Er sitron sunt? 17 gode grunner

Er sitron sunt? 17 gode grunner

Er sitron sunt

1. Sitron forbedrer hjertehelsen.

Sitron er en av de rikeste kildene til vitamin C. Mat som er rik på vitamin C kan forhindre koronar hjertesykdom.

Studier har vist at inntak av sitron og gåing senker blodtrykksnivået.

Sitrusfrukter, inkludert sitroner, inneholder viktige flavonoider som kan hjelpe til med å behandle åreforkalkning. Disse stoffene bremser kroppens inflammatoriske respons som kan føre til kardiovaskulær sykdom.

2. Sitron kan hjelpe deg å gå ned i vekt.

Noen studier har vist at polyfenolene i sitroner bidrar til å kontrollere fedme. Disse polyfenolene har vist seg å hemme vektøkning og akkumulering av kroppsfett.

En annen studie fant at sitroner hjelper deg å gå ned i vekt og redusere risikoen for kardiovaskulær sykdom.

Imidlertid har de fleste studier i denne forbindelse blitt utført på dyr. Mer forskning på mennesker er nødvendig.

3. Sitron kan hjelpe til med å behandle nyrestein.

Sitron har fordeler for behandling av nyrestein. Sitroner inneholder sitrat, et kjemikalie som forhindrer dannelse av nyrestein.

Studier har vist at å drikke 2 liter sitronvann daglig reduserer graden av steindannelse. Sitrat oppnår dette ved å binde kalsium og blokkere steindannelse.

4. Sitron har anemi behandling egenskaper.

Vitamin C i sitroner har en anemibehandlingseffekt. Vitamin C bidrar til å forbedre den totale jernabsorpsjonen.

5. Sitron kan bidra til å forhindre kreft.

Sitrusfrukter inneholder flere forbindelser med kreftegenskaper, for eksempel flavonoider og limonoider. Denne forbindelsen reduserer risikoen for kreft i mage, bryst og tykktarm.

Antioksidantene i sitroner forhindrer også vekst av kreftceller. Quercetin, et flavonoid i sitroner, har kreftdempende egenskaper. Disse flavonoider kan blokkere veksten av humane kreftceller på forskjellige stadier av cellesyklusen.

6. Sitron har immunforsterkende egenskaper.

Vitamin C i sitroner kan øke immuniteten. Vitamin C støtter en rekke cellulære funksjoner for å fremme immunforsvar. Det forbedrer spredningen av B -celler og T -celler, som er viktige komponenter i det menneskelige immunsystemet. Vitamin C -inntak har også vært knyttet til en lavere risiko for luftveier og infeksjoner.

I tillegg har sitron en beskyttende effekt mot astma. En studie fant at inntak av vitamin C kan være nyttig for personer med astma og andre bronkialproblemer.

7. Sitron bidrar til å fremme leverhelsen.

Sitroner har antioksidantegenskaper som kan forbedre leverhelsen. I en studie viste det seg at sitroner hadde beskyttende effekter hos rotter med alkoholindusert leverskade.

I en annen studie viste det seg at sitrusfrukter forbedrer hepatotoksisiteten hos kyllinger som får en diett som inneholder aflatoksiner (et stoff som forårsaker leverkreft).

8. Sitron hjelper mot akne.

En annen fordel med sitron er dets aknebekjempende egenskaper. Sitronsyren i sitroner kan redusere nivået av talg på overflaten av huden. Sitronsyre kan også ha antiseptiske egenskaper som kan drepe bakterier som forårsaker akne.

9. Sitron har antioksidanter og antiinflammatoriske egenskaper.

Kronisk betennelse kan føre til vektøkning, tretthet, fordøyelsesproblemer, humørsvingninger og til og med kreft. Studier har vist at vitamin C har antioksidanter og antiinflammatoriske egenskaper. Det virker mot flere infeksjoner og beskytter kroppen mot oksidativt stress.

Det styrker også immunsystemet og reduserer betennelse. Sitrusfrukter som sitroner inneholder flavonoider som bekjemper frie radikaler. De antiinflammatoriske egenskapene til sitrusfrukter kan redusere risikoen for degenerative sykdommer.

10. Sitron hjelper fordøyelsen.

Sitron fremmer sunn fordøyelse. Det fjerner giftstoffer og avfallsprodukter, slik at kroppen kan absorbere flere av de fordelaktige forbindelsene i maten.

Sitron hjelper til med å rense fordøyelseskanalen ved å fjerne giftstoffer og forbedre fordøyelsen. Sitroner består også hovedsakelig av løselig fiber, som kan bidra til å fremme sunne tarmbakterier, noe som kan føre til jevn, regelmessig avføring.

