Er valnøtter sunt? 15 gode grunner

Er valnøtter sunt? 15 gode grunner

Er valnøtter sunt?

1. Bra for kardiovaskulærsystemet.

Det høye omega-3-innholdet i valnøtter er veldig gunstig for kardiovaskulære systemer. Å spise noen valnøtter om dagen kan senke blodtrykket. Omega-3 fettsyrer er kjent for å redusere dårlig kolesterol i kroppen og fremme god kolesterolproduksjon. Det hjelper også med å redusere betennelse og forbedre vaskulær funksjon. Gjennom dette kan valnøtter forbedre hjertehelsen som et resultat.

2. Reduserer kreftrisiko.

Valnøtter er rike på planteforbindelser som omega-3 fettsyrer, polyfenoler og urolitter. Ifølge forskning kan disse bioaktive ingrediensene ha anti-kreft egenskaper.

Valnøtter kan redusere risikoen for visse typer kreft, for eksempel brystkreft, tykktarmskreft og prostatakreft. American Association for Cancer Research sier at å spise noen valnøtter om dagen kan bidra til å redusere risikoen for brystkreft.

3. Det er bra for hjernen din.

Valnøttens omega-3 fettsyrer er også bra for hjernen. Å spise mat rik på essensielle fettsyrer kan redusere kognitiv tilbakegang.

Studier hos eldre voksne viste at å spise valnøtter daglig forbedrer kognitiv funksjon.

4. Det kan redusere betennelse.

Essensielle fettsyrer er gunstige for personer med inflammatoriske sykdommer som astma, leddgikt og eksem. Valnøtter er rike på essensielle fettsyrer av omega-3.

Valnøtter kan redusere risikoen for betennelse og koronar hjertesykdom. Valnøttens polyfenoler hjelper til med å bekjempe betennelse.

5. Det kan øke immuniteten.

Valnøtter inneholder antioksidanter som holder immunforsvaret sunt og forhindrer utvikling av sykdommer.

Valnøtter er rike på kobber, vitamin B6 og mineraler som kan øke immuniteten.

6. Det kan forbedre beinhelsen.

Valnøtter inneholder en essensiell fettsyre kalt alfa-linolensyre. Denne essensielle fettsyren hjelper til med å opprettholde sunne bein.

Valnøtter ‘omega-3 fettsyrer er også bra for beinhelsen.

7. Det hjelper deg med å sove.

Valnøtter har melatonin. Ifølge en studie er denne forbindelsen kjent for å hjelpe søvnmønstre. Omega-3 fettsyrer kan også bidra til å holde blodtrykket lavt og avlaste stress. Imidlertid er det fortsatt behov for mer forskning i denne forbindelse.

8. Det kan hjelpe gravide kvinner.

Ifølge forskning kan spising av valnøtter hver dag hjelpe gravide kvinner. Valnøtter inneholder sunne vitamin B-kompleksgrupper som folsyre, riboflavin og tiamin. Dette kan forbedre helsen din under graviditeten.

Folsyre i valnøtter er spesielt nødvendig for gravide og fostre. Folsyre inneholder mange nyttige næringsstoffer som kan være nyttige under graviditet.

9. Det hjelper fordøyelseshelsen.

Valnøtter er rike på fiber. Dette næringsstoffet er bra for fordøyelseshelsen. Alle trenger fiber hver dag for å opprettholde fordøyelseshelsen.

Å spise valnøtter hver dag kan bidra til å lindre fordøyelsessykdommer og opprettholde riktig tarmfunksjon.

10. Det kan forsinke aldring av huden.

Ifølge en studie er valnøtter gode for huden fordi de inneholder vitamin B. Dette vitaminet sies å bidra til å lindre stress. Stressavlastning er kjent for å forbedre hudens helse, men mer forskning og informasjon er nødvendig i denne forbindelse.

E-vitamin i valnøtter kan hjelpe frie radikaler forårsaket av stress. Frie radikaler kan bidra til å bremse aldringsprosessen.

11. Det hjelper med å fukte huden din.

Påføring av olje som inneholder ingredienser i valnøtt kan hjelpe til med å lindre tørr hud. Valnøttolje kan bidra til å holde huden fuktig.

12. Det hjelper til med å redusere mørke sirkler.

Studier viser at bruk av valnøttolje regelmessig kan redusere mørke sirkler. Det hjelper også med å lindre hevelse.

13. Bra for hårets helse.

Valnøtter er en god kilde til fettsyrer. Dette bidrar til å styrke hårsekkene. Studier har vist at personer som bruker valnøttolje og sjampo, har forbedret hodebunnen og hårets helse. Imidlertid er det behov for mer forskning på dette.

14. Det kan hjelpe til med å behandle flass.

Valnøttolje er mye brukt for sine fuktighetsgivende egenskaper. Ifølge forskning kan valnøtter hjelpe til med å behandle flass med naturlig hårolje.

15. Det kan hjelpe med hårtap.

Regelmessig bruk av valnøttolje eller sjampo er rapportert å redusere muligheten for hårtap. Imidlertid er det mye forskning som trengs for å støtte dette.

Bivirkninger / forsiktighetsregler for valnøtter

Valnøtter er kjent for å være bra for helsen. Imidlertid er forsiktighet nødvendig fordi overdreven inntak eller visse personer kan føre til allergier og legemiddelinteraksjoner.

1. Det kan forårsake en allergisk reaksjon.

Studier viser at personer som er allergiske mot nøtter, må ta hensyn til valnøtter. Dette er på grunn av en allergisk reaksjon. Allergiske reaksjoner kan omfatte trykk på nakke eller bryst, urtikaria og pustevansker.

Valnøtter kan forårsake både primær og sekundær allergi. Primære allergier er relatert til direkte forbruk av valnøtt eller valnøttingredienser. Sekundær allergi betyr å berøre valnøtter direkte med kroppen din.

2. Det kan forårsake leverskade.

Studier har vist at overdosering av valnøtter kan forårsake nyreskade. Imidlertid er det behov for mer forskning i denne forbindelse.

3. Det kan tørke kroppsvæsker.

Ifølge forskning kan valnøtter tørke kroppsvæsker som slim. Det kan også forårsake dehydrering. Imidlertid er det behov for mer forskning på dette området.

4. Det kan forårsake hudutslett.

Hvis du bruker valnøttingredienser lokalt, kan du få hudutslett. Forbindelser som finnes i nøtteskall kan irritere huden og forårsake kontaktdermatitt.

5. Kan reagere med andre legemidler.

Valnøtter kan samhandle med andre medisiner du tar. Hvis du bruker bestemte medisiner, må du snakke med legen din før du tar valnøtter.

Show Buttons
Hide Buttons