Er salat sunt? 16 gode grunner

Er salat sunt? 16 gode grunner

Er salat sunt?

1. Salat er bra for betennelse.

Visse proteiner i salat hjelper til med å kontrollere betennelse. Dette ble demonstrert i en iransk studie. Studier har vist at salat har blitt brukt i folkemedisiner for å lindre betennelse og bein smerter.

Vitaminer A, E og K i salat kan også bidra til å redusere betennelse. Andre grønnsaker rik på vitamin K inkluderer grønnkål, brokkoli, spinat og kål. Jo mørkere fargen på salat er, desto flere antioksidanter har den og desto bedre er det for betennelse.

2. Salat kan hjelpe deg med å gå ned i vekt.

En av hovedårsakene til at salat kan være en ideell vekttapsmat er kalorier. En salat inneholder bare 5 kalorier. Dessuten er salat et lite kalori diett, men inneholder andre næringsstoffer som er rikelig.

Salat har også lav energitetthet. Romainesalat er 95% vann og inneholder rikelig med fiber. Fiber er med på å holde deg mett. Salat inneholder også veldig lite fett.

3. Salat er bra for hjernens helse.

Alvorlig hjerneskade kan føre til at nerveceller dør, noe som kan føre til alvorlige hjernesykdommer som Alzheimers sykdom. Mange studier har vist at salatekstrakter har kontrollert denne nevronale apoptosen som sin rolle i GSD eller glukose / serummangel.

Salat er også rik på diettnitrat. Forbindelsen omdannes til nitrogenoksid i kroppen, et cellulært signalmolekyl som fremmer endotelfunksjonen. Redusert endotelfunksjon har en negativ effekt på kognitiv tilbakegang og andre nevrologiske lidelser forbundet med aldring.

4. Salat hjelper hjertes helse.

Romainsalat er en rik kilde til folsyre, vitamin B, som omdanner homocystein til metionin. Uomdannet homocystein skader blodkar og akkumulerer plakk, noe som påvirker hjertet negativt.

Salat er også en rik kilde til vitamin C som reduserer åreforkalkning og hjelper til med å behandle hjerte- og karsykdommer. Vitamin C er kjent for å styrke arteriene og forhindre hjerteinfarkt. Å inkludere salat i ditt daglige kosthold vil hjelpe hjertet ditt.

Salat inneholder også kalium, som senker blodtrykket og forhindrer hjertesykdom. Salatinntak kan øke HDL og senke LDL nivåer.

Ifølge forskning er det å spise salat relatert til å forbedre kolesterolmetabolismen. Det er også kjent for å øke kroppens antioksidantstatus.

5. Salat er nyttig for kreftrisiko.

Salat er en grønnsak uten stivelse. I følge en rapport fra World Cancer Research Fund, kan stivelsesfrie grønnsaker forhindre flere typer kreftformer, inkludert munn, hals, spiserør og magekreft.

6. Salat kan redusere risikoen for diabetes.

Studier viser at spesielt salat kan redusere risikoen for type 2-diabetes. Dette kan skyldes den lave glykemiske indeksen av salat.

Salat inneholder færre kalorier og karbohydrater. Dette faktum betyr at det hjelper diabeteshelsen din. Spesielt er romansalat bedre enn andre varianter fordi den inneholder essensielle mikronæringsstoffer.

Salat inneholder også laktucaxanthin, et antidiabetisk karotenoid som senker blodsukkernivået og kan være et diabetesmedisin.

7. Salat er bra for synshelsen.

Salat inneholder Zeaxanthin, en antioksidant som forbedrer synshelsen. Det har også vist seg å forhindre makuladegenerasjon relatert til aldring. Den mørkegrønne salaten inneholder både lutein og zeaxanthin. Dette hjelper med å forbedre synshelsen.

Romaine salat er også en god erstatning for spinat. Flere studier har vist at lutein og zeaxanthin bidrar til å forbedre øyehelsen og forhindre grå stær og andre øyesykdommer.

