Er lychee sunt? 19 gode grunner

Er lychee(litchi) sunt? 19 gode grunner

Er lychee(litchi) sunt

1. Lychee bidrar til å fremme kardiovaskulær helse.

Studier har vist at antioksidanter i denne frukten kan bidra til å fremme kardiovaskulær helse. Denne frukten inneholder forbindelser som kalles oligonoler som stimulerer produksjonen av nitrogenoksid. Nitrogenoksid er en vasodilatator, som hjelper til å utvide blodårene slik at blodet kan strømme skikkelig. Dette reduserer trykket på hjertet som pumper blod og forbedrer den generelle kardiovaskulære helsen.

Lychees inneholder kalium, som hjelper til med å regulere natriumnivået, opprettholde elektrolyttbalansen og kontrollere blodtrykket. Det er også kjent for å redusere risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag.

I tillegg inneholder den mange næringsstoffer, inkludert store mengder vitamin C, fiber, magnesium, kobber, jern, mangan, folsyre og polyfenoler, som er gunstige for hjertes helse.

2. Lychee er flott for å forbedre fordøyelsen.

Det anbefales å konsumere denne frukten hvis du lider av forstoppelse eller andre lidelser relatert til mage-tarmkanalen. Lychee hjelper til med fordøyelsen og lindrer gastrointestinale plager.

Det høye vanninnholdet og fiber- og pektininnholdet som finnes i litchi støtter alle sunn fordøyelse. Disse næringsstoffene bidrar også til å forhindre forstoppelse, tykktarmskreft og hemorroider.

3. Lychee har kataraktforebyggende egenskaper.

En grå stær er en synshemming forårsaket av uklarhet i øyelinsen. I en studie kan litchi bidra til å undertrykke grå stær. Lychee inneholder fytokjemikalier som viser antioksidanter og antitumoregenskaper. Det er kjent for å forhindre unormal vekst av celler som bidrar til å forhindre grå stær.

4. Lychee hjelper til med å bekjempe influensa.

En av fordelene med litchi er at den kan bekjempe influensa. Influensa er forårsaket av et virus og er en svært smittsom sykdom. Enkelte stammer av disse virusene er resistente mot konvensjonelle antivirale legemidler, noe som krever utvikling av nye legemidler. Lychee -ekstrakt har vist seg å være effektivt mot disse virusene. Denne frukten viser antivirale egenskaper på grunn av tilstedeværelsen av oligonoler som forhindrer viral multiplikasjon.

5. Lychee hjelper deg å gå ned i vekt.

Lychees er en kalorifattig frukt, så de har fordeler for vekttap. Lychee inneholder 66 kalorier i 100 gram. Den inneholder også mye vann og fiber, noe som gjør den til en god mat for de som ønsker å gå ned i vekt.

6. Lychee har blodsirkulasjonsregulerende egenskaper.

Lychee har vist seg å støtte riktig blodsirkulasjon gjennom kroppen vår, noe som sikrer at våre organsystemer fungerer jevnt. Næringsstoffer av magnesium, jern, kobber, mangan, folsyre og vitamin C i litchi er gunstig for kroppens sirkulasjonssystem.

7. Lychee fordeler blodårene.

Lychee er rik på polyfenoler, for eksempel bioflavonoider kalt rutin. Dette er nødvendig når du styrker blodårene. Disse egenskapene er også nyttige for behandling av tilstander som åreknuter og hemorroider.

8. Lychee har antiinflammatoriske egenskaper.

Lychee hjelper til med å behandle betennelse og vevsskade som kan skyldes en rekke faktorer. Lychees høye nivåer av vitamin C, flavonoider og antioksidanter bidrar til å redusere betennelse og forhindre ulike typer kreft. Denne frukten er en antiinflammatorisk antioksidant som bidrar til å bekjempe oksidativt stress fra frie radikaler som kan forårsake betennelse og kreft.

9. Lychee bidrar til å øke immuniteten.

Lychee har fordelen av å øke immuniteten. C -vitaminet i denne frukten er effektivt for å styrke immuniteten vår. Dette vannløselige vitaminet er fullt av antioksidanter som beskytter kroppen vår mot invasjon av fremmede bakterier.

