Er melon sunt? 17 gode grunner

Er melon sunt? 17 gode grunner

Er melon sunt

1. Melon er bra for å styrke immunforsvaret.

Å konsumere cantaloupe regelmessig kan forbedre og styrke immunforsvaret, slik at kroppen kan bekjempe sykdommer. Melon er rik på vitamin C og vitamin A, som stimulerer hvite blodlegemer i kroppen til å øke immuniteten.

Som en kraftig antioksidant bekjemper vitamin C effektivt frie radikaler i kroppen. Disse frie radikalene skader huden og forårsaker for tidlig aldring. Å legge melon til kostholdet ditt kan bidra til å forhindre for tidlig aldring.

2. Melon er bra for kardiovaskulær helse.

Melon har kardiovaskulære helsemessige fordeler. Melon er rik på kalium, som regulerer blodtrykket og holder hjertet ditt sunt. Dette mineralet forhindrer høyt blodtrykk og hindrer at natrium gjør ytterligere skade på kroppen.

Melon er også rik på en forbindelse som kalles adenosin, som har blodfortynnende egenskaper og er gunstig for hjertet. Dette forhindrer blodpropp i kardiovaskulærsystemet.

C-vitamin hjelper til med å forhindre arteriosklerose, og folsyre hjelper til med å forhindre hjerteinfarkt.

3. Melon hjelper til med å forhindre kreft.

Melon inneholder mye vitamin C og betakaroten, som effektivt kan fjerne frie radikaler fra kroppen. Disse frie radikaler er skadelige fordi de angriper kroppens celler og forårsaker kreftvekst.

4. Melon hjelper til med å lindre stress.

En annen fordel med melon er dens stressavlastende egenskaper. Melon er rik på kalium, som normaliserer hjerterytmen og fremmer oksygenering til hjernen, noe som gjør deg mer avslappet og fokusert. Denne frukten inneholder superoksiddismutase, som bekjemper stress ved å senke blodtrykket og slappe av nerver.

5. Melon er bra for øyehelsen.

Fordelene med melon inkluderer en egenskap som kalles betakaroten, som hjelper til med å opprettholde sunt syn. Når den absorberes av kroppen, omdannes dette betakaroten til vitamin A, som hjelper til med å forhindre grå stær og forbedrer synet. Studier har vist at regelmessig inntak av matvarer med mye vitamin A kan redusere risikoen for å utvikle grå stær med opptil 40%.

6. Melon er gunstig for lungene.

De fleste vet ikke at melon er en god frukt for lungene. Å konsumere meloner regelmessig kan etterfylle vitamin A som er tapt på grunn av kontinuerlig røyking eller eksponering for passiv røyking. Dette hjelper til med å forynge lungene og er spesielt nyttig for røykere som har alvorlig skadet lungene fra røyking.

7. Melon kan bidra til å behandle søvnløshet.

Melon inneholder unike forbindelser som slapper av nerver og beroliger angst. Derfor beroliger det nervesystemet til søvnløshet og hjelper med å bli kvitt søvnforstyrrelser.

8. Melon hjelper til med å behandle menstruasjonsproblemer.

Menstruasjonssyklusen er en av de mest fryktede tider for kvinner. For noen som kjemper mot kramper, kan melon være nyttig.

Vitamin C i melon er effektiv til å regulere menstruasjonsstrømmen og lindre menstruasjonssmerter hos kvinner. Regelmessig inntak av meloner under menstruasjonen kan bidra til å forbedre menstruasjonsrelaterte problemer.

9. Melon hjelper deg med å gå ned i vekt.

Melon har også fordeler i kostholdet. Meloner inneholder lite kalorier og mye fiber, noe som kan hjelpe deg med å gå ned i vekt.

Fiber hjelper deg med å gå ned i vekt fordi det tar lengre tid å forlate magen og komme inn i fordøyelseskanalen, slik at du føler deg mettere lenger. Denne langsomme fordøyelsesprosessen forhindrer overspising.

10. Melon er en god mat for gravide.

En av fordelene med melon er at den er rik på folsyre. Folsyre er et viktig næringsstoff for kvinner som planlegger å bli gravide og for kvinner som er gravide. Melons høye folsyreinnhold hjelper til med å skape og vedlikeholde nye celler, spesielt hos gravide kvinner.

11. Melonfrø er bra for helsen.

Melonfrø er også effektive. Å spise mosede melonfrø kan bidra til å bekjempe tarmormene. Det er også effektivt ved behandling av hoste, feber og fordøyelsesbesvær.

