Er pære sunt? 16 gode grunner

Er pære sunt? 16 gode grunner

Er pære sunt?

1. Pærer bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen.

Fordi pærer inneholder mye jern og kobber, kan de være gunstige for pasienter som lider av mineralmangel som anemi. Økte jernnivåer i kroppen stimulerer syntesen av røde blodlegemer. I tillegg fremmer økte kobbernivåer i kroppen syntesen av essensielle mineraler og absorpsjon av jern. Å ha nok mineraler i kroppen din kan bidra til å forhindre muskelsvakhet, kognitiv svikt, tretthet og organsvikt. Dette er grunnen til at leger anbefaler å spise mat rik på kobber og jern i tilstrekkelige mengder. Ved å konsumere pærer kan du sikre deg en betydelig andel av disse viktige mineralene i kostholdet ditt.

2. Pærer er bra for å forebygge hjertesykdom.

Det er flere studier som fremhever effekten av pærer på hjertehelsen. Disse studiene viser at pærer har en positiv effekt på hjertehelsen på grunn av deres høye kaliuminnhold. Kalium fungerer som en vasodilator som hjelper til med å senke blodtrykket. Som et resultat øker blodstrømmen i alle deler av kroppen, noe som bidrar til å levere oksygen til organene. Organoksygenering fremmer effektiv funksjon.

Fiber i pærer reduserer også kolesterol i kroppen, som beskytter oss mot hjertesykdommer.

3. Pærer hjelper til med å forhindre kreft.

Antioksidantegenskapene til pærer har potensial til å drepe kreftfremkallende celler i kroppen vår. Antioksidanter er kjent for sin antikreftaktivitet, som har vært knyttet til kreftforebygging. Noen studier antyder at fytonæringsstoffer som flavonoider og kanel som finnes i pærer, kan bidra til å redusere kreftrisikoen. Antioksidanter fungerer på en måte som fjerner frie radikaler fra kroppen, og tillater ny, sunn cellevekst.

4. Pærer er ikke allergiske.

Pærer er en av de få fruktene som kan gis til spedbarn fordi det er mindre sannsynlig at de forårsaker en allergisk reaksjon når de spises sammenlignet med andre frukter.

5. Pærer hjelper til med å kontrollere blodsukkernivået.

Pærer hjelper deg med å redusere risikoen for diabetes. Pærer er anthocyaninrike frukter og har vært knyttet til diabetes.

Det har blitt funnet at pærer inneholder antocyaniner, som både har betennelsesdempende og antidiabetiske effekter.

Pærer er også en fiberrik frukt, som bremser fordøyelsesprosessen, noe som gir kroppen mer tid til å bryte ned og absorbere karbohydrater. Som et resultat blir blodsukkernivået riktig kontrollert, noe som potensielt kan bidra til å håndtere og forhindre diabetes.

6. Pærer styrker immunforsvaret.

En studie publisert i The American Journal of Clinical Nutrition fant at vitamin C og A, som finnes i pærer, bidrar til å øke immuniteten. Pærer er en rik kilde til vitamin C og mineraler som fungerer som gode antioksidanter. Antioksidanter hjelper til med å stimulere produksjonen av hvite blodlegemer som er viktige for immunforsvaret. Dette styrker til slutt immunforsvaret, slik at kroppen kan forhindre mindre sykdommer som influensa, magesyke og mer. Antioksidanter beskytter også mot skader forårsaket av frie radikaler.

7. Pærer er bra for beinhelsen.

Disse fruktene inneholder betydelige mengder kobber, kalsium, fosfor, mangan og magnesium, som er gunstige for beinhelsen. Dette mineralet spiller en viktig rolle for å holde beinene sterke. Personer med tilstander som osteoporose anbefales å ta med pærer i kostholdet, da de hjelper til med å forebygge og behandle tap av beinmineraler.

8. Pærer hjelper til med å helbrede sår.

Pærer er en god kilde til vitamin C, så de hjelper til med å helbrede sår. Askorbinsyre hjelper til med å syntetisere nye vev i kroppens mobilstrukturer og forskjellige organer. Derfor kan inntak av pærer være med på å helbrede brannsår eller sår.

9. Pærer er bra for fordøyelseshelsen.

Som nevnt ovenfor er pærer en utmerket kilde til uoppløselig og løselig fiber som er viktig for fordøyelseshelsen. Å spise fiberrik mat er viktig fordi det hjelper til med å opprettholde tarmens regelmessighet i avføring. Pærer inneholder omtrent 20-25% av det anbefalte daglige fiberinntaket. Løselig fiber tjener også til å levere sunne tarmbakterier. Sunne tarmbakterier gir forbedret immunitet.

10. Pærer er bra for gravide.

Folsyre beskytter babyer mot fødselsskader. Folsyre som er tilstede i pærer kan hjelpe til med dette problemet. Pærer inneholder også mange viktige vitaminer og mineraler som er bra for en sunn graviditet.

11. Pærer hjelper deg med å gå ned i vekt.

Pærer er rike på fiberinnhold, noe som hjelper deg til å føle deg mett i lang tid. Pærer er også en av få frukter som har lite kalorier. Fordi denne frukten fremmer sunn fordøyelse, kan den også bidra til å bekjempe forstoppelse. Et sunt fordøyelsessystem er forbundet med sunt vekttap.

12. Pærer hjelper til med å kontrollere blodtrykket.

Glutation og antioksidanter i pærer hjelper til med å kontrollere blodtrykket.

13. Pærer hjelper til med å behandle betennelse.

Pærer er rike på flavonoider og antioksidanter. Studier har vist at de antiinflammatoriske egenskapene til pærer bidrar til å redusere hevelse og smerte forbundet med betennelse. Pærer er en gunstig frukt for mennesker som lider av revmatiske sykdommer som gikt og leddgikt. Vitamin C og K hjelper også med å bekjempe betennelse.

14. Pærer er bra for rynker på huden.

Å spise pærer daglig er bra for anti-aldring. Denne frukten er rik på vitamin C, vitamin K og kobber, som er svært gunstige antioksidanter. Alle disse faktorene kan bekjempe skadelige frie radikaler, og dermed beskytte hudceller mot skade. Derfor hjelper det å redusere dannelsen av rynker på huden.

Pærer er også rike på næringsstoffer som zeaxanthin og lutein, som er involvert i de enzymatiske reaksjonene i forskjellige kroppsorganer. Dette bidrar til å holde huden ung ved å redusere aldrende flekker og rynker.

15. Pærer hjelper til med kviser.

Pærer kan være gunstig for personer med kviser. Pærer inneholder høye nivåer av essensielle vitaminer og essensielle mineraler. Denne frukten kan gjøre immuniteten sterkere. Som et resultat kan det hjelpe med kviser og alle andre typer hudinfeksjoner på huden.

16. Pærer er bra for hårets helse.

Spesielt inneholder modne pærer naturlig sukkeralkohol kalt ‘sorbitol’ eller ‘glukitol’, som nærer hårroten og hodebunnen for å holde håret sunt og fuktig.

Pærer inneholder også mye vitamin A, som bidrar til å holde huden og håret sunt.

Show Buttons
Hide Buttons