Er mais sunt? 13 gode grunner

Er mais sunt? 13 gode grunner

Er mais sunt?

1. Mais kan redusere betennelse.

Proteiner og vegetabilske kjemikalier i mais beskytter kroppen mot inflammatoriske stoffer. Maisgluten er et av disse proteinene. Flavonoider og antocyaniner hemmer aktiveringen av flere inflammatoriske gener og cellulære mekanismer.

Ifølge forskning kan mais også redusere forstoppelse, astma, leddgikt, irritabel tarmsykdom, GERD og dermatitt.

2. Mais silke hjelper deg med å gå ned i vekt.

Mais silke har mange essensielle flavonoider, tanniner, saponiner, alkaloider og cytosteroler sammen med kalsium, kalium og magnesium.

Disse fytokjemikaliene i mais silke kontrollerer fettakkumulering, fettcelledifferensiering. Samtidig regulerer den graden av dissosiasjon av fettsyrer og genet som styrer fettsyremetabolismen. Dette kan potensielt hjelpe deg med å gå ned i vekt.

Men mais er rikt på sukker og karbohydrater, så det går ikke bra med vekttap.

3. Mais kan forhindre anemi.

Mais inneholder mye vitamin B12, jern og folsyre. Mangel på disse næringsstoffene kan forårsake anemi.

Et fall i hemoglobinnivået kan føre til flere utviklingsproblemer. Anemiske barn kan oppleve vekstlidelser, kognitive utviklingsforstyrrelser og svekket immunforsvar.

Jern transporterer oksygen og næringsstoffer og spiller en viktig rolle i energiomsetningen og menstruasjonen.

Mais er ernæringsrikt på jern.

Å legge til mais i kostholdet ditt kan løse problemer, spesielt med anemi hos barn og kvinner. Kroppens optimale jerninnhold er også viktig for helsen til øynene, håret og huden.

4. Mais er en god energikilde.

Mais inneholder mye kalorier. Derfor er det bra for folk som trenger karbohydrater for å forbedre sin atletiske evne.

Karbohydrater er den beste energien for kroppen i lange treningsperioder. Dessuten er det bedre med mais at det har en glykemisk indeks på omtrent 56 til 69.

Fiber og karbohydrater som er tilstede i mais bidrar til å bygge kroppen. Derfor er mais bra for folk som trener med høy intensitet.

5. Mais bidrar til å forbedre synet.

Lutein og zeaxanthin er to karotenoider som spiller en viktig rolle i synsutviklingen. Denne mangelen på karotenoider forårsaker grå stær, makuladegenerasjon og aldringsrelaterte oftalmiske sykdommer.

Mais inneholder 21,9 μg / g lutein og 10,3 μg / g zeaxanthin sammen med ß-kryptosanthin og ß-karoten.

6. Mais hjelper til med å forsinke aldring.

Mais er rik på antioksidanter som er nyttige for å forhindre aldring.

7. Mais er bra for huden din.

Regelmessig massasje av oljer eller kosmetikk som inneholder maisingredienser, kan forbedre hudens helse. Mais inneholder også essensielle mineraler og vitaminer.

8. Mais hjelper til med å fjerne kviser i ansiktet ditt.

Mais inneholder mye vitamin E, så det hjelper til med å fjerne kvisearr.

9. Mais kan forbedre hodebunnen.

Massering av hodebunnen med maisolje forbedrer blodsirkulasjonen i hodebunnen, noe som fremmer sunn og sterk hårproduksjon.

Også vitamin C, lykopeninnhold og forskjellige andre antioksidanter i mais bidrar til å styrke håret.

10. Mais hjelper til med å senke kolesterolet.

Mais inneholder vannløselig fiber, som endres til gelignende stoffer i blodet. Det absorberer igjen dårlig kolesterol (LDL-kolesterol). Mais inneholder også karotenoider og bioflavonoider. Dette styrer kolesterolnivået i blodet.

11. Mais kan hjelpe din kardiovaskulære helse.

Matvarer rik på omega-3 fettsyrer kan redusere risikoen for hjertesykdom. Fettsyrer i mais inneholder veldig god olje. Som et resultat eliminerer omega-3 fettsyrer skadelige fettsyrer og reduserer risikoen for hjertesykdom. Det forhindrer også aterosklerose (kolesterolavsetning på arterieveggen).

12. Mais kan hjelpe fordøyelsen og forstoppelsen.

Mais inneholder mye kostfiber. Fiber hjelper fordøyelsen og forhindrer forstoppelse. Personer med irritabel tarm og diaré kan lindre symptomene hvis de spiser mais.

13. Mais er en gunstig mat under graviditeten.

Mais inneholder rikelig med folsyre og kan være en gunstig mat for gravide kvinner.

Bivirkninger av mais / forholdsregler

1. Mais kan ha en allergisk reaksjon.

Å spise mais kan forårsake allergiske symptomer som hudutslett og oppkast. Hvis du har problemer med kroppen din etter å ha spist mais, vennligst besøk sykehuset umiddelbart.

2. Hvis du bare spiser mais, kan det være en risiko for pellagra.

Det er mange mennesker i verden som bruker mais som basisfôr. Det er en risiko for pellagra hvis du spiser mye mais. Pelagra er et symptom på kroppens niacinmangel. For å forhindre denne pelagraen, bør du spise annen sunn mat jevnt.

3. Hvis du spiser mye mais, kan det forårsake gass og hevelse.

Mais inneholder en høy andel stivelse. Når du spiser mais, brytes det ned i tykktarmen og produserer mye gass. Derfor, hvis du spiser mye mais, kan kroppen din føle seg mett og forårsake mye gass.

4. Å spise mye mais kan forårsake fordøyelsesbesvær og magesmerter.

Mais er en god kilde til fiber. Imidlertid kan overdose av disse fibrene være dårlig for magen. Å spise store mengder korn kan også føre til fordøyelsesbesvær og magekramper. Derfor anbefales det å konsumere en passende mengde mais.

5. Å spise mais rå kan forårsake tarmirritasjon og diaré.

Mais skal ikke spises rå fordi det kan forårsake diaré.

6. Hvis du spiser mye mais, kan du få hulrom.

Mais inneholder mye sukker, så det kan forårsake hulrom hos noen mennesker. Vennligst børst tennene etter å ha spist mais.

7. Folk som spiser mye mais kan utvikle osteoporose.

Mennesker som er avhengige av maisdiet, kan utvikle osteoporose fordi de har veldig lite kalsium i mais. Dette er imidlertid bare tilfelle hvis ikke andre egnede matvarer med kalsium er fylt opp.

8. Hvis du spiser mye mais, kan du gå opp i vekt.

Som nevnt tidligere inneholder mais store mengder sukker og karbohydrater. Hvis du spiser for mye mais, kan du gå opp i vekt. Folk på diett bør unngå å spise mais.

9. Inntak av mais kan forårsake sløvhet.

Mais inneholder stivelse. Stivelse kan forårsake søvnighet.

Show Buttons
Hide Buttons