Er sushi sunt? 14 gode grunner

Er sushi sunt? 14 gode grunner

Er sushi sunt

1. Sushi er rik på omega-3.

Sushi er rik på omega-3 fiskeolje, som er klassifisert som et essensielt fett. Dette reduserer risikoen for høyt kolesterolnivå, hjertesykdom og betennelse. Det har også mange helsemessige fordeler, inkludert senking av blodtrykk og triglyserider.

2. Sushi er bra for hjernen din.

Fisk i sushi er den beste hjernemat! Omega-3 fettsyrer nærer og reparerer hjerneceller. Fisk er også rik på protein og essensielle fettstoffer, som bidrar til å øke konsentrasjonen og opprettholde energi.

3. Sushi beroliger stemningen.

Sushi hjelper til med å undertrykke negative følelser og fremmer mental helse. Sushi slapper av i hjernen og forhindrer angst og depresjon. Folk som spiser fisk med jevne mellomrom, er mer sannsynlig å være lykkelige og klare.

4. Sushi har anti-rynkeegenskaper.

En av fordelene med sushi er at det er bra for huden din. Sushi er en rik kilde til antioksidanter som bremser celleskader, forhindrer oksidativ skade på huden og reduserer aldring. Disse antioksidantene bidrar til å bevare hudens mobilstruktur og holde cellene yngre, både eksternt og internt.

5. Sushi er bra for å forebygge osteoporose.

En annen fordel med sushi er dens osteoporoseforebyggende egenskaper. Fisk er en utmerket kilde til kalsium, et viktig mineral for beinhelse. Å spise sushi regelmessig kan bidra til å holde leddene sunne og forhindre tilstander som osteoporose. Kalsium danner også en viktig komponent for sunt hår og negler.

6. Sushi hjelper til med hukommelsen.

Det høye innholdet av omega-3 essensielle fettstoffer i sushi fisk bidrar til å forbedre hukommelsen og kognitiv funksjon. Å inkludere fisk i kostholdet ditt kan bidra til å beskytte hjernen din og opprettholde en sunn kognitiv funksjon.

7. Sushi hjelper muskelgjenoppretting.

Sushi er en god proteinkilde, som kan hjelpe til med muskelgjenoppretting. For maksimal effekt anbefales det å spise fisk to eller tre ganger i uken.

8. Sushi har immunforsterkende egenskaper.

Sushi har fordelen av å øke immuniteten. Sushi er full av essensielle mineraler som sink, kalsium, magnesium, fosfor og jern, som spiller viktige roller i energiproduksjon og immunitet. Den er også rik på vitamin A, karoten, vitamin C og retinol.

Ikke bare det, men to ingredienser som nesten alltid kobles sammen med sushi er wasabi og ingefær, som begge har antibakterielle egenskaper. Dette dreper potensielt bakterier og bidrar til å styrke kroppens immunsystem.

9. Sushi hjelper til med å forhindre fedme.

Sushi inneholder jod. Jod hjelper til med å forhindre hypotyreose, noe som kan føre til fedme og sløvhet.

Sushi er også rik på proteiner, som holder kroppens energinivåer stabile lenger, forbedrer stoffskiftet og øker mettheten. Snacks mellom måltidene reduseres fordi du føler deg mett lenge etter å ha spist sushi. Hvis du er på diett, kan det hjelpe å inkludere sushi i måltidene.

10. Sushi er bra for hjertehelsen.

Sushi er kjent for å være rik på omega-3 fettsyrer. Disse fettsyrene fungerer som en form for godt kolesterol som hjelper til med å forhindre tette arterier. Omega-3 hjelper også til med å senke blodtrykket.

11. Sushi hjelper til med å regulere hormoner.

Tang brukes også som ingrediens i sushi. Tang inneholder mange sunne mineraler, hvorav det viktigste er jod. Dette viktige mineralet er en viktig del av kostholdet vårt og er spesielt viktig for at skjoldbruskkjertelen fungerer. For mye jod kan ha negative effekter, men nivåene som vanligvis finnes i tang hjelper til med å opprettholde hormonbalanse og optimalisere metabolsk aktivitet.

12. Sushi har stoffskiftefremmende egenskaper.

Sushi har metabolske fordeler. Fisk inneholder mye protein og lite fett og kalorier. Dette er en god kombinasjon for stoffskiftet. Protein med lavt kaloriinnhold av høy kvalitet holder kroppene sunne ved å forbedre kroppens evne til å fungere skikkelig, bygge nye celler og metabolisere energi.

13. Sushi hjelper til med å forebygge kreft.

Fisk er ikke den eneste komponenten av sushi. Ingrediensene kan variere, men de fleste sushi serveres med wasabi og ingefær, som begge har antikreftegenskaper på grunn av antioksidantforbindelsene. Disse antioksidanter kan nøytralisere frie radikaler, og dermed eliminere deres evne til å mutere til kreftceller. I tillegg er det rapportert at det sporamin som finnes i sushi har antikrefteffekter.

14. Sushi bidrar til å forbedre sirkulasjonen.

Fisk og soyasaus er rik på jern. Jern øker sirkulasjonen i kroppen og spiller en viktig rolle i produksjonen av røde blodlegemer. Tilstrekkelige nivåer av røde blodlegemer forbedrer stoffskiftet og fremskynder helingsprosessen av vev og celler.

Bivirkninger av sushi

Sushi inneholder vanligvis mye salt. Først brukes salt ofte til å lage ris. Røkt fisk og syltede grønnsaker inneholder også salt. Til slutt serveres det vanligvis med en salt soyasaus. For mye salt i kostholdet ditt kan øke risikoen for magekreft og høyt blodtrykk.

Det er en risiko for infeksjon med bakterier og parasitter når du spiser fisk, som er en ingrediens i sushi.

Fisk, ingrediensen til sushi, kan inneholde tungmetaller som kvikksølv på grunn av havforurensning. Høye kvikksølvnivåer er spesielt skadelige for gravide og ammende kvinner, da de kan forårsake fosterskader.

Ernæringsfakta per 100 g sushi

  • Kalorier: 143 Kcal
  • Total fett: (2%)
  • Kolesterol: (1%)
  • Natrium: (26%)
  • Totalt karbohydrater: (11%)
  • Kostfiber: (3%)
  • Protein: (9%)
  • Kalsium: (1%)
  • Jern : (8%)
  • Kalium: (3%)
  • Vitamin A: (5%)
  • Vitamin C: (2%)

% er en prosentandel av anbefalt daglig mengde.

Show Buttons
Hide Buttons