Er rødkål sunt? 11 gode grunner

Er rødkål sunt? 11 gode grunner

rødkål sunt

Rødkål

Rødkål er en næringsrik og deilig grønnsak som har fått popularitet over hele verden og er en mat. Også kjent som lilla kål eller rødkål, det er en cruciferous grønnsak og er lett å finne i Nord-Europa, USA og deler av Asia.

Det som er interessant med denne kålen er at den endrer farge avhengig av pH-balansen rundt den, så den brukes ofte som en pH-indikator. Kålfargen svinger faktisk avhengig av pH-balansen i jorden den vokser i. Det er også kjent for å være mye lettere å oppbevare enn tradisjonell kål. Den brukes oftest i salater, men kan også brukes som tilbehør til visse kjøttretter.

En av hovedårsakene til rødkål er populær fordi den inneholder mye fytokjemikalier, antioksidanter, næringsstoffer, vitaminer og mineraler. Disse viktige komponentene inkluderer kalsium, mangan, magnesium, jern og kalium, samt vitamin C, vitamin K, B-vitaminer og kostfiber. Den er også rik på antioksidanter som antocyaniner og indoler.

1. Rødkål er bra for beinhelsen.

Rødkål inneholder en rekke næringsstoffer som er viktige for beinhelsen. Mange vet at vitamin D og kalsium er viktig for beinhelsen. Bortsett fra det, inkluderer andre næringsstoffer som er viktige for beinene dine, vitamin K og magnesium.

Rødkål er en god kilde til vitamin K og gir små mengder kalsium, magnesium og sink for å bidra til å bygge og opprettholde sunne bein.

2. Rødkål har fordøyelsessykdommer.

Kål har lite kalorier og mye fiber, noe som effektivt hjelper fordøyelsesprosessen.

Å spise kål kan bidra til å forhindre gastrointestinale problemer som fordøyelsesbesvær og forstoppelse. Den løselige fiberen i rødkål kan hjelpe de gunstige bakteriene i tarmen.

Kostfiber bremser også fordøyelsesprosessen, og holder deg mett lenger. Dette hjelper med vekttap fordi det forhindrer sult og trang til mat.

3. Rødkål er bra for hjertehelsen.

Anthocyaniner i rødkål kan være til nytte for hjertet. En diett med høy antocyaniner har vært knyttet til å senke blodtrykket. Det har også vært knyttet til redusert risiko for hjerte- og karsykdommer.

4. Rødkål kan hjelpe deg med å gå ned i vekt.

Selv om rødkål er veldig lite kalorier, er den rik på kostfiber. Å gi deg mye metthet med lave kalorier kan hjelpe deg med å gå ned i vekt.

5. Rødkål har anti-aldringsegenskaper.

En av de mange fordelene med rødkål er dens aldringsegenskaper. Antioksidanter gjør mer enn å beskytte deg mot effekten av frie radikaler. Det hjelper også med å redusere tegn på aldring som kan være forårsaket av frie radikaler. Antioksidanter bidrar til å holde huden sunn, reduserer rynker og aldersflekker.

6. Rødkål er bra for øyehelsen.

Vitamin A i rødkål er bra for øyehelsen. Vitamin A holder synet ditt sunt og forhindrer makuladegenerasjon og dannelse av grå stær. Det kan også konverteres til betakaroten, noe som er veldig viktig for å opprettholde øyehelsen når du blir eldre.

7. Rødkål er gunstig for magehelsen.

Rødkål inneholder en stor mengde aminosyren glutamin. Denne spesifikke aminosyren har vært knyttet til å redusere betennelse og smerter forbundet med sår i mage-tarmsystemet.

8. Rødkål har den effekten at immuniteten forbedres.

Rødkål er rik på vitaminer, inkludert vitamin C. Vitamin C, også kjent som askorbinsyre, er en viktig antioksidant og en viktig komponent i immunsystemet. Dette stimulerer aktiviteten til hvite blodlegemer som danner immunforsvarets første forsvarslinje. C-vitamin er også viktig for dannelsen av kollagen som opprettholder celler i kroppen vår.

9. Rødkål hjelper til med å forebygge kreft.

Rødkål er rik på antioksidanter som antocyaniner og indoler, som har kreftbekjempende egenskaper. Disse antioksidantene virker faktisk mot sykdomsfremkallende frie radikaler som skadelige biprodukter av cellulær metabolisme.

Indol hjelper også til å forhindre brystkreft hos kvinner, og vitamin A reduserer sjansene for lungekreft.

10. Rødkål hjelper med leddgikt.

Rødkål har fytonæringsstoffer som kan bidra til å bekjempe leddgikt. Denne grønnsaken er rik på antocyaniner, som hjelper til med å forhindre betennelse som leddsmerter og hevelse. Inkludert rødkål i kostholdet ditt kan bidra til å behandle leddgikt og tilhørende komplikasjoner.

11. Rødkål kan bidra til å behandle høyt blodtrykk.

Rødkål er rik på kalium. Det spiller en viktig rolle i å kontrollere plutselige økninger i blodtrykk ved å begrense de skadelige effektene av natrium for å opprettholde optimal hjerteaktivitet. Det hjelper også hjertemuskelen til å slappe av og senke høyt blodtrykk, og korrigere effektivt høyt blodtrykk.

Ernæringsfakta per 100 g rødkål

 • Kalori: 31 Kcal
 • Fett: 0,2 g
 • Mettet fett: 0 g
 • Kolesterol: 0 mg
 • Natrium: 27 mg
 • Kalium: 243 mg
 • Karbohydrater: 7 g
 • Kostfiber: 2,1 g
 • Sukker: 3,8 g
 • Protein: 1,4 g
 • Vitamin C: 57 mg
 • Kalsium: 45 mg
 • Jern: 0,8 mg
 • Vitamin B6: 0,2 mg
 • Vitamin K: 75 mcg
 • Magnesium: 16 mg
Show Buttons
Hide Buttons