Er øl sunt? 16 gode grunner

Er øl sunt? 16 gode grunner

Er øl sunt

Fordelene med øl som er oppført nedenfor, er alle når de konsumeres i moderate mengder. Overdreven drikking har en dårlig effekt på kroppen, så vær forsiktig.

1. Øl bidrar til å forhindre kreft.

Studier har vist at viktige ingredienser i øl kan brukes til å bekjempe kreft og inflammatoriske sykdommer. En flavonoidforbindelse kalt xanthohumol finnes ofte i ølbrygging. Det har vist seg å spille en viktig rolle i kjemoforebygging av kreft, inkludert prostatakreft.

Øl er også en god kilde til polyfenoler på grunn av kornene som brukes til gjæring. Øl, som rødvin, har vist seg å være effektivt for å bekjempe kreft.

2. Øl reduserer risikoen for nyrestein.

En studie fant at økt ølforbruk var forbundet med redusert risiko for å utvikle nyrestein.

I en forskningsforsøk konkluderte en detaljert studie av 27 000 middelaldrende menn med at “for hver flaske øl om dagen var det anslagsvis 40% reduksjon i risikoen for nyrestein.”

Både vann og alkohol som finnes i øl har vist seg å øke urinstrømmen og fortynne urinen, noe som reduserer risikoen for steindannelse. Alkohol kan også øke utskillelsen av kalsium, en hovedkomponent i nyrestein.

Nyrene er viktige for å opprettholde riktig mengde vann i kroppen og fjerne avfallsstoffer. Å drikke øl i moderate mengder kan hjelpe nyrene dine til å fungere godt. Når nyrene er friske, er de andre kroppsorganene også friske.

3. Øl kan bidra til å forhindre hjerteinfarkt.

Øl har hjertehelsemessige fordeler. Når arterieveggene tykner fra kolesterol og andre fettstoffer, er det kjent å forårsake hjerteproblemer.

Øl inneholder vitamin B6, som forhindrer hjertesykdom ved å forhindre oppbygging av en forbindelse som kalles homocystein. Dette virker blodfortynnende og forhindrer dannelse av blodpropper som forårsaker blokkeringer i kranspulsårene. Moderat inntak av øl reduserer også risikoen for kolesterol og betennelse, hovedårsaken til åreforkalkning, en plakett som bygger seg opp på veggene i blodårer og arterier.

4. Øl reduserer slagrisiko.

Studier har vist at personer som drikker moderate mengder øl har lavere risiko for slag enn de som ikke gjør det.

Iskemisk slag er den vanligste typen slag. Dette skjer når en blodpropp blokkerer strømmen av blod og oksygen til hjernen. Å drikke øl i moderate mengder gjør arteriene mer fleksible og forbedrer blodstrømmen. Som et resultat dannes det ikke blodpropper og risikoen for slag reduseres.

5. Øl har egenskaper som støtter beinhelsen.

En annen fordel med øl er dets beinhelseegenskaper. Øl er kjent for å inneholde mye silisium, en faktor som fremmer beinvekst.

Men du trenger bare å spise med måte. Studier har vist at ett eller to øl om dagen kan redusere risikoen for beinbrudd, men mer enn det øker faktisk risikoen for brudd.

6. Øl kan hjelpe mot diabetes.

Studier har vist at middelaldrende menn som drikker ett eller to øl daglig kan redusere risikoen for å utvikle type 2 diabetes med opptil 25%.

En studie av 38 000 middelaldrende menn konkluderte med at alkoholinnholdet i øl bidro til å forhindre diabetes ved å øke insulinfølsomheten.

En nederlandsk studie fant at ikke-drikkere var mindre sannsynlig å få diagnosen type 2 diabetes da de begynte å drikke med måte i minst fire år.

Men det viktigste her er bare når du spiser det i en passende mengde per dag.

7. Øl er bra for hjernens helse.

Studier har vist at øldrikkere kan redusere sjansene for å utvikle kognitiv svekkelse, Alzheimers sykdom eller andre former for demens med opptil 23%.

En teori antyder at de velkjente kardiovaskulære fordelene ved moderat alkoholforbruk kan forbedre hjernemetabolismen ved å forbedre blodstrømmen til hjernen.

Silisiuminnholdet i øl kan også være en grunn. Silisium tjener til å beskytte hjernen mot de skadelige effektene av aluminium i kroppen, som er en av de mulige årsakene til Alzheimers.