8. Salat bidrar til å forbedre fordøyelseshelsen.

Fiberen i salat fremmer fordøyelsen og forhindrer andre fordøyelsessykdommer som forstoppelse og buler. Det kan også lindre magesmerter. Salat er kjent for å hjelpe magen til å behandle forskjellige typer mat. Det kan også hjelpe til med å behandle andre problemer som fordøyelsesbesvær. Men så langt er det nødvendig med mer nøyaktig forskning.

9. Salat kan hjelpe til med å behandle søvnløshet.

Salat laktucarium beroliger nervesystemet og fremmer søvn. Hvis du ikke kan sove godt om natten, er det godt å legge salat til middagen. Salat inneholder et annet stoff som kalles laktucin, som induserer søvn og avslapning. Denne grønnsaken ble også brukt i middelalderen for å lindre søvnløshet.

10. Salat kan forbedre beinhelsen.

Vitaminer K, A og C er viktige for kollagenproduksjon (det første trinnet i beindannelse). Salat er rik på alle tre tingene. Vitamin K hjelper til med å lage brusk og bindevev. Vitamin A hjelper til med å utvikle nye beinceller. Vitamin A-mangel kan føre til økt osteoporose og risiko for brudd. Vitamin C hjelper utarming av bein, en av faktorene bak aldring.

Mangel på vitamin K kan øke risikoen for osteoporose og brudd.

11. Salat kan øke immuniteten.

Mye forskning er nødvendig i dette området, men salatrike vitamin A og C kan være et godt valg for å øke immuniteten.

12. Salat er bra for graviditet.

Salat inneholder folsyre. Dette næringsstoffet kan redusere risikoen for fødselsskader. Salat er også rik på vitamin K. Vitamin K-mangel under graviditet kan forårsake blødning. Å spise riktig mengde salat i måltidet kan bidra til å forhindre dette. Salatfibre kan også forhindre forstoppelse, et av problemene som gravide ofte opplever.

13. Salat kan forbedre muskelstyrke og metabolisme.

Potentium i salat kan forbedre muskelstyrken. Salat inneholder nitrat, som er kjent for å fremme motorisk evne. Men så langt er det nødvendig med mye nøyaktig forskning på dette området. Bare se på det som en referanse.

14. Salat kan forbedre helse på hud og hår.

A-vitamin i salat kan fremme omdannelse av hudceller. C-vitamin kan beskytte huden din mot ultrafiolette stråler og forsinke tegn på aldring. Fiberen i salat kan avgifte kroppen og fremme hudens helse.

Selv om det ikke er bevist, kan vask av ansiktet ditt med salatekstrakt eller væske om morgenen forbedre hudens helse. Også å vaske håret med salatekstrakt eller væske som et folkemiddel kan hjelpe hårets helse.

15. Salat er bra for anemi.

Salat inneholder en passende mengde folsyre. Mangel på folsyre kan føre til anemi. Folsyre er også kjent for å hjelpe med storskala anemi. Romaine salat kan også bidra til å behandle vitamin B12-mangel anemi.

16. Salat hjelper til med å opprettholde fuktighet.

Salat er 95% vann. Hvis du spiser disse grønnsakene, kan du holde deg hydrert.

Bivirkninger av salat / forholdsregler

Salat må være forsiktig med hvem som er involvert i blodfortynnere.

Overdreven vitamin K-inntak kan forårsake problemer for personer som tar blodfortynnere som warfarin. Å spise for mye salat kan redusere effekten av warfarin. Derfor, hvis du tar blodfortynnere, må du kontakte legen din før du tar salat.

Forsiktighet er nødvendig under graviditet og morsmelk.

Det er ingen støtte for medisinsk forskning, men det er en studie som viser at overdreven inntak av salat har en negativ effekt under graviditet og morsmelk. Unngå derfor overdreven forbruk. Den normale mengden salat er trygg.

Konklusjon

Salat er kjent for sin utmerkede ernæring. Fra å bekjempe inflammatoriske sykdommer til å forbedre helse på hår og hår, kan salat forbedre helsen på mange måter. Det er bra for sommeren fordi det har høyt fuktighetsinnhold. Imidlertid kan overdreven inntak av disse grønne grønnsakene forårsake bivirkninger. Hold deg til riktig normal mengde mat. Hvis du har bivirkninger eller problemer med kroppen din, må du unngå å spise og konsultere legen din.

Show Buttons
Hide Buttons