Er tranebær sunt? 14 gode grunner

Er tranebær sunt? 14 gode grunner

Er tranebær sunt?

1. Tranebær hjelper til med å undertrykke urinveisinfeksjoner (UTI).

Tranebær inneholder organiske syrer som flavonoider, terpenoider, antocyaniner, katekiner, sitronsyre, eplesyre, kininsyre, benzoesyre og glukuronsyre. Organiske syrer i tranebær hjelper til med å hemme bakterievekst. Det opprettholder den sure pH i urinen, noe som gjør det vanskelig for bakterier å overleve.

I en studie ble kvinner testet for å drikke tranebærjuice i 12 måneder. Resultatene viste at tranebærjuice reduserer kvinners risiko for urinveisinfeksjon.

2. Tranebær hjelper til med å forbedre hjertehelsen.

Tranebærs aktive ingredienser har vaskulære avslapningsegenskaper. Enkelt sagt, å spise tranebær kan slappe av blodårene. Derfor kan du redusere risikoen for blodtrykk eller høyt blodtrykk. Denne egenskapen til tranebær har blitt demonstrert i studier av mus og griser.

Studier viser at tranebær kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer, diabetes og hjerneslag.

For sunn hjertehelse anbefales det å spise en passende mengde tranebær hver dag.

3. Tranebær er bra for tann- og munnhelsen.

Tranebær lager et lag med tannbeskyttelse. Tranebær gjør det vanskelig for hulromsfremkallende bakterier å feste seg til overflaten på tennene.

Glukan i munnen er en komponent av plakk. Orale bakterier lager plakk gjennom glukaner. Plakk dekker tennene og forårsaker forfall. Tranebær hjelper til med å forhindre dannelsen av disse glukanene.

Tranebær hemmer disse enzymene for å forhindre at bakterier danner plakk.

Det hjelper også med å forhindre andre orale sykdommer som sår og tannkjøttbetennelse.

4. Tranebær hjelper til med nyreforkalkning og infeksjonsforebygging.

Tranebær er tradisjonelle folkemedisiner som har blitt brukt i flere tiår for å behandle urinveisinfeksjoner (UTI) og nyresykdom.

I 2003 rapporterte en studie av friske menn de positive effektene av tyttebær.

I denne studien fant Cranberry at fosfationutskillelsen avtar og sitrat øker. Oksalater, sitrat og fosfat styrer sammen forkalkningen av nyrene. Derfor kan tranebær forhindre kronisk nyresykdom, nyreforkalkning og andre nyresykdommer.

5. Tranebær hjelper til med å lindre leversykdom.

En nylig studie av rotter rapporterte at tranebærekstrakter kunne redusere lipidoppbygging i leveren. Det har vist seg å forhindre at oksidasjonsstress akkumuleres i rotter med høyt fettinnhold.

Den daglige dosen med tranebærekstrakt kan forbedre blodkolesterol og lipider i kroppen.

Derfor kan tranebær lindre leversykdom. Disse inkluderer ikke-alkoholholdig fettleversykdom, fet hepatitt og skrumplever.

6. Tranebær har sterke betennelsesdempende egenskaper.

Studier viser at å spise tranebær kan redusere biomarkøren for betennelse. Et moderat daglig inntak av tranebær senker nivået av C-reaktivt protein (CRP) i kroppen. CRP-konsentrasjon i blodet øker vanligvis i nærvær av betennelse.

Polyfenoler som finnes i tranebær forbedrer antiinflammatoriske enzymnivåer.

Derfor kan spising av tyttebær redusere alvorlighetsgraden av kroniske og akutte inflammatoriske sykdommer. Disse inkluderer aterosklerose, revmatoid artritt, Alzheimers sykdom, Crohns sykdom, kolitt, periodontitt, urinveisinfeksjon (UTI) og diabetes.

7. Tranebær kan bidra til å bekjempe vaginale infeksjoner.

Kvinner er mer sårbare for urinveisinfeksjoner (UTI). E. coli forårsaker de fleste urinveisinfeksjoner (UTI). Disse bakteriene kan lett bevege seg fra anus til urinrøret under vannlating eller samleie.

Derfor er det viktig for kvinner å overvåke vaginal helse.

Tranebær inneholder proantocyanidin. Disse proantocyanidinene er kjent for å forhindre forverring av vaginale infeksjoner ved å redusere tilknytning til vaginale epitelceller av E. coli og Candida.

Men det er også motstridende studier.

Ifølge en studie svekker tranebær bare bakteriens tilknytning til urinveggen, men de kan ikke kurere infeksjonen helt.

