Hortensia: Betydningen av blomster

Hortensia: Betydningen av blomster

Hortensia Betydning

Hortensias opprinnelse og kultur

Hortensia er hjemmehørende i Asia og Sør -Amerika. Det sies at blomsten ble brakt tilbake til Europa på det første nederlandske East India Company -skipet.

Ordet hortensia er avledet av de greske ordene hydros som betyr vann og angos som betyr gryte. Anlegget fikk dette navnet fordi formen lignet en gammel vannflaske.

Symbolikken til denne blomsten varierer sterkt fra kultur til kultur. I Japan er denne blomsten assosiert med oppriktige følelser, forståelse og unnskyldning. Denne betydningen kommer fra en veldig gammel tid. Det sies at keiseren i Japan en gang ga hortensia til familien til en jente som han elsket så høyt, men forsømte fordi han var for opptatt. Hortensia sies å ha vært forbundet med inderlige følelser, takknemlighet for forståelse og unnskyldninger etter at den japanske keiseren ga dem til familien til en jente han elsket. I det moderne Japan har hortensiaer også en symbolsk betydning av harmoni og sameksistens.

I buddhistisk tradisjon tørkes bladene av hortensiaer og brukes til å brygge en seremoniell te kalt Heavenly Tea.

Derimot har hortensiaer negative følelser i Europa, hvor de brukes til å erklære arroganse og stolthet. Denne foreningen er basert på plantens evne til å produsere mange blomster, men få frø. Det sies at de ga disse blomstene til de som nektet interesse for kjærlighet som et tegn på deres kulde.

Betydningen og symbolet på hortensia etter farge

Hortensiaer er kjent for sine rosa, blå, lilla og hvite farger. Alle fargene på hortensiaer er vakre, men den symbolske betydningen av blomstene gjør det samme. Avhengig av fargen på hortensiaen, kan den symbolske betydningen av blomsten variere sterkt.

Når du gir en hortensia, må du være forsiktig og velge riktig hortensiablomstfarge for mottakeren for å unngå symbolsk vanskelige situasjoner. Betydningen og symbolikken til hver farge på hortensia er som følger:

Rosa hortensia (rød hortensia): symboliserer oppriktige følelser.

Denne røde blomsten betyr oppriktige følelser, romantikk, sanne følelser. Å velge en rosa hortensia til Valentinsdag gjør det til et spesielt alternativ til roser eller nelliker.

Den rosa hortensiaen symboliserer også sanne følelser, så den er perfekt for bryllupsbuketter. Rosa hortensia sies å inneholde kjærlighetens mening og oppriktighet. Hvis du ser nøye på denne blomsten, vil du legge merke til at den ligner en hjerteform.

Blå hortensia: symboliserer anger og unnskyldning.

Blå hortensia symboliserer anger og unnskyldning. Det viser også følelser av forståelse og dyp takknemlighet. Det er en god gave å presentere for noen du har gjort feil eller til noen som kanskje har oversett viktigheten i livet ditt tidligere.

Betydningen av den blå hortensiaen kommer fra den legendariske historien som den japanske keiseren unnskyldte kjæresten sin. Enten du er i Japan eller andre steder i verden, symboliserer den blå hortensia takknemlighet og forståelse for andre og har betydningen av å erkjenne at du er lei deg.

Hvit hortensia: symboliserer arroganse, forfengelighet, stolthet.

Generelt kan hvite blomster være et symbol på renhet og nåde. Men den hvite hortensiablomsten er også forbundet med stolthet, forfengelighet og stolthet. Hvitt er også et tradisjonelt symbol på medfølelse. Denne betydningen sies å ha sin opprinnelse i viktoriansk tid.

Lilla hortensia: symboliserer ønsket om å forstå noen dypt.

Lilla hortensiablomster symboliserer dyp forståelse. Lilla hortensia brukes også som en fantastisk blomst for vennskap eller varige forhold, da det også betyr takknemlighet. Lilla er tradisjonelt en majestetisk nyanse. Lilla hortensia kan også symbolisere stolthet, royalty og lederskap.

Lilla hortensiaer uttrykker også dyp forståelse, noe som gjør dem til et populært valg for gaver til bryllupsdagen. Å presentere disse blomstene er en vakker måte å vise takknemlighet for partneren din.

Grønn hortensia: symboliserer regenerering.

Generelt symboliserer grønne blomster regenerering. Grønn hortensia kan også representere velstand, lykke til, helse og ungdom. Dette er en flott gave til noen som nettopp har startet eller trenger å injisere positiv energi i livet sitt.

