Er tunfisk sunt? 22 gode grunner

Er tunfisk sunt? 22 gode grunner

Er tunfisk sunt

1. Tunfisk er bra for hjertet.

Den høye andelen omega-3 fettsyrer i tunfisk reduserer kolesterolet i arteriene. Lavt kolesterol i arteriene forbedrer hjertehelsen ved å redusere blodstrømmen og problemer med hjertepumpen.

2. Tunfisk senker blodtrykket.

Tunfisk er rik på kalium, et mineral som reduserer blodtrykket betydelig. Kombinasjonen av dette elementet og omega-3 fett har antiinflammatoriske effekter på det kardiovaskulære systemet.

Dette betyr lavere blodtrykk og lavere risiko for komplekse problemer som slag, hjerteinfarkt og blokkeringer i arterier.

3. Tunfisk styrker immunsystemet.

Tunfisk har fordelene av å styrke immunsystemet. Denne fisken er rik på mangan, sink, vitamin C og selen. Det er en antioksidant kjent som en viktig booster av immunsystemet. Antioksidanter bekjemper frie radikaler, et biprodukt av metabolisme på mobilnivå som kan forårsake flere alvorlige sykdommer, for eksempel kreft.

Proteinet i tunfisk kan også fremskynde sårheling ved å øke immunsystemet og fremme vekst av nytt vev.

4. Tunfisk fremmer blodsirkulasjonen.

Årsaken til at tunfisk er bra for blodsirkulasjonen er på grunn av jern- og B -vitaminegenskapene. Det kardiovaskulære systemet bremser på grunn av et usunt kosthold og celler begynner å degenerere.

Et høyt inntak av jern og B -vitaminer styrker blodcellene. Jern fremmer blodsirkulasjonen og forbedrer oksidasjon av kroppens organer, og sikrer optimal funksjon.

5. Tunfisk senker triglyserider.

I tillegg til å påvirke kolesterolnivået, har tunfisk mange andre fordeler. Mange triglyserider i blodet avslører mengden fett som sirkulerer gjennom kroppen. Det har å gjøre med LDL, det dårlige kolesterolet og HDL, det gode kolesterolet.

Å spise tunfisk to ganger i uken kan senke LDL og forbedre HDL.

6. Tunfisk er bra for øyehelsen.

En annen fordel med tunfisk er dens gunstige egenskaper for øyehelsen. En tilstand som kalles makuladegenerasjon reduserer synet i øyet og fører gradvis til blindhet. Omega-3-syrer bidrar til å forhindre disse tilstandene.

Regelmessig inntak av omega-3 fettsyrer kan også bidra til å forhindre tørre øyesyndrom.

7. Tunfisk gjør bein sterke.

Vitamin D er en viktig komponent i bein. Fordelene med dette vitaminet kan bidra til å forhindre kreft, friske bein og forhindre brudd.

Vitamin D reduserer også risikoen for multippel sklerose og autoimmune sykdommer.

8. Tunfisk forbedrer hudens helse.

Tunfisk inneholder spormineraler som forhindrer skade på blodceller forårsaket av forgiftning og fysiske helsemessige forhold. I tillegg gir et protein kalt elastin ytterligere vevsreparasjon og gir mykhet til huden.

9. Tunfisk forhindrer slag.

Tunfisk har også evnen til å forhindre slag. Å spise tunfisk regelmessig kan redusere risikoen for slag hos voksne med 30%. Takket være vitamin B -komplekset og folsyre i tunfisk, forhindrer det blodpropper og forbedrer arterieveggene.

10. Tunfisk er bra for nyrehelsen.

En annen fordel med tunfisk er dens nyre-sunne egenskaper. Kalium- og natriuminnholdet i tunfisk er godt balansert, så det kan være høyt kalium og lite natrium. Dette hjelper til med å håndtere væskebalansen i kroppen. Når kroppen opprettholder væskebalansen, fungerer nyrene skikkelig, noe som reduserer sjansene for å utvikle en alvorlig nyresykdom.

Personer med kronisk nyresykdom bør imidlertid alltid konsultere legen sin før de legger til tunfisk eller gjør store endringer i kostholdet.

11. Tunfisk hjelper muskler.

En av hovedkomponentene i tunfisk er protein. Tunfisk er et av de mest proteinrike kjøttene, som hjelper deg med å bygge muskler og miste fett. Protein forbedrer muskelvekst og kroppens metabolske hastighet.

100 g tunfisk inneholder omtrent 30 g protein.

12. Tunfisk fremmer vekttap.

Fedme er det største helseproblemet i verden. Tunfisk er en lavkaloriprotein av høy kvalitet, fullpakket med sunne næringsstoffer som øker stoffskiftet og reduserer fett. Omega-3 fettsyrene som finnes i disse fiskene stimulerer et hormon som kalles leptin, som kan balansere kroppens appetitt for matinntak. Dette vil bidra til å redusere overspising og sikre at kroppen din bare spiser det den virkelig trenger.

Forskning viser også at et proteinrik diett reduserer nivåene i kroppen av ghrelin, et hormon som forårsaker sult.