12. Melon kan hjelpe til med å behandle leddgikt.

Å legge til riktig mengde melon i kostholdet ditt kan bidra til å bli kvitt smerte og ubehag forbundet med leddgikt. Melon har betennelsesdempende egenskaper som kan redusere betennelse ved å forhindre oksidativt stress i ledd og bein.

13. Melon er bra for fordøyelseshelsen.

Melon virker beroligende og er bra for magen. Denne frukten regulerer tarmmotiliteten, noe som gjør fordøyelsessystemet sunt.

Melon er et flott naturlig middel for mennesker som lider av fordøyelsesbesvær, forstoppelse og andre fordøyelsesproblemer på grunn av det høye fiber- og vanninnholdet. Fiberinnholdet i denne frukten hjelper til med å regulere riktig avføring med en beroligende effekt på magen. Fiber øker avføringen og demper sulten. Det inneholder også mye vitamin C og mineraler, som hjelper til med å behandle magesår.

14. Melon gir fuktighet og forynger huden.

Melon har også fordeler for huden. Akkurat som kroppene våre, er saftige frukter bra for huden vår.

Melon inneholder vitamin K og E, som spiller en viktig rolle for å holde huden sunn og strålende. Melon er også en god kilde til B-vitaminer, kolin og betain, som nærer og forynger huden.

15. Melon hjelper huden til å regenerere seg.

Vitaminer A og C i melon er gunstige for huden. Vitamin A fremmer hudregenerering og vitamin C er involvert i dannelsen av kollagen, bindevevet som gir huden et ungdommelig utseende.

16. Melon har anti-aging egenskaper.

Melon er rik på folsyre, som fremmer celleregenerering og holder huden sunn. Folsyre er spesielt gunstig for gravide kvinner.

Vitamin C forhindrer skader forårsaket av frie radikaler. På denne måten gir melon fordeler mot aldring ved å hemme rynker, opprettholde hudens elastisitet og fremme kollagensyntese.

17. Melon hjelper til med å forhindre hårtap.

Inositol er en form for B-vitamin som trengs for å forhindre hårtap og fremme hårvekst. Melon inneholder tilstrekkelig mengde inositol. Å konsumere denne frukten regelmessig kan stimulere hårvekst.

Bivirkninger av melon

Meloner kan senke sukkernivået. Diabetes er en tilstand preget av forhøyede blodsukkernivåer (glukose). Ifølge eksperter kan det være dårlig for diabetikere å spise for mye melon. Det kan føre til overbelastning av sukker, noe som kan føre til høyt blodsukkernivå. Melon har en GI-verdi på 65. Dette er ganske høyt med tanke på at vannmelon har en glykemisk indeks på 72. Derfor anbefales det at personer med diabetes oppsøker lege før de bruker.

Melon kan forårsake diaré. Det høye vanninnholdet og fiberen gjør denne frukten til en utmerket frukt. Noen eksperter hevder imidlertid at å spise for mye melon kan forårsake diaré. Overdreven inntak er kjent for å fremme løs avføring og gassproblemer.

Melon inneholder en stor mengde kalium. Betablokkere, en type medisin som ofte foreskrives for hjertesykdom, kan øke kaliumnivået. Personer som bruker betablokkere, bør konsumere melon i moderasjon, da høye kaliumnivåer kan forårsake nyreskade. Personer med nyreproblemer bør også konsultere legen sin før de bruker mat med høyt kaliuminnhold som meloner.

% av anbefalt daglig mengde i 100 g meloner

 • Kalorier: 34Kcal
 • Karbohydrater: (6,5%)
 • Protein: (1,5%)
 • Total fett: (<1%)
 • Kolesterol: (0%)
 • Kostfiber: (2,25%)
 • Folsyre: (5%)
 • Niacin: (4,5%)
 • Pantotensyre Syre: (2%)
 • Pyridoksin: (5,5%)
 • Riboflavin: (2%)
 • Tiamin: (1%)
 • Vitamin A: (112%)
 • Vitamin C: (61%)
 • Vitamin E: (0,5%)
 • Vitamin K: (2 %)
 • Natrium: (0%)
 • Kalium: (6%)
 • Kalsium: (1%)
 • Kobber: (4,5%)
 • Jern: (2,5%)
 • Magnesium: (3%)
 • Mangan: (2%)
 • Sink: (1,5%)

% er en prosentandel av anbefalt daglig mengde.

Show Buttons
Hide Buttons