8. Øl kan bidra til å forhindre grå stær.

En annen fordel med øl er at det kommer øynene dine til gode. Når det konsumeres i moderate mengder, er det gunstig for øyehelsen.

Studier har vist at antioksidanter som finnes i øl spiller en rolle i å beskytte mot mitokondriell skade.

Katarakt dannes når mitokondriene til linsen utenfor øyet, delen av cellene som omdanner glukose til energi, blir skadet. Antioksidanter beskytter mitokondrier mot denne skaden.

9. Øl har egenskaper som hjelper deg å gå ned i vekt.

Øl inneholder egenskaper som hjelper deg å gå ned i vekt.

Forskere har funnet ut at en forbindelse som kalles xanthohumol, som ofte finnes i øl, kan bidra til å redusere vekt og kolesterolnivå.

10. Øl skyller ut giftstoffer fra kroppen.

Øl har en vanndrivende effekt, som øker vannlating og fremmer fjerning av giftstoffer fra kroppen.

11. Øl bidrar til å redusere stress.

Studier har funnet ut at en eller to øl om dagen kan redusere stress eller angst. Imidlertid kan hyppig drikking for å takle stress gjøre mer skade enn godt. Alkohol kan bidra til å redusere stress i øyeblikket, men på sikt kan det forårsake depresjon og angst, noe som gjør det vanskelig å håndtere stress.

12. Øl er bra for tannhelsen.

En av de unike fordelene med øl er dets gunstige egenskaper for tannhelsen. En studie fant at øl bidrar til å blokkere aktiviteten til bakterier som fremmer tannråte og tannkjøttsykdom.

13. Øl har en positiv effekt på hud og hår.

Vitaminene i øl forhindrer kviser og tilfører glans til huden. Malt i øl fremmer sunn hårvekst.

14. Øl har kolesterolreduserende egenskaper.

Studier har vist at moderat drikking kan bidra til å forbedre kolesterolhelsen din over tid.

Å drikke øl kan øke nivået av godt HDL -kolesterol i kroppen din. Dette gode kolesterolet hjelper til med å bli kvitt det dårlige kolesterolet og plakk som bygger seg opp i arteriene.

15. Øl inneholder en rekke næringsstoffer.

En annen fordel med øl er at det inneholder en rekke næringsstoffer.

Næringsstoffer varierer litt mellom merker av øl, men siden de fleste merker er laget med fullkorn og frukt, inneholder de vanligvis fiber og små mengder jern, kalium og magnesium.

I tillegg har øl et høyere protein- og B -vitamininnhold enn andre alkoholholdige drikker.

16. Øl bidrar til å redusere betennelse.

Fordelene med øl inkluderer også dets antiinflammatoriske egenskaper. Betennelse i kroppen er årsaken til mange sykdommer. En studie fant at visse ingredienser i øl hadde antiinflammatoriske egenskaper.

Bivirkninger av øl

Øl fungerer som et vanndrivende middel. Å drikke øl kan øke trangen til å tisse.

De fleste øl inneholder maltbyg. Bygg inneholder gluten, en type proteiner. Enkelte mennesker har vist seg å være følsomme for gluten. Hvis du er sensitiv for gluten, velger du et glutenfritt øl.

Noen studier viser at å drikke øl faktisk kan være bra for hjertet ditt, men disse effektene betyr bare å drikke begrensede mengder. Derfor kan det å drikke for mye øl påvirke det kardiovaskulære systemet negativt. Drikke øl hjelper heller ikke alle som allerede har hjerte- og karsykdommer. Alle som er involvert i dette bør konsultere lege.

Å drikke øl kan øke blodtrykket ditt. Drikk derfor bare moderate mengder øl for å kontrollere blodtrykksnivået.

Å drikke for mye øl kan forårsake sur refluks og forårsake halsbrann.

Øl kan samhandle med visse medisiner. Beroligende midler og erytromycin kan samhandle med øl og kan være usunne. Flere antibiotika kan også samhandle med øl og forårsake bivirkninger som hodepine og oppkast. Personer som tar visse medisiner bør alltid konsultere legen sin.

