Er vannmelon sunt? 19 gode grunner

Er vannmelon sunt? 19 gode grunner

vannmelon sunt

1. Vannmelon er bra for hjertehelsen.

Studier har vist at å spise en bit vannmelon daglig kan bidra til å forhindre opphopning av dårlig kolesterol i kroppen din, noe som kan bidra til å forhindre hjertesykdom. Regelmessig inntak av vannmelon reduserer opphopningen av fett i blodårene.

Disse egenskapene kan skyldes citrullin, et kjemikalie som finnes i denne frukten. Studier har vist at citrullin kan ha gunstige effekter på aterosklerose. Citrullin har også vist seg å redusere arteriosklerose hos postmenopausale kvinner.

2. Vannmelon hjelper til med å behandle betennelse.

En annen viktig forbindelse som finnes i vannmelon er lykopen, som har store fordeler. I en amerikansk studie ble lykopen funnet å ha betennelsesdempende egenskaper.

Blant de forskjellige karotenoider betraktes lykopen som et utmerket næringsstoff. Lykopenes effekter på betennelse er kjent for å være langt bedre enn betakaroten.

3. Vannmelon hjelper deg å holde deg hydrert.

Lurer du på hvor mange prosent vannmelon som er vann? Vannmelon er 90% vann, noe som gjør den til en av de beste fuktighetskildene. Vannmelon er mye bedre enn alkohol eller koffein ved at det er et vanndrivende middel. Denne frukten øker vannlating uten å stresse nyrene.

4. Vannmelon hjelper til med å forebygge kreft.

En studie fant at lykopen i vannmelon reduserer risikoen for kreft. Lykopen er pigmentet som gir vannmelon sin karakteristiske røde farge, og fordi det er en kraftig antioksidant, forhindrer det utvikling av visse kreftformer.

Vannmelon er rik på lykopen, som bekjemper frie radikaler og forhindrer mange typer kreft. En studie fant at lykopen var spesielt beskyttende mot prostatakreftceller.

5. Vannmelon hjelper til med å lindre muskelsmerter.

En av de mange fordelene med vannmelon er at den inneholder elektrolytter og aminosyren citrullin, som kan bidra til å lindre muskelsmerter. En iransk studie fant at citrullin i vannmelon kan bidra til å redusere muskeltretthet.

Citrullin har vist seg å lindre muskelsmerter ved å akselerere prosessen med å fjerne melkesyre. Å spise vannmelon kan gi musklene mer oksygen. Dette betyr å hjelpe musklene dine til å komme seg raskere.

6. Vannmelon hjelper fordøyelsen.

Vannmelon inneholder en enorm mengde vann, som kan hjelpe til med fordøyelsen. Denne frukten inneholder også fiber, som fremmer fordøyelsen og forhindrer forstoppelse.

7. Vannmelon er bra for gravide kvinner.

Vannmelon lindrer halsbrann, et vanlig symptom under graviditet. Det kan også bidra til å lindre morgenkvalme. Mineralene i denne frukten kan også bidra til å forhindre muskelkramper.

8. Vannmelon er bra for å forhindre makuladegenerasjon.

Vannmelon er en utmerket kilde til lykopen, som har vist seg å redusere risikoen for makuladegenerativ sykdom.

En studie foreslo lykopen som en potensiell behandling for øyesykdommer som makuladegenerasjon. (Ytterligere forskning er nødvendig i denne forbindelse.)

Antioksidanter er avgjørende for øyehelsen, da de gir beskyttelse mot frie radikaler. Frie radikaler svekker øyefunksjonen og kan i alvorlige tilfeller til og med føre til blindhet. Lykopen, en kraftig antioksidant, forhindrer denne tilstanden.

9. Vannmelon er effektiv for å forebygge astma.

Lykopen, en av de viktigste antioksidantene, hjelper kroppens respons på kulde. Disse antioksidantene har vist seg å redusere tilbakefall av astma hos barn.

En studie av 17 voksne med astma fant at lykopen kan være effektiv i behandlingen av disse tilstandene.

Ifølge rapporter kan tilstrekkelig inntak av lykopen og vitamin A være til nytte for personer med astma.

10. Vannmelon er bra for blodtrykkskontroll.

Vannmelon er en rik naturlig kilde til citrullin. Ifølge en studie er citrullin nært knyttet til arginin, en aminosyre som er viktig for å opprettholde sunt blodtrykk.

Folk som spiste vannmelon viste også økte argininnivåer, som sannsynligvis ble konvertert fra citrullin.

Vannmelon er også en god kilde til kalium, som er kjent for å senke høyt blodtrykk. Kalium er en elektrolytt som regulerer blodtrykket under fysisk anstrengelse.

11. Vannmelon forbedrer hudens og hårets helse.

Vannmelon er en god kilde til vitamin C, et viktig næringsstoff for kollagensyntese. Kollagen har egenskapene til å holde huden smidig og styrke håret.

Tyske studier viser at lykopen og betakaroten kan beskytte huden mot solbrenthet. Betakaroten er også kjent for å forhindre visse hudsykdommer som psoriasis og vitiligo.

Vitamin A i vannmelon er et annet viktig næringsstoff som bidrar til hudens helse. Det reparerer og skaper nye hudceller.