10. Lychee hjelper til med å kontrollere blodtrykket.

En annen fordel med litchi er dens evne til å kontrollere blodtrykket. Lychees har balanserte kalium- og natriumnivåer som trengs for å opprettholde riktig blodtrykk. I tillegg hjelper kaliums vasodilatoriske egenskaper til å regulere høyt blodtrykk ved å berolige og slappe av blodårene i kroppen.

11. Lychee støtter beinhelsen.

Denne frukten er full av essensielle forbindelser som trengs for friske bein, for eksempel magnesium, fosfor, mangan, kobber, jern og mange andre. Disse mineralene øker faktisk opptaket av kalsium i beinene dine, noe som gjør dem sunne.

12. Lychee bidrar til å forhindre anemi.

Lychee har også fordeler med å forhindre anemi. Vi vet alle at anemi skyldes en reduksjon i hemoglobinnivået. Denne frukten inneholder kobber, som er nødvendig for å øke antall røde blodlegemer i blodet.

13. Lychee har antivirale egenskaper.

Studier i Kina viser at proantocyanidiner som finnes i litchi -frø har antivirale egenskaper. Disse antivirale egenskapene kan forhindre spredning av virus, inkludert de som forårsaker influensa og herpes simplex -virus. Imidlertid er det nødvendig med mer presise studier.

14. Lychee fordeler hudens helse.

Det høye vanninnholdet, antioksidanter og vitamin C som finnes i litchi, holder huden din ung. Fuktighetsinnholdet hydrerer huden og vasker bort urenheter fra kroppen, og antioksidanter kombineres med frie radikaler for å redusere fine linjer og rynker.

15. Lychee bidrar til å forbedre stoffskiftet.

Forbruk av litchi hjelper til med å fremskynde assimileringen av karbohydrater, fett og proteiner i maten ved å katalysere enzymer i biokjemiske prosesser. Dette i sin tur fremmer riktig appetitt og metabolisme og bidrar til å opprettholde en optimal vekt.

16. Lychee kan bidra til å forhindre forstoppelse.

Lychee er effektivt for å forhindre forstoppelse. Kostfiberen i litchi støtter fordøyelsessystemet og øker avføringsvolumet, og hjelper mennesker med uregelmessige avføring eller forstoppelse.

17. Lychee kan hjelpe til med å behandle muskelkramper.

Disse fruktene har tilstrekkelige mengder kalium og vann. Dette øker muskelstyrken og reduserer muskelspasmer forårsaket av lave kaliumnivåer og dehydrering.

18. Lychee har frie radikaler som beskytter egenskaper.

Lychees er rike på vitamin C og andre fenolforbindelser som kalles flavonoider. De forhindrer celleskader fra frie radikaler og giftige kjemikalier som fører til sykdommer som hjertesykdom, kreft og leddgikt. Antioksidantegenskapene til litchi bekjemper effektivt giftstoffer i kroppen.

19. Lychee bidrar til å heve godt HDL -kolesterol.

Lychee er en god kilde til niacin, som regulerer kolesterolsyntesen i kroppen. Niacin øker nivået av godt HDL -kolesterol og reduserer mengden skadelige triglyserider og dårlig LDL -kolesterol i blodet.

Bivirkninger av litchi

  • Litchi inneholder mye sukker, så personer med diabetes må være forsiktige.
  • Noen mennesker kan ha en allergisk reaksjon på denne frukten.
  • Å spise for mye litchi er kjent for å forstyrre hormonbalansen i kroppen hos noen mennesker.
  • Sikkerhet hos gravide er ikke bekreftet. Sørg derfor for å konsumere det etter å ha rådført deg med en profesjonell lege.

Ernæringsfakta for Lychee / 100g

Kalorier: 66Kcal
Fett: (1%)
Natrium: (0%)
Karbohydrater: (6%)
Kostfiber: (5%)
Protein: (2%)
Jern: (2%)
Kalium: (4%)
Folsyre: ( 4%)
Niacin: (4%)
Riboflavin: (5%)
Tiamin: (1%)
Vitamin B6: (8%)
Vitamin C: (79%)
Kobber: (16%)
Magnesium: (2%)
Mangan: ( 2%)
Fosfor: (4%)
Selen: (1%)
Sink: (1%)
Kolesterol: (0%)

% er en prosentandel av anbefalt daglig mengde.

Show Buttons
Hide Buttons