4 Omstendigheter når du gir hortensiablomster i gave

  • Overlevering av blå hortensiaer er en god idé når du må gi noen en oppriktig unnskyldning. Det er kjent at hortensia en gang ble brukt av keisere for å hjelpe dem med å få tilgivelse.
  • Lilla hortensiaer gir dyp forståelse, noe som gjør dem til et godt valg for venner som går gjennom vanskelige tider. Det kan vise at du forstår situasjonen de går gjennom.
  • Hortensia, en blomst av oppriktig følsomhet og dyp forståelse, er en flott gave til en nær venn. Spesielt kan grønne hortensia uttrykke takknemlighet for et dypt bånd ved å ønske helse og velstand hos en venn.
  • Hortensia er noen ganger forbundet med det fjerde bryllupsdagen. Selv om hortensiaer ikke offisielt er en jubileumsblomst, kan rosa hortensia gjøre en fantastisk og spesiell gave til en romantisk partner.

Funksjoner av hortensia

Det er en løvfellende busk med en høyde på 1 til 1,5 m. Flere stilker dukker opp fra den ene stammen, og de unge grenene er grønne og tykke. Bladene er lange ovale, 8 ~ 15 cm lange, med en skarp spiss og skarpe rifninger på kanten.

Det som ser ut som et kronblad er et bladblad, noen har takkete kanter, og kronbladene er små. Stammer og pistiller er degenererte og små og fruktløse. Dermed betydde hortensiablomsten i gamle dager også en fruktløs kvinne.

Blomster er relativt langvarige og kan vare to til tre måneder hvis de blir tatt godt vare på. Blomster i forskjellige farger som hvit, rosa, rød, lilla og blå er samlet for å gjøre det fargerikt og attraktivt.

Hortensia har egenskapen til å blomstre i forskjellige farger avhengig av jord og gjødsel selv i samme sort.

De fleste hortensiaer inneholder giftstoffer, men noen planter har tidligere hatt medisinsk bruk. For eksempel er hortensia -rhizomer og røtter kjent for å behandle urinveisproblemer. Hortensia rotekstrakt kan forbedre kroppens evne til å fjerne infeksjoner i nyrer, blære og urinveier ved å øke vannlating. Det kan også bidra til å forhindre nyrestein.

Det er imidlertid mange deler som ikke er medisinsk verifisert, så du bør alltid rådføre deg med legen din. Vær oppmerksom på mulige bivirkninger eller interaksjoner med andre medisiner.

Hortensia farge

Blomstene til de fleste hortensiaer er hvite. Noen arter kan imidlertid ha blomster i et bredere spekter av farger.

Fargene varierer fra blå, rosa, mørk lilla, lys lilla og rød. Jordens pH -nivåer og tilstedeværelsen av aluminiumioner som planter kan absorbere spiller en stor rolle i fargen på blomster i disse artene.

En høyere surhet i en jord preget av en pH på mindre enn 7 indikerer en større mengde aluminiumioner som skal absorberes. Resultatet er blå til mørk lilla blomster.

På den annen side vil mer alkaliske jordarter (pH -nivå over 7 og mangel av aluminiumioner) resultere i rosa til røde hortensiablomster.

For å få lilla hortensiaer må jorda ha en pH mellom 5,5 og 6,5. På grunn av dette er det ikke uvanlig å finne den perfekte lilla hortensiaen uten en blå, rosa eller rød fargetone.

Dessuten påvirkes ikke alle hortensiaer av fargeendring gjennom jordens surhet. For eksempel endrer ikke hvite blomster farge.

Endringer i fargen på hortensiablomster er også relatert til arveligheten til visse hortensia -varianter.

Andre faktorer kan påvirke fargeendringer, for eksempel værforhold (varme eller kalde, våte eller tørre), plantehelse og andre naturlige faktorer.

Gjødsel av hortensia en eller to ganger i året kan forbedre plantens helse, så fargen kan være litt mørkere.

For å få blå hortensiaer trenger du aluminium i jorda. Derfor anbefales det å tilsette aluminiumsulfat i jorden rundt hortensiaen, da det bidrar til å senke jordens pH.

Hvis jorda naturlig inneholder aluminium og er sur, nærmer fargen på hortensia seg automatisk nyanser av blått og lilla.

Deretter påvirker valg av gjødsel også fargeendringen. Gjødsel med lite fosfor og høyt kalium bidrar til å oppnå en god blå farge.

Rosa hortensia bør ikke absorbere aluminium fra jorda, så jorda må være alkalisk.

Hortensia blomst tatovering

Hortensia blomster symboliserer vanligvis takknemlighet. Denne blomsten kan symbolisere takknemlighet for en bestemt person. En hortensia -tatovering er en god måte å uttrykke dine følelser for din kjære basert på den symbolske betydningen av blomster med dyp forståelse og oppriktige følelser.

Show Buttons
Hide Buttons