12. Vannmelon hjelper til med å forbedre beinhelsen.

En av de mange fordelene med vitamin C er at det hjelper med leging av bein og sår. En studie i Sveits fant at lykopen kan forhindre osteoporose og brudd.

I tillegg har vitamin A i vannmelon vært knyttet til beinvekst.

13. Vannmelon kan hjelpe deg med å gå ned i vekt.

En av de helsemessige fordelene med vannmelon er at den hjelper til med sunn vekttap. På grunn av det høye vanninnholdet kan det fylle deg med færre kalorier. Vann fremskynder stoffskiftet og skyller ut giftstoffer og fett, noe som til slutt kan bidra til vekttap.

Vannmelon har mindre enn 1 gram fett og ikke noe kolesterol. Den inneholder også en betydelig mengde fiber, noe som gjør den til en god mat for vekttap.

14. Vannmelon hjelper til med å øke immuniteten.

Vannmelon, rik på vitamin C, styrker kroppens immunsystem. Denne frukten inneholder også vitamin B6, som hjelper immunforsvaret med å produsere antistoffer. Vannmelon inneholder også vitamin A, som regulerer immunforsvaret og beskytter mot infeksjon.

15. Vannmelon er bra for seksuell helse.

Aminosyren citrullin i vannmelon slapper av og utvider blodårene, noe som kan bidra til å behandle erektil dysfunksjon. Citrullin omdannes til arginin, en forløper for nitrogenoksid, som hjelper med å utvide blodårene.

En italiensk studie fant at citrullintilskudd forbedret erektil hardhet hos menn som lider av mild erektil dysfunksjon.

Vannmelon kan også fungere som en naturlig Viagra. Fytonæringsstoffene i vannmelon reagerer med kroppen for å forårsake denne reaksjonen.

16. Vannmelon forhindrer celleskader.

Lykopenrik vannmelon beskytter celler mot celleskader. Lykopen bekjemper frie radikaler og forhindrer celleskader.

17. Vannmelon er flott for å forhindre heteslag.

På grunn av sitt høye vanninnhold er vannmelon kjent for å forhindre høy feber.

Vannmelon er en av få frukt som slipper varme og slukker irritabilitet og tørst.

18. Vannmelon er bra for sunne tannkjøtt.

Vitamin C i vannmelon holder kapillærer og tannkjøtt sunt. Vitamin C-mangel kan forårsake blødende tannkjøtt og tannkjøttbetennelse (betennelse i tannkjøttet), og vannmelon kan bidra til å forhindre disse tilstandene.

I tillegg kan vitamin C i vannmelon drepe bakterier i munnen din som kan føre til tannkjøttinfeksjoner.

19. Vannmelon er flott for å øke energinivået.

Vannmelon er en god kilde til B-vitaminer, som er ansvarlige for kroppens energiproduksjon. Fordi denne frukten inneholder lite kalorier og høy energi, hjelper den deg å holde deg aktiv hele dagen.

En annen egenskap ved vannmelon er kalium. Kalium har en elektrolytteffekt som lindrer tretthet.

Næringsstoffer av vannmelon per 100 g

 • Kalori: 30 Kcal
 • Fett: 0,2 g
 • Mettet fett: 0 g
 • Kolesterol: 0 mg
 • Natrium: 1 mg
 • Kalium: 112 mg
 • Karbohydrater: 8 g
 • Kostfiber: 0,4 g
 • Sukker: 6 g
 • Protein: 0,6 g
 • Vitamin C: 8,1 mg
 • Kalsium: 7 mg
 • Jern: 0,2 mg
 • Magnesium: 10 mg

Bivirkninger / forholdsregler med vannmelon

Vannmelon er rik på lykopen. Så ikke spis vannmelon for mye. Kan føre til kvalme, diaré, oppkast og fordøyelsesbesvær. Disse symptomene kan være mer alvorlige hos eldre mennesker som har et svakt fordøyelsessystem.

Vannmelon inneholder høye nivåer av kalium. Å konsumere for mye kalium kan føre til kardiovaskulære problemer. Mulige symptomer inkluderer steiner, svak puls, uregelmessig hjerterytme og hjerteinfarkt.

Overdreven inntak av vannmelon kan senke kroppens blodtrykk. Personer assosiert med lavt blodtrykk bør være forsiktige med å spise vannmelon.

Å spise vannmelon kan også forårsake en allergisk reaksjon hos noen mennesker. Symptomene inkluderer mildt utslett, anafylaksi og hevelse i ansiktet. Personer som er allergiske mot gulrøtter og agurker, kan også ha en allergisk reaksjon på vannmelon.

Vannmelon inneholder en spesiell type sukker som kalles sorbitol. Personer som ikke tåler sorbitol kan oppleve diaré eller fordøyelsesbesvær hvis de spiser vannmelon.

Overdreven inntak av vannmelon kan øke vannmengden i kroppen. Hvis overflødig vann ikke skilles ut fra kroppen, kan blodvolumet øke. Dette kan gjøre hevelsen verre og gi tretthet.

Fordi vannmelon er søt og deilig, er det lett å konsumere mye. Å spise for mye av maten er imidlertid ikke bra. Det er viktig å spise riktig mengde og ikke for mye.

Show Buttons
Hide Buttons