Er solsikkefrø sunt? 7 gode grunner

Er solsikkefrø sunt? 7 gode grunner

solsikkefrø sunt

1. Solsikkefrø senker kolesterolnivået.

Solsikkefrø er rike på enkle og flerumettede fettsyrer, som kan påvirke stoffskiftet og akkumuleringsprosesser.

Mettet fett inneholder mye smør, margarin osv. Å erstatte mettet fett med umettet fett kan redusere kolesterolnivået.

Solsikkefrø kan senke dårlig kolesterol (LDL) i kroppen. Fallende kolesterol har en positiv effekt på hjertehelsen.

2. Solsikkefrø er bra for kardiovaskulær helse.

Solsikkefrø kan bidra til å kontrollere kolesterolnivået i blodet. Lavt kolesterolnivå betyr lav risiko for aterosklerose og annen hjertesykdom. Solsikkefrø har også antihypertensive effekter.

Disse frøene inneholder kjemikalier fra planter som helicanthin, som fjerner visse proteiner, vitamin E og frie radikaler fra blodet. Proteiner i solsikkefrø (som pepsin og pankreatin) blokkerer også angiotensin-1-konverteringsenzymer (ACE). Dette er et vasokonstriktivt materiale som smalner blodårene og øker blodtrykket.

Å spise mat som er bra for angiotensin-1-konverteringsenzym (ACE) -hemmere, kan hjelpe til med hjerteproblemer som høyt blodtrykk, iskemiske anfall og arytmier.

3. Solsikkefrø har betennelsesdempende egenskaper.

Solsikkeolje og frø er kjent for sine betennelsesdempende effekter fordi de inneholder aktiv tokoferol (vitamin E), linolsyre, triterfen og andre polyfenolforbindelser.

Høye blodsukkernivåer i kroppen kan forårsake betennelse. Solsikkefrø er rike på kostfiber, noe som reduserer næringsopptaket fra maten og forhindrer blodsukkeret etter måltidene.

4. Solsikkefrø kan være en god matbit for diabetikere.

Å spise riktig mat er viktig for å kontrollere diabetes. Å spise mat med mye sukker og høyt karbohydrat kan forårsake dårlige blodsukker.

Snackmat som solsikkefrø med lavt kolesterol kan bidra til å håndtere diabetes. Solsikkefrø har lav glykemisk indeks. Å spise solsikkefrø kan forhindre at blodsukkernivået stiger.

Umettede fettsyrer og polyfenolforbindelser i solsikkefrø har også antidiabetiske effekter. Ved å kontrollere blodsukkernivået kan du indirekte beskytte leveren, bukspyttkjertelen og andre vitale organer.

5. Solsikkefrø hjelper til med å lindre forstoppelse og diaré.

Matvarer med høyt fiber som solsikkefrø fungerer som avføringsmidler for å lindre forstoppelse.

Det er godt å spise solsikkefrø som de er, eller tilsett smoothies, frokostblandinger og yoghurt. Du bør imidlertid bare spise 20 til 35 gram av dette frøet om dagen. Å spise for mye fiber rik på solsikkefrø kan forverre forstoppelse eller diaré.

Anti-inflammatoriske egenskaper av solsikkefrø kan også lindre irritabel tarmsyndrom (IBS).

6. Solsikkefrø hjelper til med å kontrollere østrogen ubalanse.

Solsikkefrø er en av de rikeste kildene til vegetabilsk østrogen. Vegetabilsk østrogen er en vegetabilsk metabolitt. Denne fytokjemikalien er kjent for å være strukturelt og funksjonelt lik østrogen og testosteron.

Studier viser at vegetabilsk østrogen og isoflavoner har fordelaktige egenskaper som hjelper til med å forhindre brystkreft, prostatakreft, osteoporose og forskjellige postmenopausale lidelser.

Imidlertid er disse egenskapene til vegetabilsk østrogen fremdeles kontroversielle, og mer forskning er nødvendig. Bruk den derfor bare som referanse, og jeg anbefaler å konsultere en profesjonell lege.

7. Solsikkefrø kan ha antibakterielle egenskaper.

Forskning antyder at ekstrakter av solsikkefrø har antibakterielle og soppdrepende egenskaper.

Solsikkefrø kan hemme veksten av visse arter av bakterier, som Salmonella typi, Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis og Vibrio cholera.

Solsikkefrøtanniner, alkaloider og saponiner er kjent for å drepe bakterier og sopppatogener.

Tilleggsinformasjon

Solsikkefrø inneholder protein, umettede fettsyrer, linolsyre, oljesyre, kostfiber, magnesium, fosfor, kalium, kalsium, selen, vitamin A, vitamin E og folsyre.

Dette frøet er rikt på aktive biokjemikalier. Den inneholder fenoliske syrer og flavonoider som helicetin, quercetin, kaempferol, luteolin og apigenin.

Den inneholder også alkaloider, tanniner, saponiner og terpener. Takket være alle disse næringsstoffene har solsikkefrø sterke antioksidanter, betennelsesdempende og antibakterielle effekter.

Bivirkninger av solsikkefrø / forholdsregler

Solsikkefrø kan forårsake forstoppelse og diaré.

Det var tilfeller av forstoppelse og diaré hos barn som spiste uskralte solsikkefrø. Å spise uskralte solsikkefrø kan forårsake magesestein ved at avføringen holder seg til endetarmen og blir stiv.

Derfor bør både voksne og barn være forsiktige med å spise solsikkefrø uten å skrelle av huden.

Solsikkefrø kan forårsake allergiske reaksjoner.

Solsikkefrø vil sannsynligvis forårsake allergiske reaksjoner. Solsikke pollen og protein er kjent som kraftige allergener.

Etter å ha spist solsikkefrø, kan hudforhold, utslett, ødem, allergisk rhinitt, astma, bronkitt og konjunktivitt oppstå.

Hvis du opplever disse symptomene etter å ha spist solsikkefrø, kontakt legen din raskt.

Solsikkefrø kan forverre kvisen.

En av de typiske bivirkningene av solsikkefrø eller olje er forverring av kviser.

Solsikkefrø kan forverre kvisen fordi de har høyt fettinnhold og forårsaker comadogen talg. Disse høyt lipide sebums kan blokkere hudens porer og forverre kviser.

Omvendt viser lokal anvendelse av produkter som inneholder solsikkefrøolje eller ekstrakter antiinflammatoriske effekter.

Show Buttons
Hide Buttons