykdommer.

Noen studier viser at løvetannssaft også kan brukes til å bekjempe kviser. Imidlertid er det behov for mer forskning i denne forbindelse, så bare se på det som en referanse.

Bivirkninger av løvetann / forholdsregler

1. Det kan forårsake allergi.

Løvetann kan forårsake allergisk kontaktdermatitt. Dette kan skyldes tilstedeværelsen av en forbindelse kalt cesquiter fenlacton, som er et irriterende stoff. Symptomer på allergi inkluderer lignende reaksjoner, som tørt, kløende eksem.

2. Det kan forstyrre blodfortynnere.

Løvetann er rik på vitamin K, som hjelper blodpropp. Løvetann kan forstyrre blodfortynnere som warfarin.

3. Personer med nyreproblemer må være forsiktige.

Før du forklarer, mangler det nøyaktig informasjon om dette, og mye forskning er nødvendig. Noen studier har vist at en av hovedkomponentene av løvetann forårsaker nyresvikt hos følsomme mennesker. I noen tilfeller, hvis du har nyreproblemer, må du ta hensyn til løvetann. Du må definitivt oppsøke lege.

Tilleggsinformasjon

Løvetannste sies å være passende å drikke to til tre ganger om dagen. Det er kjent at drikking mellom måltidene er bra, ikke med måltidene.

Løvetann smaker litt bittert.

Løvetannste er kjent for å lindre forstoppelse og fungere som et avføringsmiddel.

Løvetannste inneholder ikke koffein.

Løvetann er ikke en søvnfremkallende mat.

Show Buttons
Hide Buttons