Er plommer sunt? 11 gode grunner

Er plommer sunt? 11 gode grunner

plommer sunt

1. Plommer hjelper til med å behandle forstoppelse.

Plommer inneholder mye fiber og hjelper til med å behandle forstoppelse. Plommer inneholder isatin og sorbitol, som hjelper til med å lindre forstoppelse og forbedre fordøyelsen. Fenolforbindelser i plommer gir også en avføringseffekt.

Plommer forbedrer mage-tarmfunksjonen. Å spise plommer hjelper regelmessig med å opprettholde regelmessig avføring.

Karotenoider og polyfenoler i plommer er også kjent for å hjelpe fordøyelsen i magen.

2. Plommer hjelper til med å håndtere diabetes.

Ulike fysiologiske aktive forbindelser i plommer har denne effekten. Disse fysiologisk aktive forbindelsene inkluderer sorbitol, kininsyre, klorogensyre, vitamin K1, kobber, kalium og bor. Disse næringsstoffene er synergistiske og bidrar til å redusere risikoen for diabetes.

Plommeekstrakter kan bidra til å senke blodsukkeret og triglyseridnivået, ifølge en studie publisert i tidsskriftet Biomedical Research.

En annen studie publisert i The British Medical Journal fant at plommer flavonoider kan bidra til å beskytte mot insulinresistens og redusere risikoen for type 2-diabetes.

Plommer øker også serumnivåene av adiponectin, et hormon som styrer blodsukkernivået.

Fibrene av plommer bremser kroppens absorpsjon av karbohydrater.

I tillegg øker fenolforbindelsene i plommer insulinfølsomheten, noe som hjelper til med å behandle diabetes.

3. Plommer kan bidra til å forebygge kreft.

Ifølge en studie kan plommefiber og polyfenol bidra til å forhindre risikofaktorer i tykktarmskreft.

I andre eksperimentelle tester kan plommeekstrakter drepe selv aggressive former for brystkreftceller. Det som er mer interessant er at normale sunne celler ikke har blitt påvirket. Denne effekten er relatert til de to forbindelsene av plommer, klorogensyre og neonklorogensyre.

4. Plommer er bra for hjertehelsen.

Plommer kan beskytte hjertet ved å kontrollere høyt blodtrykk. I en studie hadde personer som spiste plommer lave blodtrykksnivåer. Disse menneskene hadde dårlig kolesterol og lave totale kolesterolnivåer.

Studier i The British Journal of Nutrition viser at regelmessig inntak av plommer kan bidra til å fremme blodstrømmen i arteriene. Denne effekten kan bidra til å forhindre en rekke hjertesykdommer, inkludert aterosklerose, hjerteinfarkt og hjerneslag.

5. Plommer bidrar til å forbedre beinhelsen.

Plommeinntak er assosiert med å redusere risikoen for osteoporose. Plommer er kjent som effektive frukter for å forhindre og gjenopprette bentap.

Plommer øker også bentettheten. Noen studier spekulerer i at denne effekten kan skyldes tilstedeværelsen av rutiner i plommer.

Polyfenoler i plommer kan fremme beindannelse, forbedre bentetthet og forhindre bentap.

En annen grunn til at plommer er bra for bein er vitamin K-innhold. Dette næringsstoffet forbedrer kroppens kalsiumbalanse og forbedrer beinhelsen. Plommer inneholder mye vitamin K, så de kan være mer fordelaktige for beinhelsen.

Plommer regnes også som en ideell mat for å forhindre bentap hos kvinner i overgangsalderen. Plommer inneholder også visse næringsstoffer som bekjemper oksidativt stress. Oksidativt stress forårsaker ofte osteoporose ved å knekke bein.

6. Plommer er bra for nervesystemets helse.

Studier viser at plommens polyfenoler kan forbedre kognitiv funksjon og senke kolesterolnivået i hjernen. Dette kan også bety en redusert risiko for nevrodegenerativ sykdom.

Eksperimenter med rotter har vist at plommeinntak er effektivt for å lindre aldringsrelatert kognitiv svikt.

Plommer inneholder vitamin B6, som hjelper med å overføre nervesignaler og hjelper jevn funksjon av nervesystemet. Tryptofan, aminosyren til plommer, kan bidra til å produsere serotonin, en nevrotransmitter.

7. Plommer kan forbedre blodsirkulasjonen.

Plommer forbedrer kroppens evne til å absorbere jern. Denne frukten inneholder jern som trengs for blodcelleproduksjon. Å spise plommer kan forbedre blodsirkulasjonen.

8. Plommer reduserer arrdannelse.

Plommer hjelper med å utvikle ny hud ved å øke arrets blodsirkulasjon og redusere arrets form. Det kan hjelpe huden til å gro raskere og erstatte skadet hud med ny hud. Å spise plommer forbedrer også hudens elastisitet.

9. Plommer hjelper til med hudpleie.

Plommer er rike på vitamin C og antioksidanter, som hjelper til med å opprettholde sunn hud. Tilstedeværelsen av anti-aging næringsstoffer kan også bidra til å redusere mørke flekker og rynker. Plommeekstrakt brukes i forskjellige hudpleieprodukter som ansiktsvask og maskepakke.

10. Plommer har antioksidantegenskaper.

Denne frukten inneholder viktige vegetabilske næringsstoffer med vitamin C og antioksidantegenskaper. Disse egenskapene kan bidra til å forhindre skade forårsaket av oksygenradikarboner og beskytte kroppen mot dødelige sykdommer. I følge en studie publisert i Journal of Medical Food kan fenol i plommer beskytte nevroner og essensielt fett i cellemembranen mot skade forårsaket av oksidativt stress.

11. Plommer kan øke immuniteten.

Plommer inneholder mye C-vitamin og kan bidra til å styrke kroppens immunforsvar. Dette vitaminet kan fremme kroppens motstand mot infeksjoner og betennelser.

Bivirkninger av plommer / forholdsregler

Selv om det ikke er vanlig, kan noen få bivirkninger av plommer.

Plommer inneholder oksalater. Overdreven forbruk av plommer kan føre til helseproblemer som nyre- og galleblærekomplikasjoner. Folk som er involvert i dette trenger oppmerksomhet. Du må konsultere legen din før du spiser plommer.

Sorbitol i plommer kan føre til en følelse av fylde. Overdreven fiberforbruk kan også forårsake forstoppelse.

Personer som er følsomme for sulfat, bør være forsiktige med plommeinntaket. Fordi det kan forårsake en allergisk reaksjon.

Show Buttons
Hide Buttons