Tilleggsinformasjon: Ulemper ved overdreven alkoholforbruk

Leveren er et organ som hjelper til med å bryte ned og fjerne skadelige stoffer fra kroppen, inkludert alkohol. Langsiktig alkoholforbruk forstyrrer denne prosessen. Det øker også risikoen for kronisk leverbetennelse og leversykdom. Ardannelse fra denne betennelsen kalles skrumplever. Dannelsen av arrvev ødelegger leveren. Etter hvert som leveren blir stadig mer skadet, blir det vanskeligere å kvitte kroppen med giftstoffer.

Leversykdom er livstruende og får giftstoffer og avfallsprodukter til å bygge seg opp i kroppen. Kvinner har større risiko for å utvikle alkoholisk leversykdom. En kvinnes kropp absorberer mer alkohol og trenger lengre tid for å behandle den. Kvinner utvikler også leverskade raskere enn menn.

Bukspyttkjertelen hjelper til med å regulere kroppens bruk av insulin og dets respons på glukose. Hvis bukspyttkjertelen og leveren ikke fungerer som den skal, risikerer du å utvikle hypoglykemi. En skadet bukspyttkjertel kan også forhindre at kroppen produserer nok insulin til å utnytte sukkeret.

Hvis kroppen din ikke klarer å håndtere og balansere blodsukkernivået, kan du oppleve større komplikasjoner og bivirkninger forbundet med diabetes. Det er viktig for personer med diabetes eller lavt blodsukker å unngå å drikke for mye alkohol. For mye alkohol kan forårsake unormal aktivering av fordøyelsesenzymer produsert av bukspyttkjertelen. Akkumulering av disse enzymene kan forårsake betennelse kjent som pankreatitt.

En av de enkleste måtene å forstå hvordan alkohol påvirker kroppen er å forstå hvordan alkohol påvirker sentralnervesystemet. Alkohol kan redusere kommunikasjonen mellom hjernen og kroppen. Fordi alkohol forårsaker mye skade på sentralnervesystemet, kan du oppleve nummenhet i hender og føtter.

Alkohol gjør det vanskelig for hjernen å skape langsiktige minner. Det reduserer også evnen til å tenke klart og ta rasjonelle valg. Over tid kan det oppstå skader på frontallappen. Kronisk og alvorlig alkoholmisbruk kan forårsake permanent hjerneskade.

Alkohol kan skade vevet i fordøyelseskanalen og forhindre at tarmen fordøyer mat og absorberer næringsstoffer. Sår og hemorroider er vanlige hos mennesker som drikker mye. Sår kan være dødelig hvis de ikke blir diagnostisert og behandlet tidlig.

Folk som drikker for mye alkohol har også økt risiko for kreft. Folk som drikker mye er mer sannsynlig å utvikle kreft i munn, svelg, spiserør, tykktarm og lever. Personer som røyker med alkohol har større risiko.

Alkohol kan også påvirke hjertet og lungene. Personer som kronisk drikker alkohol har en høyere risiko for hjerteproblemer enn de som ikke gjør det. Kvinner som drikker alkohol er mer sannsynlig å utvikle hjertesykdom enn menn som drikker alkohol.

Kvinner som drikker mye alkohol kan også ha problemer med menstruasjonen. Dette kan føre til risiko for infertilitet. Kvinner som drikker mye under graviditet har en høyere risiko for for tidlig fødsel og spontanabort.

Hvis du bruker alkohol i lang tid, er det ikke sikkert at kroppen din ikke holder beinene sterke. Dette kan øke risikoen for brudd.

Overdreven drikking reduserer kroppens naturlige immunsystem. Dette gjør det vanskeligere for kroppen å bekjempe invaderende bakterier og virus. Personer som drikker mye i lang tid er også mer sannsynlig å utvikle lungebetennelse eller tuberkulose enn befolkningen generelt.

Ernæringsfakta for øl / 100g

 • Kalorier: 43 Kcal
 • Fett: (0%)
 • Natrium: (0%)
 • Karbohydrater: (1%)
 • Protein: (1%)
 • Kalium: (1%)
 • Folsyre: (2%)
 • Niacin: (3%)
 • Riboflavin: ( 2%)
 • Vitamin B12: (1%)
 • Vitamin B6: (4%)
 • Kobber: (1%)
 • Magnesium: (2%)
 • Fosfor: (2%)
 • Selen: (1%)
 • Kolesterol: (0%)

% er en prosentandel av anbefalt daglig mengde.

Show Buttons
Hide Buttons