Vennligst referer det bare til som referanse, og alle som er relatert til dette, vil definitivt måtte kontakte en profesjonell lege.

8. Tranebær bidrar til å redusere risikoen for diabetes.

En studie av 58 menn med type 2-diabetes fikk dem til å drikke en kopp tranebærjuice om dagen. Etter 12 uker ble serumglukosen redusert noe.

LDL (dårlig kolesterol) nivåer er vanlige hos diabetikere. Oksidasjon av LDL forverrer diabetes. Derfor kan tranebær redusere alvorlighetsgraden av diabetes. Det kan også redusere risikoen for metabolske forstyrrelser.

9. Tranebær er bra for avgiftning.

Tranebær er rike på antioksidanter som fenolsyre og flavonoider. Tranebæringredienser er kjent for å forbedre antioksidantevnen. Derfor kan oksidativt stress reduseres effektivt.

Tranebær er rike på kalium, magnesium, fosfor, vitamin C, A og K. Derfor fyller det kroppens elektrolytter.

Tranebær hjelper også leveren, nyrene og lymfene til å fungere ordentlig.

10. Tranebær forbedrer tarmens helse og metabolisme.

Tranebærekstrakt kan beskytte tarmens helse og fordøyelsesorganer. Tranebæringredienser har en kraftig antibakteriell effekt på å blokkere tarmpatogene infeksjoner.

De gunstige ingrediensene i tranebær forhindrer også bakteriefest og reduserer dannelse av biofilm for å kontrollere betennelse i tarmen.

Disse aktive ingrediensene har en prebiotisk effekt på magen og fremmer veksten av tarmmikroorganismer.

11. Tranebær er også nyttig for forkjølelse.

Tranebær fremmer spredning av immunsystemceller som NT-celler, γδ-T-celler, og så videre, og forhindrer dermed sekundære bakteriekomplikasjoner.

12. Tranebær kan hjelpe deg med å gå ned i vekt.

Tranebær kan hjelpe folk med å gå ned i vekt. Tranebær hjelper til med å fjerne giftstoffer fra kroppen og redusere fett. Denne effekten skyldes ingrediensene i organiske syrer som er tilstede i tyttebær.

13. Tyttebær er rike på vitaminer og mineraler.

Tranebær er en rik kilde til vitaminer og mineraler.

Vitamin C – Vitamin C, også kjent som askorbinsyre, er en av de viktigste antioksidanter i tyttebær. Nødvendig for å opprettholde hud, muskler og bein.

Mangan – Mangan er viktig for vekst, metabolisme og kroppens antioksidantsystem.

Vitamin E – en type vitamin i essensielle fettløselige antioksidanter.

Vitamin K1 – Vitamin K1 er viktig for blodpropp.

Kobber – Mangel på kobberinntak i kroppen kan påvirke hjertehelsen negativt.

14. Tranebær hjelper til med å forebygge magekreft og sår.

Infeksjon forårsaket av bakterien Helicobacter pylori regnes som en hovedårsak til magekreft, gastritt og sår.

Tranebær inneholder en unik planteforbindelse kjent som type A pro anthocyanidin, som forhindrer Helicobacter pylori i å bli festet til magesekken, noe som reduserer risikoen for magekreft.

Ifølge en studie av 189 voksne, kan det å drikke 2 kopper (500 ml) tranebærjuice hver dag redusere H. pylori-infeksjonen betydelig.

Bivirkninger av tranebær / forholdsregler

Tranebær er vanligvis trygge å spise i moderate mengder.

Å spise en stor mengde tranebær kan forårsake symptomer som magesyke, diaré og gastrointestinale problemer.

Også risikoen for nyrestein kan øke. Nyrestein dannes når visse mineraler i urinen når høye konsentrasjoner. Fordi de fleste nyrestein er laget av kalsiumoksalater, er store mengder oksalater i urinen en av de største risikofaktorene.

Tranebær inneholder oksalat. Av denne grunn regnes det som en risikofaktor for nyrestein når de konsumeres i store mengder. Derfor er det ikke bra å overspise tyttebær.

Men du trenger ikke å bekymre deg for å ta en normal moderat mengde.

Overdose tranebær kan forårsake legemiddelinteraksjoner. Spesielt trenger blodfortynnere og antikoagulantia oppmerksomhet.

Immunsuppressiva som takrolimus kan også samhandle med tranebærekstrakter.

Hvis du har en bestemt sykdom, ta kontakt med en spesialist og ta tranebær.

Show Buttons
Hide Buttons