13. Tunfisk har antiinflammatoriske egenskaper.

Tunfisk kan senke kroppens totale stressnivå ved å redusere betennelse takket være dens potensielle antiinflammatoriske vitaminer og mineraler. Reduksjon av betennelse i hele kroppen sikrer forbedret funksjon av alle organer. Dette fører til riktig funksjon av hele kroppen og forebygging av inflammatoriske sykdommer som leddgikt og gikt.

I tillegg kan omega-3-fettene i tunfisk senke betennelse i kroppen og lindre mange autoimmune sykdommer som psoriasis og Crohns sykdom.

14. Tunfisk får deg til å føle deg bra.

En av de uvanlige fordelene med tunfisk er dens humørsvingende egenskaper. Selen regulerer appetitt og humør hos mennesker. Studier har vist at mangel på selen i kroppen forårsaker angst.

15. Tunfisk er bra for hjernens helse.

Tunfisk hjelper til med å forbedre kognitiv funksjon i hjernen takket være dens kraftige omega-3 syrer. For å forbedre kognitiv funksjon, skjer det når friske blod og oksygenfylte celler sirkulerer i det klare blodet for å nå hjernen. Hjernen fungerer mye bedre fordi den har alle ressursene den trenger.

Niacin i tunfisk kan også bidra til å redusere risikoen for Alzheimers sykdom og aldersrelatert kognitiv tilbakegang.

16. Tunfisk forhindrer cellemembranskade.

En annen fordel med tunfisk er at den forhindrer skade på cellemembraner. Proteinet i tunfisk brytes ned til cellestoffer som kalles peptider. Ved inntak påvirker peptider cellemembranene i kroppen vår, forbedrer vår generelle tilstand og gjør kroppene våre mye sunnere.

17. Tunfisk kan bidra til å forhindre kreft.

En av helsemessige fordeler med tunfisk er dens kreftforebyggende egenskaper. Tunfisk inneholder mange antioksidanter som beskytter kroppen mot skader forårsaket av frie radikaler. Omega-3 fett i tunfisk er kjent for å redusere risikoen for prostatakreft hos menn og brystkreft hos kvinner.

18. Tunfisk er bra for skjoldbruskkjertelen.

Skjoldbruskkjertelen i kroppen vår spiller en viktig rolle i å opprettholde energinivået og regulere stoffskiftet og mange andre viktige funksjoner i kroppen. Selen i tunfisk er gunstig for skjoldbruskkjertelen og kan senke tilstandene og lindre symptomer som hypothyroidisme, Graves sykdom og autoimmun thyroiditt.

19. Tunfisk kan bidra til å redusere risikoen for depresjon.

Å legge til fisk som fersk tunfisk, rik på omega-3 fettsyrer, i kostholdet ditt minst to ganger i uken kan redusere en kvinnes risiko for depresjon med 25%. Noen studier har tilskrevet de lave depresjonshastighetene i asiatiske og skandinaviske land til et sjømatdiett.

20. Tunfisk kan øke veksten.

Tunfisk inneholder høye proteinnivåer. En boks tunfisk inneholder omtrent 80% av dine daglige proteinbehov. Protein sikrer effektiv vekst, rask gjenoppretting fra sår og sykdommer.

21. Tunfisk fremmer stoffskiftet og øker energien.

Vitamin B -komplekset i tunfisk har flere helsemessige fordeler. Det er involvert i energimetabolismen og øker effektiviteten til organer, noe som øker energinivået. Dette vitaminet fungerer som en kofaktor for enzymer og fremskynder metabolske reaksjoner, slik at det kan produsere energi i den hastigheten det trenger.

22. Tunfisk kan bidra til å kontrollere blodsukkeret.

Tunfisk er karbofri og gir fordelaktige næringsstoffer for diabetesbehandling. American Diabetes Association viser omega-3 rik fisk, inkludert tunfisk, på listen over de 10 beste matvarene. De anbefaler offisielt å spise fisk to ganger i uken for å håndtere diabetes.

Bivirkninger av tunfisk

Tunfisk kan inneholde tungmetaller. En nylig studie publisert i Journal of the American Heart Association fant at menn med høye nivåer av kvikksølv hadde økt risiko for hjertesykdom og død av hjerteinfarkt.

En annen studie fant at kvikksølv under graviditet kan være farlig for fosteret og barnet. Kvikksølv kan forårsake lærevansker og forsinkelser i utviklingen. Hos spedbarn kan høye doser av kjemikaliet forårsake kognitive problemer som cerebral parese og blindhet.

Næringsstoffer til tunfisk / 100g

 • Kalorier: 144 Kcal
 • Fett: (6%)
 • Kolesterol: (13%)
 • Natrium: (2%)
 • Karbohydrater: (0%)
 • Kostfiber: (0%)
 • Protein: (46%)
 • Kalsium: (1%)
 • Jern: ( 6%)
 • Kalium: (5%)
 • Niacin: (54%)
 • Pantotensyre: (21%)
 • Riboflavin: (19%)
 • Tiamin: (20%)
 • Vitamin A: (73%)
 • Vitamin B12: (175%)
 • Vitamin B6 : (35%)
 • Vitamin D: (28%)
 • Vitamin E: (4%)
 • Kobber: (10%)
 • Magnesium: (12%)
 • Mangan: (1%)
 • Fosfor: (36%)
 • Selen: (66%)
 • Sink : (5%)

% er en prosentandel av anbefalt daglig mengde.

Show Buttons
Hide Buttons