11. Sitron hjelper til med å kontrollere blodsukkernivået.

Sitronflavonoider, som hesperidin og eriocitrin, har vist seg å hemme oksidativt stress. Disse flavonoider kan senke blodsukkernivået og redusere risikoen for diabetes. Sitronsyre i sitroner kan også bidra til å forhindre visse komplikasjoner forbundet med diabetes type 2.

12. Sitron kan hjelpe til med å berolige ondt i halsen eller hoste.

Sitron er også effektivt for å lindre forkjølelsessymptomer. Å drikke en blanding av sitron og honning i varmt vann kan berolige halsen. Dette kan bidra til å redusere hoste og forbedre søvnkvaliteten.

13. Sitron kan avgifte kroppen.

Sitron fungerer som en stor avgiftning og fjerner giftstoffer fra kroppen. Ellers kan giftstoffer som samler seg i leveren forårsake forskjellige infeksjoner. Sitronsyre i sitroner kan redusere leverskade.

14. Sitroner har flere fordeler for hudens helse.

Vitamin C i sitroner sies å ha antialdringsegenskaper. C -vitamin beskytter huden mot UV -skader, stimulerer kollagenproduksjon og reduserer rynkedannelse.

Sitrusfrukter har vist seg å ha kraftige antioksidanter og antialdringsegenskaper. Dette kan forhindre oksidativt stress og hemme dannelsen av rynker.

15. Sitroner er gunstige for hjernens helse.

Sitroner har også helsemessige fordeler for hjernen. Sitrusfrukter som sitroner er rike på flavanoner, som har vist seg å fremme kognitiv helse. Disse flavanonene virker ved å øke blodstrømmen til hjernen.

Sitronsyre i sitroner kan også bidra til å forhindre betennelse i hjernen og bekjempe oksidativt stress, noe som kan fremme hjernens helse. På grunn av disse egenskapene kan sitroner vise potensielle fordeler i forebygging av nevrodegenerative sykdommer.

16. Sitron forhindrer overspising.

Hvis overspising er et problem, kan sitroner være gunstig. Funnet i skall og fruktkjøtt av sitrusfrukter som sitroner, har pektin vist seg å hjelpe folk til å føle seg mett lenger.

17. Sitron har kolesterolsenkende egenskaper.

Studier viser at sitroner er fulle av en rekke næringsstoffer, inkludert vitamin C, som har vist seg å senke nivået av dårlig LDL -kolesterol.

Sitroner inneholder også flavonoider som senker triglyseridnivået.

Bivirkninger av sitron

 • Sitroner kan gjøre halsbrann verre. Noen studier anser at sitrus forårsaker halsbrann eller sur refluks. Studier har vist at pasienter med lignende gastrointestinale symptomer bruker mer sitrusfrukter og juice. Hvis du har symptomer på halsbrann, anbefaler vi at du konsulterer legen din før du bruker sitroner.
 • Studier har vist at sitrusfrukter kan utløse migrene. Disse fruktene kan utløse migreneanfall gjennom en allergisk reaksjon.
 • Å spise for mange sitroner for ofte kan skade tennene. Dette er fordi sitroner er svært sure og kan tære tannemaljen hvis de spises ofte. Derfor anbefales det å konsumere det i en passende mengde.
 • Å spise for mye sitron kan føre til hyppig vannlating og dehydrering. Studier har vist at sitroner har naturlige vanndrivende egenskaper. Dermed fremmer det produksjon av urin i nyrene, og hjelper kroppen til å rense salter og væsker raskere.
 • Å spise for mye sitron kan irritere slimhinnene og forårsake stomatitt.

Sitronernæringsfakta / 100g

 • Kalorier: 22 Kcal
 • Fett: (0%)
 • Natrium: (0%)
 • Karbohydrater: (3%)
 • Kostfiber: (1%)
 • Protein: (1%)
 • Kalium: (2%)
 • Folsyre: (5%)
 • Niacin: (1%)
 • Pantotensyre (3%)
 • Riboflavin: (1%)
 • Tiamin: (2%)
 • Vitamin B6: (4%)
 • Vitamin C: (43%)
 • Vitamin E: (1%)
 • Kobber: (2%)
 • Magnesium : (2%)
 • Mangan: (1%)
 • Fosfor: (1%)
 • Kolesterol: (0%)

% er en prosentandel av anbefalt daglig mengde.

Show Buttons
Hide Buttons